wooke Opublikowano 25 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2016 Również jak kolega wyżej mogę polecić płyn od ADBL. Lepiej czyści szyby z kropek soków drzew, gdzie SG musiałem myć szybę dwa razy.
wobbjack Opublikowano 25 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2016 A co z Tuga? Jest mało popularna w Polsce ale jakościowo to podobno dobry produkt. Kolega ma SG Glass cleaner i sobie bardzo chwali. Nad ADBL też się zastanawiałem chociaż jest mniej popularny od SG i oczywiście droższy.
Viento Opublikowano 25 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2016 Ja osobiście po zakupieniu w ostatnim czasie Nielsen Blue Window Clean II w cenie 16 plnów za litr, dochodzę do wniosku, że nigdy więcej nie będę przepłacać za płyn do szyb i zostaję przy Nielsenie po wsze czasy. Pierwszy, którym domyłem przednią szybę od wewnątrz bez rosy na czole. Absolutnie się nie maże, szybko odparowuje, jest niepalny i przyzwoicie pachnie. Bajka. I to wszystko za naprawdę śmieszne pieniądze.
booohal Opublikowano 26 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2016 Nielsen w ogóle ma niezłe produkty. Marka jakoś zapomniana na forum. Chyba mają zbyt tanie rzeczy
KHOT Opublikowano 26 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2016 Podpisuję się wszystkimi kończynami pod Nielsenem Blue. Bardzo solidny płyn za serio śmieszne pieniądze.
Dawid_Bojarski Opublikowano 26 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2016 A ja tam i tak murem będę za carchem Glass cleaner... Cena totalnie śmieszna przy koncentracie a jeszcze nigdy nie mialem problemu Wysłane z mojego C1905 przy użyciu Tapatalka
azylybyly Opublikowano 27 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2016 Jest Blue window II ? I serio lepszy ? Bo kupiłem 5 litrów blue window i masakra. byłem załamany i musiałem kupic cos innego...
Dystrybutor e36ace Opublikowano 27 Czerwca 2016 Dystrybutor Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2016 A ja tam i tak murem będę za carchem Glass cleaner... Cena totalnie śmieszna przy koncentracie a jeszcze nigdy nie mialem problemu Wysłane z mojego C1905 przy użyciu Tapatalka Cieszy mnie bardzo tak dobra opinia zresztą nie bezpodstawna, polecam wypróbować także Clarity Glass Cleaner bo oprócz bezproblemowej pracy z nim daje efekt hydrofobowy na dobrym poziomie a to tylko płyn do szyb
Viento Opublikowano 27 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2016 Jest Blue window II ? I serio lepszy ? Bo kupiłem 5 litrów blue window i masakra. byłem załamany i musiałem kupic cos innego... II jest genialny. Polecam z czystym sumieniem.
Simoooon97 Opublikowano 3 Lipca 2016 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2016 Czyszczenie szyb to była dla mnie tragedia... Zawsze jakaś denerwująca smuga zostawała przeglądając to forum znalazłem informacje na temat marki "CarChem" okazało się, że środki te mogę zakupić kilka km od mojego domu szybki kontakt z sprzedawcą i już bylem u niego zdecydowalem się na kilka produktów i między nimi znalazł się "Glass Cleaner Concentrate" wczoraj rozrobiłem go tak jak zaleca producent (1:10) no i przyszedł czas na testy pierwsze próby i decyzja, że ten produkt zostaje u mnie na dłużej zapach przyjemny (u mnie akurat guma balonowa), skuteczność i wydajnosc Do czyszczenia używam tylko tego specyfiku i ręczników papierowych, żadnych smug a szyby czyste, jestem zadowolony 1000% i polecam wszystkim
Tomas-sg Opublikowano 3 Lipca 2016 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2016 usłyszałem ze do czyszczenia szyb najlepiej używać irchę. Co wy panowie na to ?
goldrentpl Opublikowano 3 Lipca 2016 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2016 MEGUIARS GLASS CLEANER. Koncentrat 3,8 l. Można rozcieńczać 10:1. Czyli wychodzi około 30 / 40 litrów. W cenie około 150 zł. Zapach 'jagodowy' rozwala system. Nie do przebicia. Ręczniki papierowe z Lidla. 2 listki na szybę. Złożyć razem, psik na szybę, umycie. Odwrócenie ręcznika i wytarcie do sucha. Bez użycia siły, szybko, lekko i przyjemnie. Brak jakichkolwiek smug, brak papierowych nitek i pozostałości. Jedyny 'minus' to ten obłędny zapach. Po chwili wąchania człowiek od razu robi się głodny Czym usunąć zabrudzenia szyb z którymi nie poradził sobie: Megs, Menzerna Top Inspection, IPA, czysty Dimer bez rozcieńczania, Nitro, rozpuszczalnik? Prawdopodobnie po paście polerskiej. Wybić szybę?
