Dzeju Opublikowano 6 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2019 Dzięki za info ale proponowany sprzęt przekracza mój budżet i chyba wybiorę opcję poniżej. https://allegro.pl/oferta/karcher-puzzi-10-1-odkurzacz-pioracy-odkurzacz-wd3-7751080338?utm_source=facebook&utm_medium=app_share&utm_campaign=AndroidShowitemShare Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boT Opublikowano 6 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2019 12 minut temu, Dzeju napisał: Dzięki za info ale proponowany sprzęt przekracza mój budżet i chyba wybiorę opcję poniżej. https://allegro.pl/oferta/karcher-puzzi-10-1-odkurzacz-pioracy-odkurzacz-wd3-7751080338?utm_source=facebook&utm_medium=app_share&utm_campaign=AndroidShowitemShare W takim pakieciku jak najbardziej 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dzeju Opublikowano 6 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2019 3 minuty temu, boT napisał: W takim pakieciku jak najbardziej Dziękuję za pomoc. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jary21 Opublikowano 19 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2019 tez mam dylemat... odkurzacz bedzie sluzyl do prania tapicerki ok 2 razy w miesiacu i prania dywanow..zeby zona sie nie czepiała i co mozecie polecic, przeczytałem watek i jestem głupi zastanawiam sie nad numatic george karcher 8/1 karcher 4001 se profi PROFI 50.1C profi 7.0 ktory byscie wybrali ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boT Opublikowano 19 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2019 30 minut temu, jary21 napisał: tez mam dylemat... odkurzacz bedzie sluzyl do prania tapicerki ok 2 razy w miesiacu i prania dywanow..zeby zona sie nie czepiała i co mozecie polecic, przeczytałem watek i jestem głupi zastanawiam sie nad numatic george karcher 8/1 karcher 4001 se profi PROFI 50.1C profi 7.0 ktory byscie wybrali ? Profi 50.1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jary21 Opublikowano 25 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2019 czyli z tych powyzej najlepiej wypada profi 50.1 ? tez sie nadaje do uzytku domowego typu pranie dywanow ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo15005 Opublikowano 25 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2019 @jary21 jak najbardziej, przyjemnie sie nim pracuje przy dywanach, dluga rura, dla mnie spoko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jary21 Opublikowano 25 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2019 bardzo duza liczba osob poleca georga...sa jakies minusy tego urzadzenia ?:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafalk Opublikowano 25 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2019 Jedyny minus to za małe pojemniki na płukankę i brudną wodę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jary21 Opublikowano 25 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2019 ale chyba na jeden sredni samochod nie trzeba latac i wylewac wody ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafalk Opublikowano 25 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2019 Zależy jak brudny, czasami na same dywaniki nie starczy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konradjj Opublikowano 29 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2019 witam, przeczytałem już wiele stron forum na temat odkurzacza piorącego. Jednak jeszcze wole się upewnić czy dobrze robię. planuje zakup odkurzacza piorącego w budżecie do 1500zł razem z podstawową chemią. Będzie on używany do prania tapicerki w samochodzie, około 3-4 miesięcznie raczej bardziej brudne auta. Nie planuje używać go na sucho. Czytałem wiele pozytywnych opinii o george z numatic. są jakieś jego minusy oprócz małego zbiornika? jaką polecacie do niego chemie? może proponujecie coś lepszego w tym budżecie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boT Opublikowano 29 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2019 Godzinę temu, konradjj napisał: witam, przeczytałem już wiele stron forum na temat odkurzacza piorącego. Jednak jeszcze wole się upewnić czy dobrze robię. planuje zakup odkurzacza piorącego w budżecie do 1500zł razem z podstawową chemią. Będzie on używany do prania tapicerki w samochodzie, około 3-4 miesięcznie raczej bardziej brudne auta. Nie planuje używać go na sucho. Czytałem wiele pozytywnych opinii o george z numatic. są jakieś jego minusy oprócz małego zbiornika? jaką polecacie do niego chemie? może proponujecie coś lepszego w tym budżecie? Mistrzu cofnij 5 stron wstecz, i przeczytaj każdy post, jest kilka odpowiedzi na twoje pytanie i daje sobie jajka uciąć że znajdziesz odpowiedź na każdą twoja myśl. A jeżeli będzie nadal niedosyt to wtedy możemy po klikać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stokie Opublikowano 3 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2019 Cześć wszystkim, przeglądam forum, inne stronki i próbuję wytypować najlepszy odkurzacz w przedziale cenowym do 3 tys złotych. Myślę nad karcherem 10/1 - czy może polecacie coś lepszego do tej kwoty? Jeśli George to jaki model? Może inne firmy? Chciałbym od czasu do czasu sobie i znajomym prać przede wszystkim chodzi tu o tapicerkę samochodową. