jarekrk Opublikowano 11 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2014 Nie łódź się: boli go (GB), oj boli.A to z prostego względu: miłość Polaka do czystego własnego autka zawsze była większa aniżeli u Anglika. Angol to olewa (w większości przypadku). Dobry wosk to wydatek na bardzo długo. Jeden/dwa weekendy w domu i już masz „wosk z wyższej półki”, więc nie jest tak strasznie. A niech każdy sam tylko sobie przeliczy, ile wydał w ostatnim czasie na jakieś pierdoły?!? Pewnie masz racje, kupuje człowiek raz i ma pewnie na połowę życia:) Tak z ciekawości zadam ci jeszcze pytanie czy SV Concorso jest wart dopłacenia różnicy i kupienia go zamiast Z Glasur? Chociaż czytając twoje wypowiedzi na forum o nim to sądzę, że znam już odp
dawid.zu Opublikowano 11 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2014 escimo, czytałem cały ten temat ale zapytałem bo może jest już coś nowszego a równie bardzo dobrego jak Petes
Administrator CleanerFreak Opublikowano 11 Grudnia 2014 Administrator Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2014 Tak z ciekawości zadam ci jeszcze pytanie czy SV Concorso jest wart dopłacenia różnicy i kupienia go zamiast Z Glasur?Chociaż czytając twoje wypowiedzi na forum o nim to sądzę, że znam już odp Jak bardziej lubisz Zymöl - to nie warto, jak bardziej lubisz Swissvax - to warto Oba woski moim zdaniem BARDZO DOBRE - to już "woski z górnej półki". Jak ktoś nie wie co bardziej lubi, to może smarować auto pół na pół jarekrk Zimol też jest OK: KLIK ale góry szwajcarskie bardziej mi się podobają
siwy49 Opublikowano 11 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2014 siwy49, dziękuję za super merytoryczna odpowidz Porównałbyś go do jakiegoś innego wosku SVa? @CleanerFreak kiedyś napisał tak: "SV Mystery to troszkę coś innego aniżeli Concorso (nie tylko zapachowo). Obydwa woski są wyśmienite, przy czym Mystery znaaacznie dłużej „trzyma się” na lakierze. Połysk i głębia lakieru jakie nadają oba woski są troszkę inne i zależą w dużej mierze od koloru auta. W większości przypadku używam Swissvax Concorso (mój ulubiony wosk), ale również wówczas, w miejscach gdzie auto się szybciej brudzi (np. za kołami), nakładam Mystery. Natomiast auta częściej używane, lub przed dalszą trasą zabezpieczam najczęściej Mystery (bardzo wydajny wosk i wystarczy na laaataaa). Mając Swissvax Mystery i Swissvax Concorso, ciężko o coś lepszego. ;)" I ja też tak stosuję. PS Jeżeli chcesz więcej informacji to poszperaj na forum.
ShiningCar Opublikowano 15 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2014 Nie tak dawno była dyskusja o Monello Ibrido.. Swego czasu miałem sampler tego produktu i z tego co pamiętał pachniał pistacjami
Artih Opublikowano 15 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2014 Karol, wiele mi to nie mówi ... jakieś Dodo pachnie też pistacjami ?
menior Opublikowano 16 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2014 czy wosk AngelWax desirable mozna zaliczyc do wyzszej polki? I porownac go z zymolami swissvaxami itp. Czy to nie ta polka?
ShiningCar Opublikowano 16 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2014 Artih, nie kojarzę by któryś wosk Dodo pachniał tak jak Monello. [ Dodano: 16 Grudzień 2014, 08:44 ] e36ace, postaram się zlokalizować Ibrido i dam odpowiedz
Vaxh Opublikowano 16 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2014 menior, Jest to wosk tzn z wyższej półki. i konkuruje z niektorymi zymolami i SV
blackmamba Opublikowano 28 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2014 KAMIKAZE INFINITY WAX Coraz bardziej mnie interesuje ta firma
Stefan-16 Opublikowano 28 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2014 Tylko cena jest spora... 50g ok 130 dolców, http://esotericcarcare.com/kamikaze-infinity-wax Ale to jest wyższa półka...
Michael MSTP Opublikowano 28 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2014 Kurcze, tyle tych firm ,tyle tych woskow nie wiem czy mi zycia starczy na przetestowanie! Ten Kamikaze naprawde wyglada ciekawie krople mistrzowskie.
Moderator krd Opublikowano 28 Grudnia 2014 Moderator Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2014 Whereas most waxes will only last a month or two, INFINITY WAX is designed to last upwards of several years! For maintenance of INFINITY WAX, it is recommended to use OVERCOAT by KAMIKAZE. Uwielbiam takie opisy, stosuj Pan QD Sonaxa co tydzien co mycie to powloka wytrzyma 15 lat Tak czy siak bardzo ladne ingi. Test z wytrzymaloscia na chemie w ogole mnie nie przekonal bo samo lanie jest malo miarodajne- lepsze byloby dolozenie "tarcia" rekawica. No i porownywanie do jakiegos hydrowosku z myjni jest srednio trafione. Lepszy bylby np. jakis Zymol Glasur. No i w sumie to chyba nie jest do konca "wosk" jaki my znamy. Procedura aplikacji jest lekko inna
kaskra1 Opublikowano 29 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2014 Trochę poszperałem i zabawne są te spekulacje co do lat wytrzymałości wosku....jest dokładnie tak jak piszę krd, ludzie po forach piszą że po 2óch miesiącach wosk odpycha wodę tak sobie ale aplikują overcoat i jest bajka .....a w ten sposób i concorso wytrzyma 8 lat i więcej.
michalchelm Opublikowano 17 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2015 Jak wygląda wytrzymałość Zymol Concours ? byłbym wdzięczny za porównanie do Zymol Glasur.
ad.am Opublikowano 17 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2015 U mnie concours spokojnie daje rade przez miesiac (auto stoi pod chmurka,myte raz w tygodniu) z tym,ze każdorazowo po myciu leci FG,a to dość istotne. Po miesiacu 'ingi' sa gorsze niż po miesiecznym carbonie czy glasurze.
atvmmz Opublikowano 17 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2015 Po pierwszej aplikacji jestem trochę innego zdania. Jedna warstwa Concours bez wspomagaczy leżała od połowy września do początku listopada, wosk jeszcze wtedy siedział ale kropelki już nie te dlatego później psiknąłem FG.
ad.am Opublikowano 17 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2015 Napisalem o miesiacu,bo zwykle po takim okresie czasu klade wosk od nowa. Jest prawdopodobne,ze polezalby dluzej
atvmmz Opublikowano 17 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2015 Jasne tylko napisałeś, że po każdym myciu używałeś FG. Mi wytrzymał spokojnie półtora miesiąca bez wspomagaczy.
Moderator krd Opublikowano 17 Stycznia 2015 Moderator Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2015 myte raz w tygodniu Ja bym sie tu doszukiwal slabych ingow. Mycie co tydzien recznie jest wg mnie kompletnie bez sensu. Przy swiezym wosku wystarcza mycie bezdotykowe z proszkiem ew z piana. Chyba, ze przez tydzien trzaskasz multum kilometrow i auto sie brudzi mocno. Ale to wtedy znowu te kilometry beda powodowac slabe efekty.
ad.am Opublikowano 17 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2015 Tyle,ze ja jestem z tych,ktorzy twierdza,ze bezdotykowo nie jest mozliwe takie umycie auta,zeby potem mozna bezszkodowo osuszyc recznikiem i przeleciec qd. A wyjezdzac mokrym,to jakos nie ten Inna sprawa,ze nie jest dla mnie jakimkolwiek problemem,ze concours po miesiacu ma troche oslabione osiagi,bo i tak po tym czasie leci swieza warstwa.podsumowujac, bardzo lubie ten wosk
piteks Opublikowano 2 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2015 Panowie mam pytanie. Czy ktoś może coś powiedzieć o Zymol Ital Glaze? Znalazłem go na Amazonie. Przyznam szczerze, że wcześniej o nim nie słyszałem .
Berd Opublikowano 2 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2015 Pytanie dla kol Eryczka. Wiem, że miał Itala w swojej stajni.
jarekrk Opublikowano 24 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2015 Panowie jakieś opinie o wosku ze stajni AF Spirit? Na dw same ochy i achy:) Szukam czegoś zamiast glasura co by nie pisali wszyscy, że tylko Sv i Z na forum naszym
Rekomendowane odpowiedzi