poorboy Opublikowano 20 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2019 W dniu 4.10.2019 o 17:40, AnsynPL napisał: Poorboy czy posiadasz jakieś dobre ceny na ct-470-2? Bo w tym kierunku chciałbym pójść Tak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ziółas Opublikowano 20 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2019 Co sądzicie o alto tw300 czy jakimś innym jego wcieleniu typu cleanfix, berner Mam możliwość kupna takiego za ok 500zl używanego i zastanawiam się czy warto. Może ktoś ma doświadczenia z nim? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MOU Opublikowano 20 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2019 Cześć. Pytanie głównie do @poorboy, bo głównie ogarnia tu niuanse odkurzaczy, ale z chęcią posłucham też rad innych. Zastanawiam się na zakupem jednego z trzech modeli: 1) Karcher SE 4001, ale: W dniu 1.10.2019 o 19:41, poorboy napisał: Ma mały zbiornik na brudną wodę, odległość od lustra brudnej wody i filtra jest mała. Potrafi zaciągnąć wodę (wtedy dosłownie "dymi" para wodna :), co znacząca skraca jego żywotność. Do prania dywanu kilka razy w roku w domu ok, do pracy nie bardzo. 2) Karcher SE 5.100 (czy ma ten sam problem co powyżej? Konstrukcja urządzenia jest trochę inna, na moje oko nie tak bardzo cylindryczna. Poza tym 4L zbiorników wydaje mi się mało) 3) Profi 7.0 Max (nie mogę nigdzie znaleźć info o wielkości zbiorników (tylko tyle, że na sucho 15L). Najbardziej skłaniam się ku Profi, moim zdaniem najciekawsze parametry (poza wspomnianą niewiadomą odnośnie zbiorników). Praca póki co trudna do ocenienia, na pewno z czasem coraz więcej zadań, na razie trzy auta, kilka mebli tapicerowanych i 20m2 wykładziny "komercyjnej"). Dzięki za odpowiedzi, pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jendrek Opublikowano 22 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2019 Czy uda się kupić ekstraktor za ok 500-600 pln? Oczywiście do zastosowań domowych/hobbystycznych. Zależy mi tylko na wciąganiu wody, funkcje odkurzania, natrysku detergentów itp. nie będą konieczne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MOU Opublikowano 23 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2019 11 godzin temu, Jendrek napisał: Czy uda się kupić ekstraktor za ok 500-600 pln? Oczywiście do zastosowań domowych/hobbystycznych. Zależy mi tylko na wciąganiu wody, funkcje odkurzania, natrysku detergentów itp. nie będą konieczne. Odkurzacz ekstrakcyjny, to właśnie odkurzacz piorący. Jeśli zależy Ci na urządzeniu do zbierania wody (odkurzacz wodny), to spokojnie kupisz sprzęt w tym budżecie, np. Karcher WD3, Stanley SXVC20PTE, Zelmer Aquos itp. Chyba że chodzi o coś takiego jak Euro-Craft ERB1800 lub Bass Nr kat. 4206. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jendrek Opublikowano 23 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2019 3 godziny temu, MOU napisał: Odkurzacz ekstrakcyjny, to właśnie odkurzacz piorący. Jeśli zależy Ci na urządzeniu do zbierania wody (odkurzacz wodny), to spokojnie kupisz sprzęt w tym budżecie, np. Karcher WD3, Stanley SXVC20PTE, Zelmer Aquos itp. Chyba że chodzi o coś takiego jak Euro-Craft ERB1800 lub Bass Nr kat. 4206. Te do oczek wodnych to jak rozumiem odkurzacze przemysłowe z separatorem glonów i upustem na dnie? Spoko rozwiazanie, ale to chyba bardziej w takim razie w stronę tych pierwszych bym się skłaniał. Karcher i Stanley to zwykle warsztatowe odkurzacze z gąbką na filtrze jak się domyślam i zestawem końcówek do tapicerki? Pytam, bo w sumie mam ze 2 takie odkurzacze i może któryś doraźnie by się nadal. Zelmer aquos to z tego co rozumiem odkurzacz z filtrem wodnym. W sumie teoretycznie może się nadawać do wciągania wody. Takie rozwiązanie się sprawdza? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MirekGTS Opublikowano 23 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2019 Jest gdzieś dostępna jakaś mała koncówka do prania? Nie chodzi mi o szczelinową, tylko o coś krótkiego co mieści się w dłoni. Standardowe są dosyć długie, końcówka, spust i jeszcze kawałek rury, manewrowanie tym w ciasnym aucie, czy pranie foteli bez wyciągania jest mocno nie komfortowe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MOU Opublikowano 23 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2019 9 godzin temu, Jendrek napisał: Karcher i Stanley to zwykle warsztatowe odkurzacze z gąbką na filtrze jak się domyślam i zestawem końcówek do tapicerki? Pytam, bo w sumie mam ze 2 takie odkurzacze i może któryś doraźnie by się nadal. Zelmer aquos to z tego co rozumiem odkurzacz z filtrem wodnym. W sumie teoretycznie może się nadawać do wciągania wody. Takie rozwiązanie się sprawdza? Co do Zelmera, niestety nie powiem. A pozostałe dwa, to odkurzacze uniwersalne. Mam tego typu odkurzacz w domu (konkretnie marketowy z Juli) i dawał radę z wciąganiem wody. Należy pamiętać, że służy raczej w warunkach domowych, do niewielkich kałuży, a nie osuszania basenu (ze względu na mały zbiornik). Odkurzałem nim na sucho i zbierałem wodę i nic mu nie było. Teraz stoi w kącie, bo Jula już nie prowadzi sprzedaży filtra do niego 8 godzin temu, MirekGTS napisał: Jest gdzieś dostępna jakaś mała koncówka do prania? Nie chodzi mi o szczelinową, tylko o coś krótkiego co mieści się w dłoni. W katalogu Karchera znalazłem dosyć małą końcówkę (numer katalogowy: Karcher 2.885-018.0), ale musiałbyś sprawdzić, czy przypasuje do Twojego odkurzacza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ziółas Opublikowano 28 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2019 Co sądzicie A dziadku jakim jest puzzi s ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MMCzysci Opublikowano 29 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2019 Karcher WD5 - da radę uprac tym samochód? Jest do wygrania w konkursie, ale jeśli się nie sprawdza w tej dziedzinie, to średnio mnie on interesuje.Wysłane z mojego SM-N910F przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D@ViD Opublikowano 29 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2019 @MMCzysci nie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MMCzysci Opublikowano 29 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2019 Krótko i na temat, dzięki Wysłane z mojego SM-N910F przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MirekGTS Opublikowano 29 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2019 @david2888 Pewnie sam ostrzyż zęby na ten konkurs Żart oczywiście.... 