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kopersky Opublikowano 3 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2019 @stokie George to model firmy Numatic i jest tylko jeden George. Osobiście go posiadam i sprawdza się w 100% właśnie żeby coś raz na jakiś czas wyprać. Firma ta ma jeszcze jeden model z większymi zbiornikami na płukankę i brudną wodę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coove Opublikowano 3 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2019 Witam! Mam pytanko, od ~trzech miesięcy użytkuję Profi 50.1C, wyprałem już kilka foteli, wykładzin i jedno auto. Dziś chciałem wyprać jedno auto i troszkę się zmartwiłem. Otóż, do dziś wszystko było okej, niczego złego nie zaobserwowałem...., dopóki nie zauważyłem jak odkurzacz traci moc ssania, dlatego, że wciąga pokrywę "do środka" (wrzucam zdjęcia). Przy zasysaniu płukanki pokrywa jest zasysana do środka, jakby plastik zaraz miał się połamać. Na zdjęciach jest efekt po chwili jak odpalam ssanie bez wciągania płukanki. Do tego ze złącza od pompki na obudowie, jak i ze strony ssawki ucieka płukanka. Czy ktoś miał podobny problem? Sprzęt mam ok. 3 miesięcy, więc jest na gwarancji, stąd pytam czy coś takiego komukolwiek się przytrafiło? Troszkę się podłamałem.... Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stokie Opublikowano 3 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2019 Krótka piłka: Jakiś model numatic do 3 tys czy karcher 10/1? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo15005 Opublikowano 3 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2019 @Coove mi przy pierwszym odpaleniu sikalo woda od natrysku, zacisnalem opaski i gitara. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coove Opublikowano 3 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2019 [mention=23405]Coove[/mention] mi przy pierwszym odpaleniu sikalo woda od natrysku, zacisnalem opaski i gitara. To sikanie mnie tak nie martwi jak wciąganie tej pokrywy. Ten plastik nie jest aż tak miękki... Macie coś takiego w swoich odkurzaczach czy to u mnie coś jest nie tak? :(Wysłane z mojego POCOPHONE F1 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boT Opublikowano 4 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2019 7 godzin temu, Coove napisał: To sikanie mnie tak nie martwi jak wciąganie tej pokrywy. Ten plastik nie jest aż tak miękki... Macie coś takiego w swoich odkurzaczach czy to u mnie coś jest nie tak? Wysłane z mojego POCOPHONE F1 przy użyciu Tapatalka Normalna sprawa, odkurzacz wytwarza duże podcisnienie i zasysa obudowę która pracuje, przy częstym praniu będzie pękac, lub ze starości może pęknac raz a dobrze wtedy wymiana na nowy. Użyty Plastiki jest dość elastyczny i musi pracować... Ja mam odkurzacz dwuturbinowy tam chodzi cała obudowa odkurzacza i wygląda jak lalka Barbie bez żebra z mega wycięciem w tali Napisz do tego od kogo kupiłeś z pytaniem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kopersky Opublikowano 4 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2019 @stokie Widzę, że koniecznie chcesz żeby podjąć decyzję za Ciebie . Bierz Georga od Numatic. Za 1400 wyrwiesz, a resztę pieniędzy możesz przeznaczyć na coś innego. Uważam, ze do użytku amatorskiego jest w 100% wystarczający tym bardziej, że ludzie nim robią usługowo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xadamx Opublikowano 4 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2019 15 godzin temu, Coove napisał: Witam! Mam pytanko, od ~trzech miesięcy użytkuję Profi 50.1C, wyprałem już kilka foteli, wykładzin i jedno auto. Dziś chciałem wyprać jedno auto i troszkę się zmartwiłem. Otóż, do dziś wszystko było okej, niczego złego nie zaobserwowałem...., dopóki nie zauważyłem jak odkurzacz traci moc ssania, dlatego, że wciąga pokrywę "do środka" (wrzucam zdjęcia). Przy zasysaniu płukanki pokrywa jest zasysana do środka, jakby plastik zaraz miał się połamać. Na zdjęciach jest efekt po chwili jak odpalam ssanie bez wciągania płukanki. Do tego ze złącza od pompki na obudowie, jak i ze strony ssawki ucieka płukanka. Czy ktoś miał podobny problem? Sprzęt mam ok. 3 miesięcy, więc jest na gwarancji, stąd pytam czy coś takiego komukolwiek się przytrafiło? Troszkę się podłamałem.... Pozdrawiam! No powiem ci, że zaciekawiłeś mnie tym bardzo. Właśnie stoję przed decyzją zakupu odkurzacza i mój wybór padł albo na Profi 50.1c albo Profi 7.0. Z tą 50-tką dałeś wiele do myślenia, zwłaszcza że już kilka razy widziałem wypowiedzi o słabej jakości plastików w Profi. Prawie już byłem zdecydowany na 50-tkę pomimo, że 7.0 sporo tańszy. George jakoś nie do końca mnie przekonuje (wielkość zbiornika, obsługa, rozwiązania - pojemnik z czystą wodą w pojemniku z brudną). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poorboy Opublikowano 4 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2019 W kwestii pokrywy w tym konkretnym egzemplarzu , będzie wymieniona na nową. Profi 50.1C ma bardzo duże podciśnienie (siłę ssania), ale pierwszy raz trafił nam się problem z pokrywą. Na ten moment tworzywa używane w Numaticu i Profi są do siebie zbliżone jakościowo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xadamx Opublikowano 4 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2019 4 godziny temu, poorboy napisał: W kwestii pokrywy w tym konkretnym egzemplarzu , będzie wymieniona na nową. Profi 50.1C ma bardzo duże podciśnienie (siłę ssania), ale pierwszy raz trafił nam się problem z pokrywą. Na ten moment tworzywa używane w Numaticu i Profi są do siebie zbliżone jakościowo. No to mnie pocieszyłeś. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krystian12 Opublikowano 12 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2019 Witam. Panowie profi 50c oplaca się? Wydajny? Chcę prac tapicerkę aut i czasem domowe dywany. Powiedzcie mi wydajny jest i usuwa zabrudzenia duże? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi