DaV Opublikowano 28 Października 2023 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2023 Przetestowałem w końcu Good Stuff interior qd. Szybkie wnioski: - Konsystencja wodnista ciecz zapach męskie perfumy wyczuwalny tylko z butelki i trochę podczas aplikacji - Aplikować można czymkolwiek mikrofibra, aplikator bawełniany, aplikator piankowy. Po niczym nie zostawił mi smug nawet bez wycierania - Widoczne przyciemnienie (dość mocne jak na produkt typu qd) - Odpycha wodę bez zostawiania plam 5
xadamx Opublikowano 28 Października 2023 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2023 W dniu 16.10.2023 o 18:55, sparco0 napisał(a): Shiny garage iqd nie pozostawia zacieków Czy to jest ten co pachnie jak truskawka/poziomka?
sparco0 Opublikowano 28 Października 2023 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2023 @xadamx zarówno truskawka jak i whisky u mnie się sprawdzają
zeea Opublikowano 29 Października 2023 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2023 @DaV dokładnie, przelałem całą butelkę i byłem zadowolony teraz mam Ultracoat i powiem szczerze, że lepiej mi się pracowało GS. Następny na tapecie będzie InnerQD lub P&S. Nie wiem na co się zdecydować jeszcze. 1
marcineke Opublikowano 29 Października 2023 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2023 Ja teraz testuje Auto Graph Heliodor, bardzo fajny, oraz pierwsze użycia ADBL interior QD, na razie bardzo pozytywnie. Obydwa fajnie pachną, zostawiają fajną powłoke antystatyczną. Szkoda że rzadko mam auta do przetarcia kurzu....
xadamx Opublikowano 29 Października 2023 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2023 13 godzin temu, sparco0 napisał(a): @xadamx zarówno truskawka jak i whisky u mnie się sprawdzają No to u mnie w Kii truskawka robiła zacieki.
maciek-drummer Opublikowano 29 Października 2023 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2023 @zeea specyficzny produkt, ale o dziwo się nie maże nawet na ekranach. Inner QD mega produkt, zapach ma tylko taki jak Clin do szyb... Ja sobie bardzo chwalę ostatnio IQD Hyper Qdin. 1
Moderator Streat Opublikowano 3 Listopada 2023 Moderator Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2023 W dniu 29.10.2023 o 12:27, maciek-drummer napisał(a): IQD Hyper Qdin. również go bardzo polubiłem 2
blazej Opublikowano 22 Marca Zgłoś Opublikowano 22 Marca Qdin zostawia satynę czy mat? Zastanawiam się między nim a Cleantle i Heliodorem.
Szpako99 Opublikowano 31 Marca Zgłoś Opublikowano 31 Marca Czy są jeszcze jakieś IQD, którymi można przecierać również skóry naturalne, i które nie są typowymi wyłącznie czyścikami, ale również zostawią coś na kokpicie? Na tę chwilę znalazłem tylko SG IQD, gdzie w opisie są również informacje odnośnie skór. Ewentualnie czy GS też się nada?
Tomas-sg Opublikowano 31 Marca Zgłoś Opublikowano 31 Marca @Szpako99 ulctracoat, mothers VLR, Aenso. Najważniejsze żebyś do skór używał produktów które nie są na bazie alkoholu. 1
czester Opublikowano 20 Maja Zgłoś Opublikowano 20 Maja Wpadł mi w ręcę DIY Interior clean and protect. Na szybko to dla mnie zapach jest "chemiczny", nieciekawy. Na pewno Innerqd pachnie lepiej. Będę testować dalej.
