Adaszek96 Opublikowano 30 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2018 Czy ja wiem Jak dla mnie osobiście piana pozlig na poziomie adbl coli. Zapach brzoskwini też super, za tą cenę chyba nie ma co wybrzydzac Wszystko co napisałeś się zgadza, ale ja mówię o wadzie szamponu.Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka
Strus Opublikowano 30 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2018 Nie przysycha szybciej niż FX Protect Nano a nawet wolniej wiec nie widzę tu akurat wady tego szamponu
Michał126 Opublikowano 30 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2018 Ale co to znaczy, że szampon przysycha? To szampony jakoś diametralnie zmieniają właściwości fizykochemiczne wody? Nie chodzi czasem o skłonność do pozostawiania śladów po odparowaniu?
ghost Opublikowano 30 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2018 20 minut temu, Michał126 napisał: Ale co to znaczy, że szampon przysycha? To szampony jakoś diametralnie zmieniają właściwości fizykochemiczne wody? Nie chodzi czasem o skłonność do pozostawiania śladów po odparowaniu? Są szampony, które zawierają dodatki przyspieszające osuszanie. Uciekają z elementów jak woda. Wtedy ich warstwa na powierzchni jest na tyle mała, że zanim zdążysz spłukać to woda odparuje i właśnie zostawi wspomniane zacieki. Gorzej jak szampon nie ma takich założeń a właśnie szybko ucieka z powierzchni. Mi najłatwiej się myje szamponami, które w tracie mycia robią taflę, mogę spokojnie spłukać cały samochód na koniec, a właściwości hydrofobowe wracają dopiero po spłukaniu.
lol19pl Opublikowano 30 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2018 @ghost Wszystkie szampony z woskami i innymi "nabłyszczaczami" mają taki efekt. Im bardziej czysty szampon, tym szybciej spłynie z zabezpieczonej powierzchni.
Adaszek96 Opublikowano 30 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2018 Wyżej zostało to właśnie wyjaśnione. Dlatego w szamponie od RRC wymieniłem to jako wadę, ponieważ producent nie wspomina że ten szampon "pielęgnuje" powłoki kwarcowe czy też nabłyszcza. Przy szampomach wyżej wymienionych nie można sklasyfikować tego za wadę, bo po prostu takie będą. Czysty szampon VP CCS i AP są tego świetnymi przykładami. Poseidon na plus ma nabłyszczenie karoserii po myciu i nie można uznać tego za wadę, ponieważ te szampony takie są. "Zwyķły" szampon od VP nie wysycha tak szybko jak np. Szampon RRC choć powinny być sklasyfikowane do jednej grupy. Piana, poślizg, zapach świetny - ale tendencja do szybkiego wysychania jest. Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka
V1RU$ Opublikowano 2 Października 2018 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2018 W dniu 30.09.2018 o 18:31, sparco0 napisał: A jak z przysychaniem i zaciekami? Jakoś zacieków nie stwierdziłem. Czy szybciej przysycha. Myłem to było około 15 st. więc trudno powiedzieć ale chyba nie. Dawałem 50ml na 10l. Gesty, i wydajny. Piana naprawdę kozak. Mam porównanie do zwykłego ADBL i nie widzę sensu dawać 30 pln za litra ADBL, Ktoś tu porównał do ADBL Cola nawet ? Generalnie w tej kwocie za litr to chyba nr 1.
Adaszek96 Opublikowano 3 Października 2018 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2018 Jakoś zacieków nie stwierdziłem. Czy szybciej przysycha. Myłem to było około 15 st. więc trudno powiedzieć ale chyba nie. Dawałem 50ml na 10l. Gesty, i wydajny. Piana naprawdę kozak. Mam porównanie do zwykłego ADBL i nie widzę sensu dawać 30 pln za litra ADBL, Ktoś tu porównał do ADBL Cola nawet ? Generalnie w tej kwocie za litr to chyba nr 1.Za te pieniądze też pokusze się stwierdzeniem, że będzie najlepszy. Przy 30ml i tak tej piany jest na tyle że myjemy tylko nią. Właśnie 15 stopniach to bardzo dobra temperatura na mycie tym szamponem. W 30 stopniach nie byłoby tak kolorowo.Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka
V1RU$ Opublikowano 3 Października 2018 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2018 11 godzin temu, Adaszek96 napisał: Za te pieniądze też pokusze się stwierdzeniem, że będzie najlepszy. Przy 30ml i tak tej piany jest na tyle że myjemy tylko nią. Właśnie 15 stopniach to bardzo dobra temperatura na mycie tym szamponem. W 30 stopniach nie byłoby tak kolorowo. Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka Nie wiem jak z inną chemią od nich. Ale szampon zrobili kozak. Te 25ml spokojnie na 10l wody starcza i piana jest że hej.
3echo Opublikowano 30 Października 2018 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2018 A jak wypada RRC Car Wash QD na tle konkurencji?Nie zje mi Fusso 99?
