Sufer Opublikowano 4 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2020 Witam po przeczytaniu tego wątku zdecydowałem się na zakup George którego tutaj polecacie. Zamówiłem go z strony kolegi z forum i mam takie pytanie jak długo czeka się na odkurzacz ktoś się orientuje lub ma telefon do kolegi @poorboy. Ktoś kupował z tej stronki i może powiedzieć jaki czas jest oczekiwania(płatność przy odbiorze) bo w regulaminie piszę do 40 dni, ale tyle to chyba nie potrzeba czekać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator Streat Opublikowano 4 Czerwca 2020 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2020 @Sufer ja kupowałem od niego, z tego co pamietam to czekałem chyba z 3-4 dni na przesyłke, ale wszystko doszło bez problemu 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D@ViD Opublikowano 4 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2020 @Sufer najlepiej zadzwoń. Zapytaj czy jest na stanie. Zapytaj o cene i termin dostawy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wyrobekj@interia.pl Opublikowano 6 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2020 Jeżeli można się podłączyć, to ja też proszę o doradzenie zakupu odkurzacza piorącego. Zastosowanie domowe, ale musi dobrze czyścić dywany i tapicerkę w samochodzie. Mamy jasne dywany i trudno je doprać. Limit ceny do 4 tysięcy złotych, ale jeżeli rzeczywiście warto aż tyle zapłacić. Zależy mi też na niezawodności sprzętu, żeby nie zepsuł się po jednym użyciu. Ważne, żeby woda nie kapała z niego, ani piana i żeby nie było problemu z serwisem w Polsce. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojteksw Opublikowano 6 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2020 2 godziny temu, wyrobekj@interia.pl napisał: Jeżeli można się podłączyć, to ja też proszę o doradzenie zakupu odkurzacza piorącego. Zastosowanie domowe, ale musi dobrze czyścić dywany i tapicerkę w samochodzie. Mamy jasne dywany i trudno je doprać. Limit ceny do 4 tysięcy złotych, ale jeżeli rzeczywiście warto aż tyle zapłacić. Zależy mi też na niezawodności sprzętu, żeby nie zepsuł się po jednym użyciu. Ważne, żeby woda nie kapała z niego, ani piana i żeby nie było problemu z serwisem w Polsce. Karcher Puzzi 10/1 mam i polecam, spełnia spokojnie wszystkie wymagania domowe. Serwis jest i wszystkie części dostępne. Łatwy w serwisowaniu we własnym zakresie. Ma możliwość zastosowania ssawki szczelinowej bardzo przydatnej w czyszczeniu tapicerki między siedzeniami w samochodzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vlodek2532 Opublikowano 9 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2020 Przyszedł do mnie dziś Clactronic BSS 1309. Mam dwa pytania. 1. Który filtr stosować podczas "prania z szamponem"? Tylko ten z gąbki? Instrukcja jasno tego nie określa. 2. Kupiłem do tego Pre-spray od maxifi. Czy po opryskaniu pre-spray potrzebuje czasu na działanie czy od razu można przejść do szczotkowania tapicerki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D@ViD Opublikowano 10 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2020 8 godzin temu, vlodek2532 napisał: 1. Który filtr stosować podczas "prania z szamponem"? Tylko ten z gąbki? Instrukcja jasno tego nie określa. Tylko ten z gąbki 8 godzin temu, vlodek2532 napisał: 2. Kupiłem do tego Pre-spray od maxifi. Czy po opryskaniu pre-spray potrzebuje czasu na działanie czy od razu można przejść do szczotkowania tapicerki? Pryskasz. Czekasz 1-2 minuty, szczotkujesz i potem dajesz chemii czas na zadziałanie. Jakieś min 10 minut 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vlodek2532 Opublikowano 10 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2020 Jestem już po pierwszym praniu zaświnionej wersalki (żeby nie było szkoda jak spaskudzę). Odkurzacz fajny jednak cena nie bierze się z niczego. Konstrukcja korpusu i zbiornika bardzo podobna do odkurzacza Niteo Tools WVC0333-19. Jednak zaczepy łączące te dwa elementy w Clatronicu nie są tak dobrze wykonane jak w biedronkowym modelu, jeden z zaczepów jest po prostu