Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

U mnie dzisiaj pierwszy raz z BH TL i Koch PW.

Zrobiłem 1,5l roztworu około 1,5% TL  z ciepłą wodą i jeśli chodzi o ilość to za dużo- na spokojnie 0,7-1l na auto by wystarczyło, a chyba za mało dodałem TL, ponieważ został delikatny film drogowy na klapie bagażnika i przednich drzwiach, następnym razem wrzucę 2% i zobaczę. Auto myte przed świętami metodą bez wody, a potem bezdotyki kilka razy. A zrobione z tysiąc kilometrów z czego ponad tydzień stało pod chmurką.

Najpierw poszedł oprysk można powiedzieć, że dwie warstwy z uwagi na ilość specyfiku w opryskiwaczu, po chwili aktywna piana z myjni, potem płukanie normalne, a następnie pora na Kocha PW (na 1L wrzucone około 30ml). I znowu trochę za dużo, spokojnie 0,5l bym obskoczył auto, więc poszły dwie warstwy i kabina prysznicowa też swoje dostała xD a na sam koniec płukanie ostatnim programem z myjni(nabłyszczanie) i po dwóch kilometrach do mieszkania auto praktycznie suche oprócz tylnej klapy i szyby.

Wrzucam fotki, boki oddają, ale wiadomo czarny, choć lakier niedbany przez poprzednich właścicieli.

Poniżej fotki przed i po, chociaż zapomniałem zrobić tego co się nie domyło na przednich drzwiach.

bokumyty.jpg.7c9b252e00658ac55f7740a0484390cc.jpg

klapa po myciu.jpg

bok brudny.jpg

brudny tył.jpg