Gość Opublikowano 30 Października 2018 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2018 @Adaszek96 również słyszałem od lokalnego sklepu (w końcu w Limanowej jest sklep detailingowy :D) że szampon zbiera dobre recenzje - muszę spróbować, póki co morduje 2L Sonaxa i końca nie widać
FilipO Opublikowano 31 Października 2018 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2018 Szampon fajny, wheel gel również. Qd albo mi się zdaje albo siedziało u mnie ok 3 tygodni na aucie, pod brudem.. bo jak myłem auto to nadal kropelkowalo. Pytanie czy faktycznie nie zje fusso.
damiano2007 Opublikowano 31 Października 2018 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2018 6 godzin temu, FilipO napisał: Szampon fajny, wheel gel również. Qd albo mi się zdaje albo siedziało u mnie ok 3 tygodni na aucie, pod brudem.. bo jak myłem auto to nadal kropelkowalo. Pytanie czy faktycznie nie zje fusso. Co ma zjeść Ci to fusso? Bo chyba nie QD... Jeśli już kładziesz qd na fusso, to po jakiś czasie tak naprawdę nie wiesz, co jest w chwili obecnej LSP, czy qd czy nadal fusso. To tyle
Michał126 Opublikowano 31 Października 2018 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2018 1 minutę temu, damiano2007 napisał: Co ma zjeść Ci to fusso? Bo chyba nie QD... Jeśli już kładziesz qd na fusso, to po jakiś czasie tak naprawdę nie wiesz, co jest w chwili obecnej LSP, czy qd czy nadal fusso. To tyle Niektóre QDki skracają żywotność wosków - widać to zwłaszcza w tych, które mają pewną (acz ograniczoną) ilość smalcu, np. QD1.
Gość Opublikowano 3 Listopada 2018 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2018 W przyszłym tygodniu muszę spróbować ten szampon - dziś myłem auto Sonax'em Green Lemon - po umyciu auta 'na raz' i szybkim płukaniu zdążył zaschnąć - słabo to wygląda
boT Opublikowano 3 Listopada 2018 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2018 Odnośnie Qd z rrc pisze jak byk nie stosować na powloki i woski Osobiście zauważyłem ze qdek dobrze ściąga waterspoty w miare świeże po umyciu żaden problem, nie marze się, ogolnie prosty jako osuszenie po myciu rowniez git . Gel do felg bardzo przypomina rotona, i smród jaja z butelki jak sie przelewa do innej u mnie 650 ml, i podczas aplikacji tez taki zapach dla mnie kwaskowaty, nawet podobne krwawienie
3echo Opublikowano 4 Listopada 2018 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2018 15 godzin temu, boT napisał: Odnośnie Qd z rrc pisze jak byk nie stosować na powloki i woski A już miałem kupić. W takim razie jak mam położonego Softa99,biorę coś bezpieczniejszego
BarKoz Opublikowano 4 Listopada 2018 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2018 @boT Może jestem ślepy, ale trzy razy czytałem etykietę QD od RRC i nie znalazłem takiej informacji. Na pewno mówisz o tym z serii Car Wash?
boT Opublikowano 4 Listopada 2018 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2018 23 godziny temu, BarKoz napisał: @boT Może jestem ślepy, ale trzy razy czytałem etykietę QD od RRC i nie znalazłem takiej informacji. Na pewno mówisz o tym z serii Car Wash? Jutro spojrzę kupiłem 30 opakowań i jak byk moglem jebnąć gaffe, te butelki wszystkie takie same, to pykne fote na czym to pisało bo sie sam zdziwiłem ze qd a nie stosować na woski i poeloki, a może mam etykiete jakąś.... haha jutro dam znac pozdro
BarKoz Opublikowano 5 Listopada 2018 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2018 @boT Ja mam inne opakowanie i tam nic nie ma. Ciekawe czy to ten sam środek? Masz biały czy czarny trigger? Ja mam takie:
Grzechu23 Opublikowano 5 Listopada 2018 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2018 Hmm dziwna sprawa... Ja również mam tą pierwszą wersje co kolega wyżej i nie ma tam nic wspomnianego o woskach i powłokach Jak widać @boT ma już tą najnowszą wersję, obstawiam że z białym triggerem.
boT Opublikowano 5 Listopada 2018 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2018 42 minuty temu, Grzechu23 napisał: Hmm dziwna sprawa... Ja również mam tą pierwszą wersje co kolega wyżej i nie ma tam nic wspomnianego o woskach i powłokach Jak widać @boT ma już tą najnowszą wersję, obstawiam że z białym triggerem. Tak nowa, brałem w środę
BarKoz Opublikowano 5 Listopada 2018 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2018 To są trzy opcje. 1. Zmienił się skład; 2. Skład się nie zmienił, ale dołożyli informację; 3. Coś Im się pomyliło. Ciekawe, która opcja jest prawdziwa?
Lonek Opublikowano 5 Listopada 2018 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2018 Testowałem już część serii car wash i tak: szampon- dobrze się pieni, ładnie pachnie, dobry poślizg, domywa a cena zachęca. Piana aktywna neutralna- słabo domywa, trochę pracuje więc tak szybko nie spływa. Niskopieniacy do prania- jak dla mnie bomba. Dywanik kierowcy ładnie się uprał, białe zaciski po poprzednim praniu też sobie poradził. Dressing do opon- pozostawia ładne wykończenie, nie testowałem jeszcze na drogowych warunkach ale myślę że za tą cenę też jest ok. Iron Działa jak powinien.
zawisza Opublikowano 5 Listopada 2018 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2018 ktoś testował ich WipeOut”a?Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Rekomendowane odpowiedzi