luźny. Filtry na silnik są identyczne (w Clatronicu mamy w zestawie 2 stałe i piankowy, w NT jest jeden stały i jeden piankowy), węże mają już inne mocowanie ze względu na podajnik płynu w Clatronicu. Największą wadą mojego egzemplarza jest sama manetka do natrysku. Chodzi zbyt luźno, delikatnie przecieka w dodatku jej czas reakcji jest opóźniony, gdy ją puszcze jeszcze z 5 sekund leci woda z dyszy. Ogółem fajna rzecz biorąc pod uwagę cenę 435 zł. Polecam chociaż nie próbowałem odkurzania na sucho, od tego mam NT 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pLaYmAn Opublikowano 15 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2020 Cześć, krótka piłka - czy powiedzmy do kwoty 700 zł jest na rynku coś lepszego od polecanego tutaj Clatronica? Myślałem też o Karcherze 4001, ale trochę poczytałem Wasze posty i raczej odpuszczę sobie ten model. Sprzęt używany byłby bardzo sporadycznie, pewnie maksymalnie 5-10 razy w roku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiterG Opublikowano 15 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2020 Do uzytku 1-2 razy w roku kupilem profi 50c ale to juz raczej moja fanaberia.Tak na powaznie moze warto dolozyc i kupic profi 7? 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pLaYmAn Opublikowano 15 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2020 Nie nie, 1000 zł to byłby już przerost formy nad treścią Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiterG Opublikowano 15 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2020 Szukac uzywki. Wysłane z mojego EML-L29 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vlodek2532 Opublikowano 21 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2020 Poprałem już tapicerki w samochodzie, dywany i więcej kanap Clatronikiem BSS 1309. W skrócie - nie kupiłbym ponownie. Odkurzacz działa i spełnia swoją funkcję całkiem dobrze jednak jakość wykonania samego odkurzacza a przede wszystkim dołączonych akcesoriów skwituję krótko: XD. Odkurzacz to plastiki is fantastik, jeden zaczep łączący korpus ze zbiornikiem jest luźny i pod obciążeniem wole nie nosić odkurzacza za rączkę. W dodatku montaż wężyków to porażka. Kilka łączeń musiałem poprawiać żeby nie ciekły. Największy minus to trigger od wody na rurze węża, jest plastikowy, niesztywny. Bardzo szybko złamało się jego zabezpieczenie przez co raz na jakiś czas z triggera wypada tłoczek i trzeba go tam ponownie wsadzić. Do tego reakcja odkurzacza na puszczenie triggera jest opóźniona i jeszcze przez chwilę po puszczeniu pompuje wodę. Węże, szczotki to wszystko to na maksa budżetowy plastik. Stosując dwie przedłużki przy praniu dywanów czesto trzeba poprawiać łączenie dodatkowych rur bo wychodzą i konstrukcja robi się niesztywna. Co do samego prania to odkurzacz daje radę chociaż czasem trzeba się namachać. Jeżeli ktoś nie chce inwestować zbyt dużo w ekstraktor i pogodzi się z tymi wadami to moge go polecić bo dobrze sobie radzi z tym do czego powstał. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wolf25ss Opublikowano 23 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2020 Witam nie chce zakładać nowego tematu ale mam pytanie czy odkurzacz z Lidla PARKSIDE PNTS F5 nada się do sporadycznego domowego prania tapicerki i czy idzie do tego dokupić końcówkę specjalną bo w zestawie tego nie maja dzięki z góry za odpowiedz pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojteksw Opublikowano 24 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2020 10 godzin temu, wolf25ss napisał: Witam nie chce zakładać nowego tematu ale mam pytanie czy odkurzacz z Lidla PARKSIDE PNTS F5 nada się do sporadycznego domowego prania tapicerki i czy idzie do tego dokupić końcówkę specjalną bo w zestawie tego nie maja dzięki z góry za odpowiedz pozdrawiam. Tego typu urządzenia są do odkurzania i zbierania zalegającej wody na posadce, ale nie nadają się do prania, brak pompy podającej wodę pod dużym ciśnieniem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wolf25ss Opublikowano 24 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2020 