woof Opublikowano 31 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2014 piotto0, Brawo! Nam podobne ryski u żony w pugu. Podpowiedź co i jak. Proooooosze; )
piotto0 Opublikowano 31 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2014 Koledzy, sprawa jest prosta i opisywałem co i jak parę stron wcześniej przy polerce szyby w moim pojeździe. Tlenek ceru - ( z pewnego źródła bo jest dużo podrób .. ) aa i tlenek ceru = biały proszek, nie róż polerski. Woda, odpowiednie zabezpieczenie auta. Filc ( ja używam flexipads na BP 125mm ) trochę wprawy i jazda. Polerujemy całą szybę nie tylko jedną rysę, - ruchy góra dół / prawo lewo. Szyba musi być "mokra" ale nie może być za bardzo mokra bo polerowanie nie przyniesie efektu. No i trochę czasu ... W borze o ile pamiętam uwinąłem się od 12:00 do 18:00 ~. W sumie - całość. Koniecznie pochwalcie się efektami
pawelpp Opublikowano 31 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2014 Kurcze, 27 stron a kolega pyta czym
acidmk Opublikowano 31 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2014 Pytam bo może coś innego się pojawiło, nowego O tlenku cedru czytałem , ale pewnie sam bym się nie porwał na polerowanie. Stąd drugie moje pytanie brzmiało gdzie ewentualnie w Warszawie można by coś takiego zrobić, ciekawe czy taniej niż wymiana szyby?
kskej Opublikowano 31 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2014 ciekawe czy taniej niż wymiana szyby? Pewnie tak, na dniach będę miał wymienianą szybę czołową - 497zł za zamiennik z montażem.. wątpie żeby polerowanie było droższe
acidmk Opublikowano 31 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2014 ciekawe czy taniej niż wymiana szyby? Pewnie tak, na dniach będę miał wymienianą szybę czołową - 497zł za zamiennik z montażem.. wątpie żeby polerowanie było droższe Zapewne masz rację choć pewnie ze 200 lub 250 pln za parę godzin pracy to pewne.
krojcfeld Opublikowano 1 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2014 Pytam bo może coś innego się pojawiło, nowego O tlenku cedru czytałem , ale pewnie sam bym się nie porwał na polerowanie. Stąd drugie moje pytanie brzmiało gdzie ewentualnie w Warszawie można by coś takiego zrobić, ciekawe czy taniej niż wymiana szyby? Cedr to co najwyżej na głowę spadnie...
acidmk Opublikowano 1 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2014 Pytam bo może coś innego się pojawiło, nowego O tlenku cedru czytałem , ale pewnie sam bym się nie porwał na polerowanie. Stąd drugie moje pytanie brzmiało gdzie ewentualnie w Warszawie można by coś takiego zrobić, ciekawe czy taniej niż wymiana szyby? Cedr to co najwyżej na głowę spadnie... Się czepiasz, literówka ot co ale głupio zabrzmiało to fakt
tomek909 Opublikowano 1 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2014 warto zainwestowac 200 w polerke K2 plus 3 pady, filc do szyb i samemu sie nauczysz z czasem, pozniej sasiadom bedziesz polerowac:)
cannonn Opublikowano 5 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2014 Pytanko co do AG Car Glass Polish: Nakładając maszynowo DA (1-2 bieg?) od razu aplikuję na pada i rozprowadzam czy lepiej najpierw rozprowadzić po szybie ręcznie, dać czas do przeschnięcia i potem polerować DA?
sinner Opublikowano 14 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2014 cannonn, Na kladasz na pada i rozprowadzasz. Na nic nie czekaj, zrób parę przejazdów i bedzie ok.
blade Opublikowano 17 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2014 Ktoś próbował może polerować graffiti wtopione w szybę?
Eidos71 Opublikowano 17 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2014 blade - tlenek ceru na pewno da radę. Najwyżej szyba stanie się cieńsza...
MatthewG Opublikowano 22 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2014 Bez przesady z tym, że stanie się cieńsza, to tyle nie zbiera. No chyba, że ktoś kiedyś próbował robić jakieś pomiary, chętnie poczytam.
