markis80 Opublikowano 21 Lipca 2017 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2017 O dziwo udało mi się kupić tego do puchu, a co do programu prania syntetyczne, wełna czy delikatne-jedwab??
Moderator BiałyGTi Opublikowano 21 Lipca 2017 Moderator Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2017 4 minuty temu, markis80 napisał: O dziwo udało mi się kupić tego do puchu, a co do programu prania syntetyczne, wełna czy delikatne-jedwab?? Ja mam taki program "Pranie reczne" trwa 34 min temperatura 30 st oraz wirowanie 800 obrotow
Fredi88 Opublikowano 21 Lipca 2017 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2017 32 minuty temu, Gold_Car napisał: Testował ktoś może płyny do prania ? . Czytając temat to każdy ma inne zdanie, jeden chwali Sonus-a inny BJ inni Micro Restore Detergent , ten jest ciekawy ale są osoby co piszą że po nim fibry robią się bardzo twarde ... Czy to fakt czy, może zła technika prania - złe ustawienia pralki?. Szukam płynu do prania ręcznego. Ja prałem w płynie od ADBL i moim zdaniem lepsze fibry są po Białym Jeleniu + ocet. Problemem (o czym ktoś już w tym temacie pisał) jest to, że mimo, że płyn robi robotę, to fibry płukane są w wodzie. Wodę mam akurat bardzo dobrą (górską) ale mimo to są twardawe, nie aż tak jak prane w wielkopolskiej wodzie z colą ale jednak. Ocet spisuje się tutaj super. Ja póki co zostaję przy Jelonku z octem. Tobie też polecam
Gold_Car Opublikowano 21 Lipca 2017 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2017 Jak do niedzieli nic innego mnie nie przekona, to biorę Białego Jelonka i ocet . Wysłane z mojego LG-H850 przy użyciu Tapatalka
Gesiu_15 Opublikowano 21 Lipca 2017 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2017 1 godzinę temu, Gold_Car napisał: Jak do niedzieli nic innego mnie nie przekona, to biorę Białego Jelonka i ocet . Wysłane z mojego LG-H850 przy użyciu Tapatalka Piorę już jakiś czas BJ + ocet i jestem zadowlony . Fibry miękkie , puszyste
markis80 Opublikowano 21 Lipca 2017 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2017 Takie głupie pytanie ale czy Wam się pieni BJ do puchu podczas prania w pralce??
Eidos71 Opublikowano 21 Lipca 2017 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2017 @markis80 - delikatnie się pieni. Pienienie zależy od ilości płynu w praniu.
markis80 Opublikowano 21 Lipca 2017 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2017 To u mnie lipa a wlałem 60 ml bo w sumie wrzuciłem z 7 takich tańszych nie dużych MF. A program do wełny.
kursien Opublikowano 21 Lipca 2017 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2017 wlewacie ocet do przegrody na plukanie, czy razem z plynem do prania?
Gesiu_15 Opublikowano 21 Lipca 2017 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2017 Teraz, kursien napisał: wlewacie ocet do przegrody na plukanie, czy razem z plynem do prania? Ja do przegrody na płukanie wlewam .
kursien Opublikowano 21 Lipca 2017 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2017 4 minuty temu, Gesiu_15 napisał: Ja do przegrody na płukanie wlewam Ja lalem na fibry w pralce (itak lepiej wychodziły jak w ogóle bez octu) ale teraz spróbuje po Twojemu idę nastawić pranie fibr - dziś kilka użyłem
Fredi88 Opublikowano 21 Lipca 2017 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2017 9 minut temu, kursien napisał: wlewacie ocet do przegrody na plukanie, czy razem z plynem do prania? Oczywiście do przegrody, bo ma je wypłukać Jak wlewałeś je bezpośrednio to w sumie za dużego pożytku z tego octu nie było
markis80 Opublikowano 21 Lipca 2017 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2017 I jakoś mnie BJ nie powalił z do praniem brudu no chyba że za mało dałem albo za krótko się prały a nie były za bardzo brudne.
Moderator BiałyGTi Opublikowano 21 Lipca 2017 Moderator Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2017 Do przegrody zawsze ocet leje
bialas1 Opublikowano 23 Lipca 2017 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2017 Dużo lejecie tego octu przy płukaniu?
Strus Opublikowano 13 Sierpnia 2017 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2017 A jak tak inaczej - pierzecie po każdym użyciu ? Np fibrę po QD ? Czy dajecie jest po prostu wyschnąć/odparować i do ponownego uzycia ?
hamilton Opublikowano 13 Sierpnia 2017 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2017 Fibry po dressingu do wnętrza zdarza mi się zostawić na drugi, trzeci raz, wszystko co ma kontakt z lakierem wrzucam do pralki.
Grzechu23 Opublikowano 14 Sierpnia 2017 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2017 Ja używam zawsze jednych konkretnych fibr do QD i nie mam zamiaru prać ich po każdym przeleceniu auta
Noras89 Opublikowano 16 Sierpnia 2017 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2017 Panowie, pytanie mam...Tutaj jakiś kolega kupił białego jelenia jedwab wełna puch, ciężko go zdobyć w sklepie i kupiłem taki https://www.google.pl/search?q=bialy+jelen+uniwersalny&client=tablet-android-lenovo&prmd=ivn&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjrqqWS-tvVAhXjbZoKHQ76AFoQ_AUICSgB&biw=600&bih=960#imgrc=vTuO8nuIaC0hbM: I pytanie czy do prania mikrofibr, rękawicy nadaje się on? Czy lepszy by był właśnie ten specjalny do jedwabiu, wełny ?
Moderator BiałyGTi Opublikowano 16 Sierpnia 2017 Moderator Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2017 7 minut temu, Noras89 napisał: Panowie, pytanie mam...Tutaj jakiś kolega kupił białego jelenia jedwab wełna puch, ciężko go zdobyć w sklepie i kupiłem taki https://www.google.pl/search?q=bialy+jelen+uniwersalny&client=tablet-android-lenovo&prmd=ivn&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjrqqWS-tvVAhXjbZoKHQ76AFoQ_AUICSgB&biw=600&bih=960#imgrc=vTuO8nuIaC0hbM: I pytanie czy do prania mikrofibr, rękawicy nadaje się on? Czy lepszy by był właśnie ten specjalny do jedwabiu, wełny ? możesz prac, ostatnio tez taki kupiłem gdzieś w sklepie i prało tak samo jak ten do wełny
Noras89 Opublikowano 16 Sierpnia 2017 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2017 2 minuty temu, BiałyGTi napisał: możesz prac, ostatnio tez taki kupiłem gdzieś w sklepie i prało tak samo jak ten do wełny A ile dajesz dwie zakrętki ? Na allegro nie opłaca się zamawiać tego do jedwabu, wełny. A nigdzie w sklepie nie mogłem znaleźć masakra jakaś.
Moderator BiałyGTi Opublikowano 16 Sierpnia 2017 Moderator Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2017 3 minuty temu, Noras89 napisał: A ile dajesz dwie zakrętki zazwyczaj nie mam calej pralki fibr wiec daje zakrętkę i ocet na płukanie
Noras89 Opublikowano 16 Sierpnia 2017 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2017 Jeszcze mem jedno pytanie bo tak się zastanawiam i niewiem czy ten biały jeleń https://www.google.pl/search?q=bialy+jelen+jedwab+welna&client=tablet-android-lenovo&prmd=inv&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjmlKa3_9vVAhWjO5oKHTEHDWUQ_AUICSgB&biw=600&bih=960#imgrc=Ops4WiEVzkLslM: To jest ten sam https://www.google.pl/search?q=bialy+jelen+jedwab&client=tablet-android-lenovo&prmd=ivn&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwiamLzo_9vVAhWBC5oKHQZOC60Q_AUICSgB&biw=600&bih=960#imgrc=3mimlg4yoOjXJM: Niby opis na allegro jak czytałem mają ten sam ale różnią się etykietą... W jakiej pierzesz temp 30 czy 40 ?
Moderator BiałyGTi Opublikowano 16 Sierpnia 2017 Moderator Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2017 1 minutę temu, Noras89 napisał: W jakiej pierzesz temp 30 czy 40 ? jak lekko brudne to 30 st i 800 wirowanie jak brudne po apc czy pastach to 40 st i 800 wirowanie potem schną na sznurku po wyschnięciu jakieś trzepanie nimi i tyle co do tych płynów to miałem jeden i drugi i różnic nie zauważyłem w praniu sadze ze zmienia sie etykieta nic więcej czy pisze wełna czy cos innego jego zadaniem jest wyprać i to robi znakomicie czasem Moja podbiera do prania ciuszków dla dziecka 1
Rekomendowane odpowiedzi