zcv Opublikowano 3 Lipca 2016 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2016 Witajcie! Czy da się coś zrobić z szybą, która ma milion hologramów, smug (sprawiają wrażenie, że są pod szybą), dziwnych wżerów, których nie idzie usunąć żadną chemią, czy raczej tylko wymiana? Auto stosunkowo nowe, bo pierwsza rejestracja koniec 2012, a po 200 tysiącach autostradowej jazdy cały przód wygląda tragicznie.
luk45z Opublikowano 3 Lipca 2016 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2016 goldrentpl, zcv, Autoglym Car Glass Polish na ściernej gąbce/padzie. A jeśli nie pomoże to Ceriglass
SpeedwayFan Opublikowano 5 Lipca 2016 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2016 Szybki wycieram ręcznikiem waflowym-bez smug,bez niteczek.
dejwid92 Opublikowano 6 Lipca 2016 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2016 651109 Witajcie!Czy da się coś zrobić z szybą, która ma milion hologramów, smug (sprawiają wrażenie, że są pod szybą), dziwnych wżerów, których nie idzie usunąć żadną chemią, czy raczej tylko wymiana?Auto stosunkowo nowe, bo pierwsza rejestracja koniec 2012, a po 200 tysiącach autostradowej jazdy cały przód wygląda tragicznie. 651168 goldrentpl, zcv, Autoglym Car Glass Polish na ściernej gąbce/padzie. A jeśli nie pomoże to Ceriglass A czy ścieranie przy użyciu CGP nie spowoduje, że z przedniej szyby zrobi się soczewka?
adek1983 Opublikowano 6 Lipca 2016 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2016 Nie, bo CGP nie ma właściwości ściernych dla szkła.
tasek Opublikowano 20 Lipca 2016 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2016 Witam Doradźcie Panowie jakie wybrać czyściwo do dokładnego mycia szyb przed oklejaniem folia ściemniającą? Obowiązkowo oczywiście musi być bezpyłowe oraz dobrze wchłaniające zanieczyszczenia aby zapobiec ich rozmazywaniu. Szykac czyściw celulozowych, bawełnianych, mieszanych, dwu trzy czy czterowarstwowych? Oczywiście czyściwo w rolce. Szukam również jakiegoś super płynu do mycia szyb który by idealnie odtłuszczał i mył szkło. Widziałem kiedyś płyn który po pryśnięciu na szybę i przetarciu kilka razy czyściwem działał cuda. Wiem tylko że był niebieski. Pozdrawiam
Viento Opublikowano 20 Lipca 2016 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2016 "Czyściwa" zastąpiłbym mikrofibrą o strukturze waflowej, sprawdzi się najlepiej i nie będzie mazać Co do płynów to gorąco polecam Nielsen Blue Window Clean II - 16 zł za litr a jest naprawdę świetny. Dodatkowo możesz odtłuścić IPĄ 50/50 z wodą demineralizowaną.
Strus Opublikowano 24 Lipca 2016 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2016 Nielsena sobie zamówiłem. Przetestuję. A w czym mikrofibra "waflowa" będzie lepsza do szyb niż tradycyjna? Możesz zaproponować jakąś fajną waflową ?
Gardor Opublikowano 25 Lipca 2016 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2016 Panowie nie wiem czy poruszany był ten temat ale mam pytanko . Jak umyć szybę tam gdzie się kończy blisko deski rozdzielczej ? Ręki tam nie wepchnę . Cała szyba czyściutka a tam jak przyłożę światło z LEDa to brudno fota pożyczona od wujka google chodzi mi oczywiście od strony wewnętrznej
Manios Opublikowano 25 Lipca 2016 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2016 Zobacz od 6:20, Monk ma taką fibrę na rączce, ale nie mam pojęcia gdzie to dostać.
Fish.e36 Opublikowano 25 Lipca 2016 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2016 Gardor, zobacz na Ali lub jeśli nie chcesz miesiąc czekać http://shiningcar.pl/pl/p/ShiningCar-Au ... eaner/1126
booohal Opublikowano 25 Lipca 2016 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2016 655395 lub jeśli nie chcesz miesiąc czekać http://shiningcar.pl/pl/p/ShiningCar-Au ... eaner/1126 ''oczekiwanie na dostawę''
Fish.e36 Opublikowano 25 Lipca 2016 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2016 Faktycznie. Wrzuciłem na szybko, a nie sprawdziłem dostępności Mam ten zestaw i ogólnie spełnia swoje zadanie. Mikrofibra z zestawu nie jest jakaś rewelacyjna, ale można sam uchwyt owinąć typową szmatką do szkła.
Rekomendowane odpowiedzi