PI7er Opublikowano 18 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2014 Wypolerowalem, walczylem 5 godzin, bialy czysty tlenek ceru + filc 125mm na polerke i walka, szybe mialem zmasakrowaną, pelno drobnych rys od skrobania + mocno wyszorowane miejsca, ktos chyba mial zjechane gumki do zera w wycieraczkach, efekt godny pracy, w nocy znów sie jezdzi jak z nowa szyba, zadnych refleksów oraz zniekształcen Jedynie zostaja mocniejsze odpryski od kamyczków ale tego niestety nie przeskoczymy, trzeba by bardzo sporo ilosc szkla zebrac. Po 3 latach rysy powróciły na szybę w skutek zimowej eksploatacji ale kilku godzinna walka znów zrobiła z szyby nową Szyba oryginalna 22 letnia.
krakow_kult Opublikowano 18 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2014 Ktoś próbował może polerować graffiti wtopione w szybę? Obrazek Czy to jest pozostałość po farbie/sprayu czy w jakiś sposób zmatowione szkło? Aż trudno uwierzyć że można tak zniszczyć szybę Autorowi tego 'dzieła' kazał bym to ręcznie wyciągnąć to może by mu się odechciało takich zapędów artystycznych na nie swoich rzeczach.
Dareek79 Opublikowano 18 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2015 ciekawe czy taniej niż wymiana szyby? Pewnie tak, na dniach będę miał wymienianą szybę czołową - 497zł za zamiennik z montażem.. wątpie żeby polerowanie było droższe koszt przedniej ok 250 pln
Dareek79 Opublikowano 18 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2015 blade - tlenek ceru na pewno da radę. Najwyżej szyba stanie się cieńsza... bez przesady - to nie lakier- warstwa którą zdejmiesz jest pomijalna
SzPECU Opublikowano 25 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2015 Dzięki temu tematowi zabrałem się za swoje szyby, bo wcześniej brałem się za to jak pies do jeża.. Prace rozbiłem na kilka wieczorów bo czasowo nie wyglądało to najlepiej, niestety zdjęcia przed/po mam tylko z tylnej szyby. Próbowałem z rozrobieniem tlenku na pastę ale szybko zasychał. więc zraszałem szybę wodą i posypywałem tlenkiem. Później rozprowadzałem na wolnych obrotach żeby wszystkiego nie opryskać i rozpędzałem maszynę wypracowując powstałą pastę. Co kilka chwil trzeba było dodatkowo zraszać szybę wodą bo tlenek zasychał. Działałem na fragmentach ok 40x40cm. Na tylną szybę w Clio zeszło mi ok 2 godzin Głównym założeniem było usunięcie rys po wycieraczce, fakt faktem kupa "grubasów" została, ale efekt wizualny zdecydowanie na plus. Miełem jeszcze nad tym popracować ale zdążyłem zmienić samochód
marco22 Opublikowano 20 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2015 Ja dzisiaj polerowałem przednią szybę białym tlenkiem ceru . Nie dość, że zeszło mi z tym ze 2-3h to jedyny efekt jest taki, że zniknęły plamy po twardej wodzie a wszystkie ryski zostały. Syfu bardzo dużo bo tlenek lubi zasychać i wtedy go ciężko ściągnąć. Nie wiem czy coś zle robilem ale efekt jest w moim przypadku mierny (nie to co u kolegi wyzej). Polerowałem futrem, moze jeszcze raz spróbuję z jakąś tnącą gąbką?
Tommy Lee Opublikowano 20 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2015 Użyj pada filcowego powinno znacząco pomóc
booohal Opublikowano 21 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2015 Tylko i wyłącznie filc. Inaczej możesz tylko porządnie odtłuścić szybę co najwyżej.
JacekZKL Opublikowano 21 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2015 Czy do tego celu nada się taka przystawka do wiertarki z kółkiem z filcu. Są takie na allegro za z grubsza 15 plnów.
Rekomendowane odpowiedzi