to jaki polecacie tak do 200,300 zł to ma być taki odkurzacz żeby raz na jakiś czas wyprać sobie tapicerkę więc nie chce przepłacać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MMCzysci Opublikowano 24 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2020 500 - 600 złotych i kupisz Karchera SE4001, powinien się nadać. Nie kupisz nic sensownego za dwie-trzy stówy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fikssu2 Opublikowano 1 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2020 Siema, krótkie pytanie bo po przejrzeniu mam lekki mętlik w głowie. Chodzi mi który z tych propozycji będzie najlepszy i dlaczego? 1. Karcher SE6.100 2. THOMAS 788.577 MULTI CLEAN X10 3. Numatic ct370-2 cleanboy 4. Numatic HVW 370 Henry Wash 5. Numatic GVE 370 George Za zadanie odkurzacza będzie wypranie paru samochodów w miesiącu i paru dywanów, który z tych będzie najkorzystniejszym wyborem? Nie chce by mi co parę miesięcy coś w nim siadalo albo coś pękało albo coś z niego ciekło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiterG Opublikowano 1 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2020 @Fikssu2 moze profi 50...Wysłane z mojego EML-L29 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fikssu2 Opublikowano 1 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2020 @PiterG myślałem o Profi 50 bo bardzo fajnie wychodzi cenowo, optycznie i technicznie ale niestety niedostępny w Niemczech Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojteksw Opublikowano 1 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2020 Godzinę temu, Fikssu2 napisał: Siema, krótkie pytanie bo po przejrzeniu mam lekki mętlik w głowie. Chodzi mi który z tych propozycji będzie najlepszy i dlaczego? 1. Karcher SE6.100 2. THOMAS 788.577 MULTI CLEAN X10 3. Numatic ct370-2 cleanboy 4. Numatic HVW 370 Henry Wash 5. Numatic GVE 370 George Za zadanie odkurzacza będzie wypranie paru samochodów w miesiącu i paru dywanów, który z tych będzie najkorzystniejszym wyborem? Nie chce by mi co parę miesięcy coś w nim siadalo albo coś pękało albo coś z niego ciekło Jeżeli w miesiącu będzie kilka samochodów, to poniżej Kärcher Puzzi 8/1 bym osobiście nie schodził. Ale to jest moje osobiste zdanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mikos95 Opublikowano 1 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2020 Może komuś pomoże mój post:Ostatnio stałem przed wyborem odkurzacza i zdecydowałem się na Kärchera 8/1C. Oprócz niego brałem pod uwagę George'a, CT 470-2 i Profi 50.1C. Kärcher chyba jako jedyny miał opcję dokupienia ssawki szczelinowej - super się sprawdza przy praniu podłogi w samochodzie, można bez problemu wyprać ciężko dostępne miejsca bez wspomagania się drugim odkurzaczem. Minusem jest brak ssawki do dywanów, dopiero 10/1 ma ją w zestawie. Najtaniej znalazłem na OLXie, zmieściłem się w 2000 za nowego ze sklepu + ssawka szczelinowa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fikssu2 Opublikowano 1 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2020 @Wojteksw puzzi technicznie nie odstaje prawie wcale od se6100 przynajmniej na papierze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojteksw Opublikowano 1 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2020 Kärcher Puzzi 8/1 ma dwa razy większe zbiorniki na wodę czystą i brudną, lepsze podciśnienie, widoczny zbiornik napełniania wody brudnej, co jest bardzo ważne. Kolega wcześniej pisał o ssawce szczelinowej, jest rewelacyjna, bardzo dobry dostęp między siedzeniami i w szczelinach kanap. Mam taką w 10/1 i spełnia swoje zadanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fikssu2 Opublikowano 1 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2020 @Wojteksw no dobrze z tym zbiornikiem to jedynie wygoda bo nie musisz tak często opróżniać, A ssawki jakbym miał policzyć które bym musial dokupić do puzziego to by wyszedł prawie koszt drugiego odkurzacza, do takich przydomowych zabaw troszeczkę wychodzi za drogo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi