zeea Opublikowano 7 Marca Zgłoś Opublikowano 7 Marca Ja używam Glass Polish podczas mycia więc spłukuje go myjką, problemu nie ma 2
Kuba1 Opublikowano 7 Marca Zgłoś Opublikowano 7 Marca 7 minut temu, zeea napisał(a): Ja używam Glass Polish podczas mycia więc spłukuje go myjką, problemu nie ma Jakbyś mogl to opisz cały proces, interesujące
zeea Opublikowano 8 Marca Zgłoś Opublikowano 8 Marca @Kuba1 kiedy przeprowadzam dekontaminacja, jednym z ostatnich procesem jest oczyszczenie szyb. Ściągam wodę z szyb Vikanem, szyba jest wilgotna, ale nie mokra. W tym momencie wjeżdża Glass Polish. Objeżdżam tak wszystkie szyby po czym spłukuje myjką i przechodzę do kolejnych czynności 1
Mumins Opublikowano 8 Marca Zgłoś Opublikowano 8 Marca Robię dokładnie w ten sam sposób, w mojej opinii jest to najlepsza metoda na oczyszczenie szyb z kamienia. 4
menior Opublikowano 13 Marca Zgłoś Opublikowano 13 Marca Jakim glass polishem pracuje wam sie najlepiej? Nie chodzi mi o jakieś korekty czy usuwanie rys tylko przygotowanie pod NW czy usunięcie kamienia.Jak na razie najlepiej pracowalo mi sie tym od Sonaxa ale jest drogi,od Shiny Garage ok ale lepiej jakoś recznie mi sie nim pracowało,od ADBL masakryczne docieranie.....co jeszcze warto spróbować?
Mumins Opublikowano 13 Marca Zgłoś Opublikowano 13 Marca 54 minuty temu, menior napisał(a): Jakim glass polishem pracuje wam sie najlepiej? Nie chodzi mi o jakieś korekty czy usuwanie rys tylko przygotowanie pod NW czy usunięcie kamienia.Jak na razie najlepiej pracowalo mi sie tym od Sonaxa ale jest drogi,od Shiny Garage ok ale lepiej jakoś recznie mi sie nim pracowało,od ADBL masakryczne docieranie.....co jeszcze warto spróbować? Ja sobie chwalę S99. Próbowałem też Kiro Bin złoty z ProStaffa to miałem wrażenie, ze kompletnie nic nie ruszał, tylko rozmazywał wodę na szybie w trakcie pracy. W S99 czuć jak materiał pracuje i usuwa kamień. @menior nie baw się w pracę na sucho i docieranie. Pracuj na mokrej szybie, wypłucz od razu, umyj szamponem i po zawodach. Wiadomo, że przy takiej pracy trochę się nachlapie na samochód więc od razu pozbędziesz się bałaganu. 2
menior Opublikowano 14 Marca Zgłoś Opublikowano 14 Marca @Mumins wykonuję to w garażu gdzie nie mam możliwości wyplukiwania i mycia szamponem
blazej Opublikowano 17 Marca Zgłoś Opublikowano 17 Marca W dniu 14.03.2025 o 15:54, blazej napisał(a): Używacie Ultra Glaco do lusterek/kamer ? + czy na nowej szybie używacie też cleaner, czy od razu ipa i powłoka?
Mumins Opublikowano 17 Marca Zgłoś Opublikowano 17 Marca 19 minut temu, blazej napisał(a): + czy na nowej szybie używacie też cleaner, czy od razu ipa i powłoka? To zależy, nowa nie musi być idealna (w domyśle, z nowego samochodu, bo mógł stać na dworze i się zakamienić). Jak nowa z serwisu świeżo po wstawieniu, to oczywiście, że odtłuszczenie i aplikacja, bez cudowania. W dniu 14.03.2025 o 20:20, menior napisał(a): @Mumins wykonuję to w garażu gdzie nie mam możliwości wyplukiwania i mycia szamponem Ok, wczoraj pomęczyłem jeszcze trochę tego Kiro Bina Gold. Pryskałem qd na klocek, na to szedł duży groszek produktu i wypracowanie na szybie z dość dużym dociskiem. Moje poprzednie słowa o słabej mocy produktu wynikały z użytego medium - wtedy korzystałem z dołączonego do zestawu aplikatora. Zbierałem bezproblemowo mokrą mf z szamponem rinseless Kocha. 3
Rafal9304 Opublikowano 17 Marca Zgłoś Opublikowano 17 Marca Jak dla mnie to aplikator z Kiiro-Bin jest za miękki, z twardą kostką np. ADBL czy CarPro jest już lepiej, nie widzę różnicy między Kiiro-Bin a Soft99 Glass Compound Z, no może poza ceną Ja to i tak zazwyczaj biorę twardego pada i jadę maszynowo a krawędzie lecę ręcznie kostką.
Rekomendowane odpowiedzi