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dudley Opublikowano 31 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2019 Ja mam Zelmer aquawelt pro. Nawiasem mówiąc na sprzedaż Raz użyty do dywanu i raz do samochodu, Ciągnie jak wściekły. Generalnie prosty w obsłudze. Opróżnianie i uzupełnianie po naciśnięciu 1 przycisku. Polecam. Za 700 zl mogę sprzedać jakby ktoś chciał. Niestety nie mogę zamieścić ogłoszenia w zakładce ofert Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdamE Opublikowano 4 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2019 Panowie, uczciwie powiem, że przeczytałem około 50% tego wątku i dalej nie mam jasności. Potrzebuje odkurzacz żeby wyprać kanapę i dwa fotele, może kilka razy do roku (dzieci), plus, skoro będę już miał taki odkurzać tapicerkę w aucie, generalnie sporadycznie. Mam świadomość, że George to najlepszy wybór jakość/cena, jednak wydatek 1500 zł trochę boli. Czy do wspomnianego użytku Karcher 4001/4002/5100 wystarczy? Jeśli tak to który? Zawsze to 500 zł w kieszeni do wydania na chemie - przy okazji co najlepiej kupić? Dodam, że przez chwilę myślałem też o Profi 7.0, cena zbliżona, ale jednak są tutaj użytkownicy niezadowoleni z takiego wyboru. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MMCzysci Opublikowano 4 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2019 Też dopiero zamierzam kupić, ale dowiedziałem się już do tej pory, że... 5100 jest okej, trochę "doroślejszy" od 4001. Możesz śmiało rozważyć. Opinie są dobre.4001 do sporadycznego użytku wystarczy,do 5.100 mu brakuje, ale jest też dużo tańszy. Ten trzeci - nie wiem, nie spotkałem się. Wydaje mi się, że 5.100 będzie rozsądnym kompromisem, biorąc pod uwagę wypadkową ceny, jakości i parametrów. George do użytku niekomercyjnego nie będzie Ci chyba koniecznie potrzebny, ale ponoć trudno mu dorównać jak chodzi o wydajność. Wysłane z mojego SM-N910F przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdamE Opublikowano 5 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2019 18 godzin temu, MMCzysci napisał: Wydaje mi się, że 5.100 będzie rozsądnym kompromisem, biorąc pod uwagę wypadkową ceny, jakości i parametrów. George do użytku niekomercyjnego nie będzie Ci chyba koniecznie potrzebny, ale ponoć trudno mu dorównać jak chodzi o wydajność. No to chyba zdecydowałem Dzięki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomek909 Opublikowano 19 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2019 Szukam szybkozłaczki wody do odkurzacza numatic George GVE370. Chciałbym podłączyć elektroszczotka Karchera i nie wiem jak załączyć węże. Końcówka w numaticu jest żeńska ale to chyba nie jest typowa pneumatyczna czy się mylę? Szukam szybkozłaczki wody do odkurzacza numatic George GVE370. Chciałbym podłączyć elektroszczotka Karchera i nie wiem jak załączyć węże. Końcówka w numaticu jest żeńska ale to chyba nie jest typowa pneumatyczna czy się mylę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpyrek Opublikowano 29 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2019 Możecie podlinkowac która końcówka do mojego wd3 będzie się nadawać przy odssysaniu wody z tapicerki tudzież wersalki? Przeglądałem w necie ale wszystkie jakie znalazłem są z dyszami, znajdę taka ssawke bez tej dyszy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chochlik437 Opublikowano 30 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2019 Sam posiadam końcówkę z dyszą i nie sprawia mi dyskomfortu podczas pracy, raczej wątpię że znajdziesz ssawkę bez dyszy spryskującej do wd a tak naprawdę co to za różnica czy z dyszą czy bez Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpyrek Opublikowano 1 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2019 @Chochlik437 nie zassysa lewego powietrza przez miejsce gdzie jest dysza? Podlinkuj co masz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chochlik437 Opublikowano 2 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2019 Nie zauważyłem niczego podobnego. Link mogę wysłać na pw Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bendi Opublikowano 7 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2019 Witam. Czy ktoś z forumowiczów pierze dywany profi 50.1 ? Jak sobie radzicie w wada węższego natrysku niż Ssawka do dywanów.? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matrix Opublikowano 16 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2019 Witam, jest różnica między Karcher SE 5.100 a 6.100? Warto dopłacić do 6.100? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matrix Opublikowano 19 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2019 Panowie kupiłem 6.100 narazie wrażenia pozytywne. Ma funkcję i nakładkę mycia twardych podłóg. Wiecie jakiego płynu mogę użyć do spryskania? Czy może to być RM537? Mam na myśli zrobić roztwór w pojemniku na czystą wodę. Czy są inne środki do tego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi