mbieniek Opublikowano 22 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2016 Ja mam Flexi już 3 rok, i dalej ani nie wyłysiało i jest w dobrej formie. Kupiłem z ebaya w promocji i jestem zadowolony. Nawet zdarzało mi się wyprać w pralce razem z flufferami Jakoś nie mam ciśnienia na CarPro.
lukasik69 Opublikowano 22 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2016 Ja mam Flexi już 3 rok, i dalej ani nie wyłysiało i jest w dobrej formie. Kupiłem z ebaya w promocji i jestem zadowolony. Nawet zdarzało mi się wyprać w pralce razem z flufferami Jakoś nie mam ciśnienia na CarPro. Flexipads Merino Super Soft Lambskin Wash Mitt vs Flexipads Merino Soft Wool Wash Mitt ? Pierwsza 50 zł druga 75 warto dopłacić do tej drugiej ? Obie wełniane, różnią się jeszcze czymś poza tym, że ta druga lepiej wygląda (podobna do Carpro) ?
mbieniek Opublikowano 23 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2016 No ja mam tę drugą akurat, nie widzę różnicy w cenie jako znaczącej... ale ja nie pijam piwa I jak już wspominałem gdzieś, wełniak to mi się sprawdził, ale tylko na masce i dachu. Ale każdy robi jak uważa
Barista Opublikowano 23 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2016 lukasik69, skoro rozważasz rękawicę za 75 to skok o 15 zyli w górę nie powinien raczej rujnować budźetu mbieniek, nie pijasz piwa, tylko prażone ziarenka, a one droższe od piwa
mbieniek Opublikowano 24 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2016 Paweł nie pijam piwa bo nie mam znajomych bo mnie nikt nie lubi Plus tego jest taki że mam na prażone ziarno i na rękawice do auta bez kompromisów.
Naclove Opublikowano 26 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2016 Dziś pierwszy raz użytkowałem rękawice Shiny Garage i ogólnie wrażenie pozytywne, poślizg bardzo dobry nawet na lakierze bez wosku. Nie mam porównania z innymi, ale osobiście jestem z niej póki co zadowolony. Mam pytanie, bo jak to wełniak, wymaga co jakiś czas rozczesywania, więc czym w ogóle czeszecie? Musi być mokra, czy wysuszona?
karpiurban Opublikowano 24 Kwietnia 2016 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2016 Ja osttanio zakupilem rekawice Tenzi z welny. W tej cenie jest na prawde swietna. poprzednio mialem ta megsa mikrofibre i nie bylem zadowolony. Tenzi moge z czystym sumieniem polecic.
3echo Opublikowano 24 Kwietnia 2016 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2016 A czy ktoś używał rękawicy Silverline Microfibre Wash Mitt?
mario704 Opublikowano 24 Kwietnia 2016 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2016 karpiurban, Moim zdaniem to mikrofibra jest dobra ale do polerowania nie mycia.Wełniakom jakoś bardziej ufam i więcej wody się nimi nabierze niż fibrą co daje lepsze efekty
Dystrybutor e36ace Opublikowano 25 Kwietnia 2016 Dystrybutor Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2016 karpiurban, Moim zdaniem to mikrofibra jest dobra ale do polerowania nie mycia.Wełniakom jakoś bardziej ufam i więcej wody się nimi nabierze niż fibrą co daje lepsze efekty Tutaj mozna by polemizowac. Sam uzywam welny ale mf daje sie lepiej wyplukac
mario704 Opublikowano 25 Kwietnia 2016 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2016 To też napisałem moim zdaniem
krzysiek555 Opublikowano 11 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2016 Ostatnio zakupilem rekawice Flexipads Merino Wash Mitt - "z kciukiem" w MrClener Tak wyglada po jednym myciu Reklamacja zlozona mam nadzieje ze MRClener sie wywiaze ,narazie "niby "maja wyslac do producenta reklamacje ....
ktm950 Opublikowano 11 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2016 krzysiek555, miałem taką kiedyś, wytrzymała 1,5 roku... Włosie wyłaziło niestety obficie praktycznie od samego początku
krzysiek555 Opublikowano 12 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2016 No zobaczymy co na to mrclener , żeby tak po jednym myciu albo już z wadą była...
KHOT Opublikowano 12 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2016 Rozpętam pewnie małą burzę, ale chyba już mam dość obycia z barankiem. W 2015 roku cały sezon używałem wełniaka z aliexpress. Przez swoją nieuwagę go zniszczyłem i na 2016 rok postanowiłem kupić oryginalnego baranka Carpro. Moim zdaniem wełniak od majfrenda z aliexpress za 40 cebulionów nie ustępuje jakościowo i nie odbiega od wełniaka Carpro.
bodas Opublikowano 13 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2016 Ja korzystam z wełniaczka z aliexpress i ogólnie jest ok, tylko podczas każdego czesania gubi trochę włosia.
szpyrek Opublikowano 14 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2016 Chce wam się podesłać link z alli tych "welniakow"?
rustin Opublikowano 15 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2016 Mam ponad rok chińczyka i nic się z nią nie dzieje Tapatalk
michulek Opublikowano 15 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2016 Też poproszę link, może być pw Don't be the same, be better.
krzygaj Opublikowano 16 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2016 Mi po półtora roku rozleciała się rękawica jak tu: http://www.aliexpress.com/item/Double-S ... 8.9.PHokMp Tak jakby od środka się przetarła i porobiły się dziury w skórze. Generalnie już po kilku myciach z włosów porobiły się "dredy" i nie szło tego nawet rozczesać - pomimo tego, że próbowałem. Co do miękkości włosia, to rękawica jest ekstra. Używana max 15-20 razy. Drugi raz już bym nie kupił. Teraz rozglądam się za czymś z krótszym i syntetycznym włosiem. Na próbę zamówiłem taką: http://www.aliexpress.com/item/Wool-Car ... 89151.html Tania, ale mam nadzieję, że jakość nie będzie szła w parze z ceną
3echo Opublikowano 22 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2016 a czy ktoś się spotkał z gąbką lub szczotką z mikrofibry na rączce?
Moderator Domel Opublikowano 22 Maja 2016 Moderator Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2016 643049 mikrofibry na rączce? nie ale szukam takiego patentu do mycia felg. Kupilem ostatnio http://www.pielegnowacauto.pl/swobbit-f ... -tool.html ale welna ma calkiem inne wlasciwosci absorpcji i wydalania wody niz MF.
booohal Opublikowano 22 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2016 643049 a czy ktoś się spotkał z gąbką lub szczotką z mikrofibry na rączce? Właśnie gąbka na rączce gdzieś mi mignęła na Aliexpress
Maniek89 Opublikowano 30 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2016 Ostatnio kupiłem rękawicę z owczej wełny i napotkałem na problem jej pielęgnacji. Wybaczcie jeśli ten post jest w złym wątku, ale chciałem się z wami podzielić super rozwiązaniem. Tak się szczęśliwie złożyło, że moja dziewczyna postanowiła kupić sobie nową szczotkę do włosów tangle teezer (dla niewtajemniczonych, kobiety szaleją za tymi szczotkami bo nie łamią włosów i takie tam), w związku z czym przywłaszczyłem starą szczotkę (wcale nie zużytą). Idealnie rozczesała rękawice i wygląda jak nowa, w dodatku co bardzo ważne a na co widzialem ludzie na forum się często skarżyli, nie wyrywa włosia z rękawicy w ogóle.
bodas Opublikowano 31 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2016 Tangle teezer świetnie rozczesuje, ale z wełniaka z alliexpres zawsze coś włosia wyciągnie.
Rekomendowane odpowiedzi