Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
19 minut temu, Domel napisał:

Wiadomo kiedy w PL ?

Coś pewnie wie polski dystrybutor... Nie wiem jednak, kto nim jest. Ale pewnie nieprędko - najpierw muszą się sprzedać dotychczasowe opakowania.

• Moderator
Opublikowano
21 minut temu, #kris napisał:

@david2888 Znalazłem za 16€ już się na nie ślinie emoji16.png

Przepłaciłeś 😉  w dziale "Aliexpress" pokazywalismy nasze za 6 zeta 😉

Opublikowano

@Domel ja ich jeszcze nie klikałem i czekam na dostępność w PL.

Wysłane z mojego Redmi Note 7 przy użyciu Tapatalka

• Moderator
Opublikowano
Godzinę temu, #kris napisał:

@Domel ja ich jeszcze nie klikałem i czekam na dostępność w PL.

W każdym bądź razie polecam. Świetne pędzelki do dedykowanych prac 🙂

Opublikowano
3 godziny temu, Domel napisał:

Przepłaciłeś 😉  w dziale "Aliexpress" pokazywalismy nasze za 6 zeta 😉

Podrzucisz bo chyba ślepy jestem na starość 

Opublikowano

Panowie chciałbym wam zapowiedzieć coś czego u nas jeszcze na rynku nie spotkałem, a mianowicie pracujemy nad chemią mikrobiologiczną czyli żyjątka które trawią sobie brud. Chemia ma być bezpieczna i bardzo skuteczna. Chemia nastawiona na bezpieczeństwo użytkownik, środowiska jak i czyszczonej powierzchni ja już mniej więcej wiem jak to działa i co są w stanie zaoferowac produkty 😁   minus jaki ma ta chemia to taki ze nie można barwić produktu czy dać zapachu ponieważ żyjątka strawia to z czasem więc nie ma sensu 😋

Produkty takie jak :

Aktywna piana neutralna w duecie współgra pięknie z Szamponem Kwaśnym w wersji pro, to będzie niezły zjadacz brudu 🙃💪

Do tego enzymatyczne Apc, które też potrafi zadziwić. Ogólnie temat sam drążę od paru miesięcy i obcuje z tymi produktami trochę baniaków już się przelało, i powiem że będzie to świetna alternatywa dla standardowych produktów i ich komponetow które są w 90% niebezpieczne o czym świadczą piktogramy. Ta chemia ma być Bio, i odpowiedzią na tą całą nagonke Uni europejskiej. Tak więc kto wie czy mycie auta pod domem na trawniku, z naszego punktu widzenia powinno nie stanowić przeszkody ponieważ chemia nie jest trującą. 

Mikroorganizmy możemy porównać do tych które dodajemy np do szamba czy oczyszcalini  przydomowej, w ten sposób neutralizujemy zapach i toksyczność, ogólnie te żyjątka robią to za nas, i tak jest również w np pianie aktywnej i szamponie, ściek który trafia do szamba jest neutralizowany w jakiś tam sposób 🙃 

Bedzie również kilka nowych produktów 

Syntetyk Coś pokroju SSW. Mamy już wersję produktu która zaraz trafia do produkcji, kwestia tylko oceny trwaloosci produktu aczkolwiek nie  NASTAWIamy się NA Trwałość jako produkt QW. QD, jak wytrzyma miiesiac to będzie okej 💪 

Drugi produkt to Clener do szyb i lakieru tz. Ceramic Detailer. Ten produkt to przełamanie kropelek i shiting Pół na Pół 😁  to jest ciekawe🧐 potrzebował bym weryfikacji jeszcze kilku osób i najlepiej tutaj z forum 👊 

Kolejną ciekawostką jest Tar glue remover który w kontakcie z powierzchnia przybiera formę żelu, która tworzy płaszczyk na uwalonej smołą powierzchnią i siedzi na niej i penetruje dotąd aż ją spluczemy, tak więc mamy bardzo, bardzo dużo czasu.  Tar uznaje jako środek kontaktowy ponieważ działa natychmiast, a dzieje się tak bo jest na rozpuszczalnikach, i są tak dobrane aby nie kolidowało z powierzchnia na której się znajduje. To już testuje któryś miesiąc i jak narazie zero jakiegokolowk problemu. Zdjęcie podglądowe niżej. Może jest ktoś chętny się pobawić czymś nowym?? 

IMG_20200220_141215.jpg

• Lubię to 6
Opublikowano
3 minuty temu, boT napisał:

Clener do szyb i lakieru tz. Ceramic Detailer. Ten produkt to przełamanie kropelek i shiting Pół na Pół

Albo cleaner, albo ceramic detailer. Typowy cleaner oczyszcza powierzchnię, nie pozostawiając żadnego zabezpieczenia. 

5 minut temu, boT napisał:

Tar glue remover który w kontakcie z powierzchnia przybiera formę żelu, która tworzy płaszczyk na uwalonej smołą powierzchnią i siedzi na niej i penetruje dotąd aż ją spluczemy

Produktów tego typu jest już kilka na rynku (podobna konsystencja i stosunkowo długi czas od aplikacji do spłukania). Jaki jest przybliżony i bezpieczny (od aplikacji do stanu bliskiego wyschnięciu) czas "przebywania" na lakierze tego produktu w temp. + 25 stopni C i wilgotności powietrza ok. 70 % ?

Opublikowano
10 minut temu, Eidos71 napisał:

Albo cleaner, albo ceramic detailer. Typowy cleaner oczyszcza powierzchnię, nie pozostawiając żadnego zabezpieczenia.

Tutaj mozna polonizować, bo nazwać mogę jak chce 😋 Ma właściwości czyszczące ale nie ściągające do zera.  Ph w granicach 4,  bardzo dobra sliskosc, usuwanie zaschnietej chemii, oraz water spotów, tutaj wiadomo że jak stary no to niestety inne metody trzeba wziąść na warsztat... 

10 minut temu, Eidos71 napisał:

Produktów tego typu jest już kilka na rynku (podobna konsystencja i stosunkowo długi czas od aplikacji do spłukania). Jaki jest przybliżony i bezpieczny (od aplikacji do stanu bliskiego wyschnięciu) czas "przebywania" na lakierze tego produktu w temp. + 25 stopni C i wilgotności powietrza ok. 70 % ?

Czy te produkty są w formie kontaktowej na rozpuszczalniku i tworzy żel, przerobiłem mnóstwo tarow, ale też dużo nie, dlatego pytam, a jak można podlinkuj 😉 

Odnośnie leżakowania i wyższych temperatur to nie mam jeszcze jednoznacznego dokładnego potwierdzenia odnośnie czasu. W teraźniejszeych temperaturach jakie są teraz i wilgotności jaka pokazują moje urządzenia to 

Temp od 3 do 10stopni wilgotność na poziomie 60/80 

Może leżeć i przez noc a i tak nie odparuje do końca, pozostawia tłusty film. 

Opublikowano
1 minutę temu, boT napisał:

Tutaj mozna polonizować, bo nazwać mogę jak chce

2 minuty temu, boT napisał:

usuwanie zaschnietej chemii, oraz water spotów

Czyli bardziej typowy quick detailer (jak np. Koch Chemie FSE) , niż cleaner.  A nazewnictwo nie powinno wprowadzać w błąd nabywców, lecz powinno być zgodne z działaniem produktu...

6 minut temu, boT napisał:

Czy te produkty są w formie kontaktowej na rozpuszczalniku i tworzy żel, przerobiłem mnóstwo tarow, ale też dużo nie, dlatego pytam, a jak można podlinkuj

Z podobnych produktów (konsystencja i długi czas bezpiecznego "przebywania" na lakierze), który od dawna używam: Vasco Prewash Tixotrop. Powinieneś znać ten produkt - jest bardzo popularny i skuteczny.

Opublikowano
16 minut temu, Eidos71 napisał:

Vasco Prewash Tixotrop

Znam ten produkt 10 litrów zuzylem i dla mnie jest to bardzo słaby i wolny produkt w działaniu. Kupiłem to gdyż polecał to kiedyś Nowicki, zakupiłem i się rozczarowałem bo dla mnie nie był to produkt do którego byłem przyzwyczajony a mianowicie środek kontaktowy i bezpieczny Auto smarta Tar glu remover. Minus brak żelu, ale za to robił robotę nic nie uszkadzając, dwa lata na nim bazowałem bez żadnych uszczerbków. Tak więc vasko w moim odczuciu jest cienkim produktem i nie wiem co w nim widzą ludzie, być może zbyt dużo wymagam, ale naprawdę nie jest to to co by mnie zadowoliło stąd też u mnie ostre parcie na fajnego Tara, z początku był różnie zamiar taki żeby go doprawić gadżetem wizualnym jeszczr 🙈😅 i wyglądał tak w ciemnych miejscach ... 

IMG_20200218_170414.jpg

Opublikowano

Ok - nie odbieraj moich uwag jako formy ataku na Ciebie, lub Twoje produkty. Ostatnimi czasy powstaje masa firm, które oferują "innowacyjne, świetne i jedyne w swoim rodzaju" produkty, które później okazują się "jednymi z wielu". Oczywiście wiele z nowych produktów tych nowych firm jest rzeczywiście niezłej jakości i spełniają deklaracje producenta / marki, ale sporo też produktów to przeciętniaki, lub poniżej przeciętnej... Trzymam kciuki, aby Twoje produkty znajdowały się co najmniej w tej pierwszej grupie (niezła jakość i zgodność z deklaracjami). 👍

Opublikowano

@Eidos71 @Tomas-sg  producentem nie jestem, ale dobrze to ująłeś 👍dokładam cegiełka do tego, chciałbym przyczynić się do czegoś co wyróżni się chociaż trochę na tle innych produktów, a że na codzień robie przeróżne auta 80% są to auta które wymagają naprawdę środków które działają a nie te które tylko ładnie wyglądają na półce. 

To ma działać, zrobić robotę i sprawiać przyjemność a nie katorgę i meczarnie. Jest też ważna sprawa że nie da się zrobić produktow niemalże idealnych. Każdy produkt ma swoje zalety oraz  małe lub większe wady.  Ja chciałbym żeby przeważały plusy przy tych produktach przy których mam okazję poznawać, i chciałbym poznać jeszcze kilka subiektywnych opinii z forum... Ma ktoś coś z tarow i chciałby podzielić się zdaniem i spróbować tego co ja mam? 

Opublikowano

@boT  - zamieść info o propozycji przetestowania tych produktów w nowym temacie. Na pewno  znajdzie się wielu chętnych forumowiczów. 👍

• Lubię to 1
Opublikowano

@boT w takim razie czekam na informacje o dostępności. Z chęcią zakupie jak tylko pojawią się w sprzedaży / przedsprzedazy 😉

• Lubię to 1
Opublikowano

@Eidos71 mniej więcej mam zobrazowane kto mógłby mi pomóc 😃  a w formie rozdawki aby tylko rozdać nie widzi mi się 😋. Obserwuję forum parę lat i widzę kto co robi, i mam kilka swoich typów którym można w miarę granic zaufać, nie znając się w real 🖐️ 

Tak więc zaraz odezwę się 😋

• Lubię to 2