SZyBA Opublikowano 22 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2012 W ostatnim czasie testowałem ,POLISHANGEL® Esclate Lotion Lackreiniger Tutaj wielkie podziękowania dla Teamu WWL Cleaner w moim przypadku jest bardzo wydajny, dobrze sie z nim pracuje i łatwa aplikacja. Wcześniej miałem tylko PB PP, ale po tym jest znacząca przewaga dla PA
malkolm Opublikowano 23 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2012 W ostatnim czasie testowałem ,POLISHANGEL Esclate Lotion Lackreiniger ja też, moim zdaniem przebija wszystko co do tej pory używałem, w testach jutro coś więcej napisze
art'ek Opublikowano 23 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2012 a ten cleaner PA jest scierny ??
Carire Opublikowano 23 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2012 tez mysle nad zakupem tego cleanera z PA, ciekawy jestem jego efektu ale mysle ze da rade
SZyBA Opublikowano 23 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2012 Carire, Pierwszy raz go używałem i naprawdę moim skromnym zdaniem spełniał oczekiwania w łatwej przyjemnej aplikacji
KeepeR Opublikowano 23 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2012 a ten cleaner PA jest scierny ?? SJake pisał wcześniej że jest minimalnie ścierny...
kamilgt Opublikowano 23 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2012 Carire, Pierwszy raz go używałem i naprawdę moim skromnym zdaniem spełniał oczekiwania w łatwej przyjemnej aplikacji i jaka śliskość
malkolm Opublikowano 24 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2012 wrzuciłem o nim temat w testach
Jacek318 Opublikowano 27 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2012 cleanerem da się usunąć hologramy na miękkim lakierze? (ew. jakimi cleanerami) po zastosowaniu cleanera a przed zastosowaniem wosku trzeba powierzchnie zmyć dodatkowo IPA czy nie jest to konieczne?
S3ci0r Opublikowano 27 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2012 po zastosowaniu cleanera a przed zastosowaniem wosku trzeba powierzchnie zmyć dodatkowo IPA czy nie jest to konieczne?nie, wtedy zmywasz cały cleaner więc to nie ma sensu. kładziesz cleaner i bezpośrednio na niego wosk. cleanerem da się usunąć hologramy na miękkim lakierze? (ew. jakimi cleanerami) da się, takim co ma właściwości lekkościerne np DodoJuice Lite Prime (nie Lite Prime Lite!). ale poprawcie mnie jeśli coś źle napisałem, dopiero się uczę od Was
Ari Opublikowano 27 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2012 cleanerem da się usunąć hologramy na miękkim lakierze? (ew. jakimi cleanerami) po zastosowaniu cleanera a przed zastosowaniem wosku trzeba powierzchnie zmyć dodatkowo IPA czy nie jest to konieczne? Mi na Toyocie zeszło po cleanerze. Poz zastosowaniu cleanera nie używaj IPA. IPA służy do usuwania pozostałości po pastach polerskich w celu kontroli stopnia korekcji. Natomiast cleaner pomaga woskowi lepiej związać się z powierzchnia i wielu przypadkach daje dodatkowy look. Poczytaj jeszcze dłużej forum. Wszystko jest.
Shine Factory Opublikowano 28 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2012 Mercedes C klasa po Lime Prime, maszynowo miękki pad.
malkolm Opublikowano 28 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2012 dodo trochę ukrywa więc po ipa pewnie nie było by tak kolorowo
Shine Factory Opublikowano 28 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2012 malkolm, a to prawda, ale nie jest tak źle, większość troszke kryje. Choć właśnie takie nazwijmy to "odżywienie" jest czasem poszukiwane, plus właściwości ścierne to fajne połączenie. Oczywiście ścierny delikatnie, tutaj na foto auto po korekcie kiedys tam, no i dodo usunął najpłytsze swirle od wycierania czy glinkowania. Fajnie sie z nim pracuje, lubie go i polecam.
pfikusny Opublikowano 29 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2012 Są jakieś cleanery z atomizerem? Chodzi o coś maksymalnie szybkiego i łatwego w użyciu - spryskać element, przetrzeć MF i po chwili nakładać wosk..?
Ari Opublikowano 29 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2012 Są jakieś cleanery z atomizerem? Chodzi o coś maksymalnie szybkiego i łatwego w użyciu - spryskać element, przetrzeć MF i po chwili nakładać wosk..? Poczytaj sobie lepiej dokładnie wątek. Będziesz wiedział do czego służy cleaner i jak się go wypracowuje. Najwięcej roboty to właśnie przygotowanie lakieru pod wosk. Wosk jest tylko wisienką na torcie po ciężkiej mozolnej pracy.
kupusso Opublikowano 29 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2012 Są jakieś cleanery z atomizerem? Polishangel Heidelberry Paint Cleaner Lotion
Jacek318 Opublikowano 29 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2012 możecie jeszcze polecić jakieś cleanery lekkościerne oprócz wcześniej wspomnianego DodoJuice Lite Prime zastanawiałem się nad ag uds,(czarny lakier)ale producent nie zaleca nic na niego kłaść wosku ale jak to wygląda w praktyce? chodzi mi o trwałość wosku
kemotkr Opublikowano 29 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2012 możecie jeszcze polecić jakieś cleanery lekkościerne oprócz wcześniej wspomnianego DodoJuice Lite Prime Ja używałem do tej pory R222 i wg mnie daje radę. Dodatkowo wydawało mi się, że przykrył rysy lepiej niż BH. Możliwe jednak, że coś zrobiłem nie tak .
bobas Opublikowano 29 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2012 r222 nie jest ścierny. On mocno wypełnia.
kemotkr Opublikowano 29 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2012 r222 nie jest ścierny. On mocno wypełnia. Czyli jednak moje drugie spostrzeżenie było bardziej trafne. Wydawało mi się, że w opisie było coś o ścierności, ale musiało mi się coś pomieszać. Jest więc sens stosować BH po R222?
michal_gg Opublikowano 29 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2012 Jest więc sens stosować BH po R222? Nie ma sensu, najmniejszego
npiotr Opublikowano 29 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2012 A jak spisuje się produkt od Autobrite w sprayu , który usuwa wosk i przygotowuje pod wosk?
Gość Opublikowano 29 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2012 kemotkr, bo często na cleanerach jest napisane "Remove svirl's" co sugeruje ścierność ale może też być "remove" na zasadzie wymełnienia. Nie widać czyli nie ma
Jacek318 Opublikowano 29 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2012 jak wypada ValetPRO Achilles Prep w porównaniu do DodoJuice Lite Prime? Valet pro też jest lekkościerny, nada się pod coli 476
Rekomendowane odpowiedzi