Kondziuu Opublikowano 22 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2019 Do 200 złotych która powłoka ceramiczna najlepsza? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator BiałyGTi Opublikowano 22 Sierpnia 2019 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2019 56 minut temu, Kondziuu napisał: Do 200 złotych która powłoka ceramiczna najlepsza? Aqua 9h 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kondziuu Opublikowano 22 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2019 13 minut temu, BiałyGTi napisał: Aqua 9h Właśnie nad nim najbardziej się zastanawiałem. Ciężko zaaplikowac? Jakieś porady co do aplikacji i całego procesu. Mam auto po polerce i nałożeniu wosku softa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator BiałyGTi Opublikowano 22 Sierpnia 2019 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2019 47 minut temu, Kondziuu napisał: Właśnie nad nim najbardziej się zastanawiałem. Ciężko zaaplikowac? Jakieś porady co do aplikacji i całego procesu. Mam auto po polerce i nałożeniu wosku softa. Tak porada taka ze wosk musisz usunąć umyć auto odtłuścić i położyć powloke co do aqua to 2-3 mikrofibry i maske, dach dzielić na 2-3 elementy. Docieranie proste nie ma sie czego obawiać nakładasz czekasz 15 sek i docierasz. Jesli nie kładłes nigdy to dziel sobie na mniejsze elementy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciekelga Opublikowano 25 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2019 WitamPotrzebuję ogarnąć auto znajomych, pacjent to Volvo V40 w białym kolorze.Zastanawiam się nad lekką powłoką ze względu że auto raczej nie będzie polerowane, choć ma tylko 30 tys przebiegu i z tego co szybko dojrzałem to lakier jest w dość dobrym stanie.Zastanawiam się nad FX Vision+Top Coat albo Gtechnic C2v3.Co jeszcze możecie polecić z lekkich powłok? Wysłane z mojego Redmi Note 7 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paperson Opublikowano 25 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2019 @maciekelga Tac System Moonlight, Carpro Lite lub Cquartz 3.0 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciekelga Opublikowano 25 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2019 Dzięki zerkne sobie.U siebie na aucie mam FX Glasscoating s4h i na prawdę daję radę jestem bardzo zadowolony, jednak nie wiem czy bez chociaż odświeżenia lakieru onestepem to nie wyrzucenie kasy w błoto.Wysłane z mojego Redmi Note 7 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paperson Opublikowano 25 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2019 @maciekelga na białym koniecznie zastosuj przynajmniej cleaner. Pod powłokę sprawdzi się produkt Mckee's. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukaso Opublikowano 25 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2019 Naprawdę kładą ludzie powłoki na ten cleaner? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciekelga Opublikowano 25 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2019 Dzięki za informacje. Pogadam jeszcze z "klientem" może jednak zrobię onestep i wtedy Fx Glass albo Aqua9h.15ml wystarczy na V40? Wysłane z mojego Redmi Note 7 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D@ViD Opublikowano 25 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2019 @maciekelga 15ml AQUA wystarczyło mi na sporego sedana np Jaguar xf Jeśli chcesz zastosować "lekką" powłokę, to zamiast Cleanera zrob chociaż szybki Finish. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciekelga Opublikowano 25 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2019 @maciekelga 15ml AQUA wystarczyło mi na sporego sedana np Jaguar xf Jeśli chcesz zastosować "lekką" powłokę, to zamiast Cleanera zrob chociaż szybki Finish. Dzięki za informacje! Jednak zdecyduję się na lekki one step i normalną powłokę. Wysłane z mojego Redmi Note 7 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bielutomek Opublikowano 25 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2019 @Lukaso Alez oczywiscie, McKee37 Prep Coating, jako cleaner przed powloka.. bajka. Lakier jest tak tepy, jak po malo ktorym cleanerze A swoje z lakieru zbiera, pory sie super oczyszczaja, czego nie widac golym okiem, to mozna dojrzec przy np dzieleniu paneli tasma McKee na jasne lakiery, podstawa posiadaczy takich autek 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michalmichna Opublikowano 29 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2019 Witam. Chciałbym położyć powłokę na golfa sportsvana. Oddam samochód do mycia detalingowego z dekontaminacją i powłokę chciałbym położyć samodzielnie. Przeczytałem wątek i myślę nad aqua 9h. Pytanie jakim preparatem odtłuścić przed położeniem powłoki? Co później do odświeżenia powłoki? Myślałem o jakimś qd żeby po opłukaniu raz na jakiś czas odświeżyć. Lakier nie jest zniszczony, samochód ma 2 tyg, niechciałbym się pchać w duże koszty, stad pomysł o samodzielnym położeniu powłoki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luki_m Opublikowano 29 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2019 Witam. Chciałbym położyć powłokę na golfa sportsvana. Oddam samochód do mycia detalingowego z dekontaminacją i powłokę chciałbym położyć samodzielnie. Przeczytałem wątek i myślę nad aqua 9h. Pytanie jakim preparatem odtłuścić przed położeniem powłoki? Co później do odświeżenia powłoki? Myślałem o jakimś qd żeby po opłukaniu raz na jakiś czas odświeżyć. Lakier nie jest zniszczony, samochód ma 2 tyg, niechciałbym się pchać w duże koszty, stad pomysł o samodzielnym położeniu powłoki. Dlaczego po prostu nie oddasz samochodu na pełen pakiet ( z położeniem powłoki)? Jeśli i tak musisz tym samochodem wrócić na kołach do siebie to będziesz musiał je umyć, aby usunąć to co zbierzesz podczas jazdy.Rozumiem, że możesz nie mieć warunków gdzie je umyć itd. Natomiast samochód i tak bym liznal maszyna, żeby ściągnąć choć w minimalnym stopniu zarysowania które na pewno są na nim, a jednocześnie poprawic efekt. Jeśli chodzi o powłokę to nakładałeś kiedykolwiek?Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Birkhof Opublikowano 29 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2019 Dlaczego po prostu nie oddasz samochodu na pełen pakiet ( z położeniem powłoki)?Przecież napisał - koszty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lodowa Opublikowano 29 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2019 6 godzin temu, michalmichna napisał: Witam. Chciałbym położyć powłokę na golfa sportsvana. Oddam samochód do mycia detalingowego z dekontaminacją i powłokę chciałbym położyć samodzielnie. Przeczytałem wątek i myślę nad aqua 9h. Pytanie jakim preparatem odtłuścić przed położeniem powłoki? Co później do odświeżenia powłoki? Myślałem o jakimś qd żeby po opłukaniu raz na jakiś czas odświeżyć. Lakier nie jest zniszczony, samochód ma 2 tyg, niechciałbym się pchać w duże koszty, stad pomysł o samodzielnym położeniu powłoki. Jezeli masz gdzie aplikowac powloke to dlaczego sam nie zajmiesz sie myciem ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michalmichna Opublikowano 30 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2019 13 godzin temu, Luki_m napisał: Dlaczego po prostu nie oddasz samochodu na pełen pakiet ( z położeniem powłoki)? Jeśli i tak musisz tym samochodem wrócić na kołach do siebie to będziesz musiał je umyć, aby usunąć to co zbierzesz podczas jazdy. Rozumiem, że możesz nie mieć warunków gdzie je umyć itd. Natomiast samochód i tak bym liznal maszyna, żeby ściągnąć choć w minimalnym stopniu zarysowania które na pewno są na nim, a jednocześnie poprawic efekt. Jeśli chodzi o powłokę to nakładałeś kiedykolwiek? Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka Temat dot. powłoki dla początkujących i ja właśnie jestem początkującym. Powłoki nie kładłem. Mieszkam w bloku - nie mam warunków żeby samodzielnie umyć auto. Studio mam w takiej lokalizacji, ze po wyjechaniu ze studia stoję na zacienionym parkingu, na asfalcie i tam chciałem aplikować powłokę. Nie oddam auta na cały pakiet bo to koszt min. 1500 zł, a jest to moja pierwsza powłoka i chce niższym kosztem sprawdzić czy będę o nią potrafił zadbać. Mam w garażu podziemnym 30 stopni! - mega wentylator z żabki. Ew. na co sobie mogę pozwolić to pakiet w studio: - mycie, dekontaminacja, glinkowanie, maszynowa aplikacja cleanera, przepolerowanie delikatnie porysowanych elementów i zabezpieczenie woskiem premium o trwałości 6 mies. czy taka opcja będzie lepsza? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D@ViD Opublikowano 30 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2019 7 minut temu, michalmichna napisał: mycie, dekontaminacja, glinkowanie, maszynowa aplikacja cleanera, przepolerowanie delikatnie porysowanych elementów i zabezpieczenie woskiem premium o trwałości 6 mies. czy taka opcja będzie lepsza? Taka opcja według mnie lepsza, niż jako laik masz sam kłaść powłokę i to jeszcze na zewnątrz, na powietrzu.... tego tak się nie robi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sparco0 Opublikowano 30 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2019 A nie lepiej/taniej będzie dogadać się z kimś z forum? No chyba że zależy Ci na fakturze etc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michalmichna Opublikowano 30 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2019 1 godzinę temu, sparco0 napisał: A nie lepiej/taniej będzie dogadać się z kimś z forum? No chyba że zależy Ci na fakturze etc. Bardzo chętnie bym się z kimś dogadał. Żadnych dokumentów nie potrzebuje. Gdzie znajdę odpowiedni dział żeby spróbować kogoś znaleźć? Miasto Wroclaw Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D@ViD Opublikowano 31 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2019 @michalmichna hah no patrz, ja jestem z Wrocławia 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michalmichna Opublikowano 31 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2019 9 godzin temu, david2888 napisał: @michalmichna hah no patrz, ja jestem z Wrocławia Hah a oferujesz takie usługi? Odezwij się proszę na priv jeżeli jest możliwość zajęcia się moim autem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PIoChuUu Opublikowano 1 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2019 Cześć. Totalna amatorka z mojej strony i pierwsze podejście do tematu. Po dekontaminacji nakładanie CarPro CQuartz Lite po części w garażu niestety ze słabym światłem i na zewnątrz. Wysłane z mojego Mi 9 SE przy użyciu Tapatalka 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
menior Opublikowano 1 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2019 @PIoChuUu mozesz cos wiecej powiedziec na temat aplikacji LITE w nieco spartanskich warunkach? Miales jakies trudnosci itp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi