Moderator BiałyGTi Opublikowano 9 Lutego 2019 Moderator Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2019 Panowie z tymi rozlewkami idźcie na PW bo zaraz poleci Ostrzeżenie !! Zeby nie było OT a miałem nic nie pisac na temat tego typu produktow To jak dla mnie {rak detailinu} jakies taflowanie #tylkokropeli i tyle w temacie, nie rozumiem tego ale cos to tylko moje zdanie. Pozdro 1
Moderator BiałyGTi Opublikowano 9 Lutego 2019 Moderator Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2019 @Malwin41 no nie wiem czy praktyczna ja wyraziłem swoje zdanie. Lubie klasykę i lubie klasyczny detailing czyli woskowanie. Sam na swoich dwóch autach mam położony wosk mimo ze bardzo czesto klade powłoki to jednak w sercu Wosk i Krople dlatego nie zrozumie jak można cos klasc i zeby to taflowało. 1
Moderator Domel Opublikowano 9 Lutego 2019 Autor Moderator Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2019 #wnienawiścidokropewychowany kropelki są super (do pierwszego deszczu na Śląsku... potem syf na lakierze ) ewentualnie możemy zrobić tag #wnienawiścidokropewychowanynaśląsku To jest to co kiedys tu było wspominane. Ludzie myślą - nie ma kropel = nie ma ochrony. Moj tag jest troche mylący. Zamieniam go na #wmiłościdozrzutuwychowany
Badii23 Opublikowano 10 Lutego 2019 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2019 Ja też się piszę na ten produkt ;D Bo w końcu jak na Śląsku to #tylkotafla
4Detailer Opublikowano 11 Lutego 2019 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2019 Naszym zdaniem głównym zadaniem wosków i QD'ków jest oprócz podbicia koloru i efektów wizualnych etc. jest wspomaganie dosuszania karoserii. Cel jest banalny: mniej wody pozostawionej na lakierze tym mniejsze prawdopodobieństwo przyschniętych kropelek z zawartością np. wapnia powodującego tzw. water spoty. Każda kropla zawiera w sobie wiele zabrudzeń, które w momencie odparowania wody pozostają na lakierze i tworzą niezbyt ciekawy efekt 2
Mumins Opublikowano 11 Lutego 2019 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2019 15 godzin temu, Badii23 napisał: Ja też się piszę na ten produkt ;D Bo w końcu jak na Śląsku to #tylkotafla Jak będziesz w okolicach Raciborza, to daj znać - odleję Ci na testy
Badii23 Opublikowano 11 Lutego 2019 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2019 @Mumins mogę być choćby jutro Serio robi taką taflę?
Moderator Domel Opublikowano 11 Lutego 2019 Autor Moderator Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2019 8 godzin temu, Mumins napisał: Jak będziesz w okolicach Raciborza, to daj znać - odleję Ci na testy Mówisz o 4Detailer czy Hyper Gloss Rinse ?
Mumins Opublikowano 11 Lutego 2019 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2019 4detailer spotless ;)@badii23 zapraszam :D nie wiem jaki efekt daje produkt, ponieważ nie miałem jeszcze okazji podziałać.
menior Opublikowano 1 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2019 Warto obejrzec choc nie wszystko zrozumialem wyjasnione tez skad efekt znikania hydrofoby po myciu
Dystrybutor HadwaoNet Opublikowano 6 Marca 2019 Dystrybutor Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2019 W dniu 22.10.2018 o 19:41, Domel napisał: Zacznijmy od tego - wiem bo rozmawiałem z jednym znanym chemikiem - że da sie zaprojektować taki produkt na którym woda bedzie miała ekstra szybkie odparowanie. Wszystko w rękach chemii i kątach zwilżania da się stworzyć produkt na którym woda będzie miała szanse szybko odparować i nie jest to problem. Wystarczy stworzyć produkt o niskim kącie zwilżania a nie o wysokim. Przy niskim kącie zwilżania typu 5 stopni woda równomiernie rozleje się tak po powierzchni że będziesz miał wrażenie jakby auto było suche. Tu jednak pojawia się problem, przy wysokim kącie zwilżania kropli po deszczu zostają tobie kropelki i auto po deszczu jest w cętki .Przy niskim kącie zwilżania krople rozpłaszczą się równomiernie na aucie i auto będzie równomiernie ubrudzone. Finalnie po deszczu zamiast auta w cętki będziesz miał całe brudne auto. Jedyne wyjście to stworzyć powłokę o koncie zwilżania minimum 175 stopni, wtedy kropla wody zachowa się jak piłeczka i odbijając się ześliźnie z lakieru. Podejrzewam że my producenci wszyscy byśmy chcieli mieć taki produkt lecz niestety taka powłoka jest raczej nie osiągalna na obecną chwilę. 4 1
menior Opublikowano 10 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2019 Przypadkiem natknelem sie na ten produkt,ponoc mega zrzut i zero kropelek a trwalosc do roku,ktos zna,stosowal?
aabbcc123 Opublikowano 3 Maja 2019 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2019 Wole zdecydowanie taflowanie po deszczu, niż piękne kropelki, a potem maska wygląda jakby ktoś jej rok nie mył UK+gliss, jest ślisko ale trzeba mieć 100km/h na liczniku, żeby woda uciekła... Dobra, to już wiemy co wygrało konkurs? Hyper Gloss Rinse, tak? Gdzie to kupić ? można to wrzucić na glissa, czy spłynie?
drufi Opublikowano 3 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2019 Może ktoś testował niebieskiego Prostaff CC Water?
drufi Opublikowano 3 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2019 Teraz, vps napisał: @drufi Masz kilka stron o wersji GOLD Polecam przeczytać tytuł tematu
mko13 Opublikowano 24 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2019 @Domel Fajny temat. Wątek zrobił się jednak dość chaotyczny. Może zrobisz podsumowanie i napiszesz jakie produkty najlepiej robią zrzut wody.
Moderator Domel Opublikowano 24 Lipca 2019 Autor Moderator Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2019 1 minutę temu, mko13 napisał: @Domel Fajny temat. Wątek zrobił się jednak dość chaotyczny. Może zrobisz podsumowanie i napiszesz jakie produkty najlepiej robią zrzut wody. Jak dla mnie numerem 1 jest teraz wosk ENZO. 2
sT3VE Opublikowano 30 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2019 @Domel a producent mówi że będą krople jak po sztos ceramice. Czy mówisz o czymś innym jak SiO2 Wax?
Moderator Domel Opublikowano 30 Lipca 2019 Autor Moderator Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2019 10 minut temu, sT3VE napisał: @Domel a producent mówi że będą krople jak po sztos ceramice. Czy mówisz o czymś innym jak SiO2 Wax? Szczerze to nie wiem co mówił, widzę jak to działa na lakierze
sT3VE Opublikowano 30 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2019 U mnie ECH2O i Reload bardzo mocno taflują. Jest długo długo nic i nagle bęg odprowadzenie wody, że ręcznik suchy. Reload chyba ogólnie na początku kropli, potem mega zrzut. Jest nawet filmik na youtube, gdzie typek piszę "CarPro Reload is total failure" i mu ładnie wszystko taflą schodzi Wrócę ze zgrupowania i wrzucę czystego Reloada na test.
V1RU$ Opublikowano 30 Sierpnia 2019 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2019 Wolfgang DGPS 3.0 W tym sezonie letnim mój ulubieniec - choć do tanich nie należy. O dziwo na jednym aucie siedzi już 3.5 miesiąca i nigdzie się nie wybiera. 1
Tomas-sg Opublikowano 30 Sierpnia 2019 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2019 @V1RU$ szczerze to każdy produkt tak będzie taflowac/zrzucać przy polaniu wody z butli
V1RU$ Opublikowano 30 Sierpnia 2019 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2019 29 minut temu, Tomas22 napisał: @V1RU$ szczerze to każdy produkt tak będzie taflowac/zrzucać przy polaniu wody z butli Wrzucę jak go potraktuję z HD a nie z butli. Bardzo podobnie sprawuje się Prostaff CC Water Protect - tylko woda schodzi wolniej tak leniwie bez pośpiechu.
Rekomendowane odpowiedzi