Partner forum CAR CRAZY Opublikowano 22 Maja Partner forum Zgłoś Opublikowano 22 Maja @czester Miej na uwadze że DIY clean and protect to bardziej Dressing 2w1 a nie QD, wymaga kilku ruchów fibry więcej niż QD ale mocniej czyści i widać że zostawia coś po sobie. Odnośnie zapachu wiadomo kwestia gustu: mi osobiście bardzo przyjemny bo świeży pomimo lekkiej nuty czegoś chemicznego. Osobiście nie trawię we wnętrzu zapachów pojedynczych owoców, a jeszcze gorsze to czekolada, ciasteczka itp.
czester Opublikowano 22 Maja Zgłoś Opublikowano 22 Maja @CAR CRAZY Jasne. Uzywałem scrub pada. Generalnie porównuje do InnerQD którego bardzo lubię a w teorii to są te same produkty Będę bawić się dalej.
Partner forum CAR CRAZY Opublikowano 22 Maja Partner forum Zgłoś Opublikowano 22 Maja 9 godzin temu, czester napisał(a): a w teorii to są te same produkty Celowo używam nazwy dressing 2w1 a nie QD, Inner bardziej jest klasycznym QD do wnętrza
drufi Opublikowano 23 Maja Zgłoś Opublikowano 23 Maja @CAR CRAZY Jasne. Uzywałem scrub pada. Generalnie porównuje do InnerQD którego bardzo lubię a w teorii to są te same produkty Będę bawić się dalej.Podobny to on może być, ale do Turtle Inside Job
czester Opublikowano 23 Maja Zgłoś Opublikowano 23 Maja 10 hours ago, CAR CRAZY said: Celowo używam nazwy dressing 2w1 a nie QD, Inner bardziej jest klasycznym QD do wnętrza Za dużo tych kosmetyków na rynku ; ) 1
Marcin Opublikowano 31 Maja Zgłoś Opublikowano 31 Maja W dniu 22.05.2024 o 14:31, CAR CRAZY napisał(a): @czester Miej na uwadze że DIY clean and protect to bardziej Dressing 2w1 a nie QD, wymaga kilku ruchów fibry więcej niż QD ale mocniej czyści i widać że zostawia coś po sobie. Odnośnie zapachu wiadomo kwestia gustu: mi osobiście bardzo przyjemny bo świeży pomimo lekkiej nuty czegoś chemicznego. Osobiście nie trawię we wnętrzu zapachów pojedynczych owoców, a jeszcze gorsze to czekolada, ciasteczka itp. A jaki on zostawia efekt - bardziej satynowy czy matowy ? Czy ma jakies właściwości antystatyczne ?
Partner forum CAR CRAZY Opublikowano 3 Czerwca Partner forum Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca @Marcin U mnie w Audi efekt matowy, u kolegi w Hondzie bardziej w kierunku lekkiej satyny. Sporo zależy od samego tworzywa. Odnośnie ochrony to tak ma wrzucony pakiet filtrów itp. Właściwości antystatyczne na bardzo dobrym poziomie, nie widać aby coś osiadało szybciej niż w przypadku innych dobrych dressingów. 1
matthew.se Opublikowano 20 Października Zgłoś Opublikowano 20 Października Witam, jaki matowy dressing z filtrem UV polecicie? Mam SG interior apple dressing, ale niestety jak pada deszcz to na boczkach pojawiają się brzydkie plamy...
MMCzysci Opublikowano 20 Października Zgłoś Opublikowano 20 Października Może DM interior magic?Wyryte w skale z S20 FE 5G
matthew.se Opublikowano 21 Października Zgłoś Opublikowano 21 Października @MMCzysci Mieszkam za granica, nie bardzo mam gdzie to kupić. Myślę nad Carpro InnerQD, ew Innovacar SC2 Dressing
Rafal9304 Opublikowano 22 Października Zgłoś Opublikowano 22 Października InnerQD jest bardzo fajny ale to nie typowy dressing tylko jak nazwa mówi quick detailer 1
matthew.se Opublikowano 23 Października Zgłoś Opublikowano 23 Października @Rafal9304 a tak naprawde to czym sie rozni dressing od quick detailera?
Rekomendowane odpowiedzi