Chat Opublikowano 14 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2014 Mam starą wersje HD Cleanse i nową. Mam wrażenie, że nowa mniej pyli i na pewno mniej przysycha - co w starej - doprowadzało mnie do szału. Przy wypracowywaniu maszyną HDCleanse jak zauważyłem duże znaczenie ma dobór pada. W moim przypadku świetnie sprawdził się czerwony z Nata. Pylenie jakieś zostawało, ale znikome, wystarczyło przetrzeć mikrofibrą.
ad.am Opublikowano 25 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2014 Szef Zymola prezentuje 1:33 min: myślę o tych dwóch kropelkach HDC wielkości ziarnka groszku, które kładę na pada....
bienek Opublikowano 25 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2014 Szefowi zymola zależy, żeby taka jedna buteleczka wystarczała na 2 razy, nam już niekoniecznie na tym samym zależy.
jukojuko Opublikowano 25 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2014 Oj .. Na auto chyba z dwie butle On na kawałek błotnika wylał tyle co nie jeden na dwa auta
yacek _b Opublikowano 11 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2015 Koledzy, czy HD Cleanse może się przeterminować ? Pytam bo dzisiaj chciałem sobie położyć Carbona i pomyślałem o HDC ( zależało mi trochę na trwałości , jadę do rodzinki trochę daleko ) , niestety ale HDC po porządnym wstrząśnięciu jest cholernie rzadki , na pewno jak go kupiłem był gęściejszy . Moja buteleczka ma gdzieś ze 2 latka , ale leżakowało sobie w dobrych piwnicznych warunkach . Co o tym sądzicie ?
Trociniarz Opublikowano 30 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2015 Chciałbym zapytać, czy użycie HD cleanse na fabrycznie nowy lakier ma sens, czy należy to zrobić ? Auto po odbiorze jedzie na aplikacje. Wosk mam glasur.
Moderator krd Opublikowano 30 Listopada 2015 Moderator Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2015 Trociniarz, nowy lakier w sensie nowy samochód, czy auto ponownie lakierowane. Jeśli to drugie to ja byłem wychowany w opcji żeby lakieru nie woskować przez około miesiąc z racji tego, że się utwardza i wszelkie olejki mogłyby zaszkodzić w tym procesie. W wypadku nowego samochodu śmiało możesz lecieć HDC + Glasur
Trociniarz Opublikowano 30 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2015 Samochód nowy. Ok bo się upewniam, żeby czegoś nie zepsuć Chodzi mi też o sens samej pracy, ale rozumiem że jest Z tego co czytam i oglądam to ręcznie praca wygląda jak woskowanie, auto umyć, nakładać padem i wycierać fibrą a poźniej już bezpośrednio wosk...
Moderator krd Opublikowano 30 Listopada 2015 Moderator Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2015 Dokładnie tak. Istotne jest by nie dać mu wyschnąć na lakierze. Rób element po elemencie, a te większe podziel nawet na mniejsze części
Andrzej_88 Opublikowano 4 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2016 Witam Czy po HD Cleanese warto użyć IPA przed nałożeniem wosku również Zymola?
Blacha8 Opublikowano 4 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2016 WitamCzy po HD Cleanese warto użyć IPA przed nałożeniem wosku również Zymola? Nie sądzę
Andrzej_88 Opublikowano 4 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2016 Mam taki problem, poniewaz Cleaner nakładam ręcznie i potem ręcznie dwie warstwy wosku.. Zauważyłem, że taki zestaw Zymola siedzi na lakierze max 1 miesiąc.. Co robię źle?
Blacha8 Opublikowano 4 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2016 Mam taki problem, poniewaz Cleaner nakładam ręcznie i potem ręcznie dwie warstwy wosku..Zauważyłem, że taki zestaw Zymola siedzi na lakierze max 1 miesiąc.. Co robię źle? Przygotowujesz odpowiednio lakier przed cleaner'em? Musisz zaczekać na odpowiedź jakiegoś użytkownika Zymola..
atvmmz Opublikowano 4 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2016 Andrzej_88, Jaki wosk później kładziesz? Ile robisz kilometrów miesięcznie, garażujesz samochód?
Dystrybutor e36ace Opublikowano 4 Marca 2016 Dystrybutor Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2016 Mam taki problem, poniewaz Cleaner nakładam ręcznie i potem ręcznie dwie warstwy wosku..Zauważyłem, że taki zestaw Zymola siedzi na lakierze max 1 miesiąc.. Co robię źle? jw, Ile razy taka sytuacja miała miejsce? jakiego wosku zymola używasz? dajesz czas na wygrzanie lakieru? jaki odstep czasu między aplikacjami wosku?
Andrzej_88 Opublikowano 4 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2016 625228 jw, Ile razy taka sytuacja miała miejsce? jakiego wosku zymola używasz? dajesz czas na wygrzanie lakieru? jaki odstep czasu między aplikacjami wosku? 3 razy. Zymol Rouge Wax Tak, na słońcu stał cały dzień samochód. 1h odstęp.
Berd Opublikowano 4 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2016 Miesiąc to mi Zymol siedział bez Cleanera Jak proces wygląda przed nałożeniem cleanera?
Dystrybutor e36ace Opublikowano 4 Marca 2016 Dystrybutor Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2016 tego akurat nie miałem godzinny odstęp to za mało jeśli jest to wosk podobny do concours to może mieć taką trwałość
ad.am Opublikowano 4 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2016 Rouge nie używałem, ale - w zależności od warunków korzystania z auta - być może ten miesiąc jest to jego naturalny czas Godzina między warstwami trochę krótko, ale raczej nie tu bym szukał przyczyny. Wg mnie, albo coś nie tak w procesie przed HDC, albo okoliczności przyrody niekorzystne (wilgotność, temp), albo coś nie halo z samym woskiem.
wujek600kv Opublikowano 11 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2016 Czy będzie to dobra kolejność ? Glinka-Meguiars Ultimate Compound- HDC- wosk Zymol Glasur ?
Tommy Lee Opublikowano 11 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2016 Dodałbym przed glinkowaniem coś na smołę i jakiś deironizer, po glinkowaniu jeśli będziesz używał jako lubrykantu wody z szamponem trzeba będzie pewnie umyć auto no i po UC przydałaby się IPA (chyba że liczysz na właściwości maskujące UC).
yooz3r Opublikowano 6 Kwietnia 2016 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2016 u mnie Zymol Carbon, siedzi na aucie nawet przez całą zimę ale po 1 aplikacja w temp powyżej 15 stopni, zauważyłem, że auto najlepiej jak postoi sobie w garażu z temp +15, najlepiej koło 20 wtedy ten wosk wytrzymuję całą zimę przy garażowaniu auta na noc, drugie auto stojące pod chmurką zrzuciło wosk właśnie tak jak pisze kolega koło miesiąca edit: nie uzywalem hd cleanse, tylko dd lime prime
oskarr17 Opublikowano 30 Kwietnia 2016 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2016 Panowie czy mogę pracować aplikatorem żółtym kółeczkiem Megsa lub aplikatorem niebieskim Zymol z Zymol HD Cleanse? Nie mam tego aplikatora bawełnianego.
Rekomendowane odpowiedzi