wiggly Opublikowano 26 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2015 O, dzięki. Do zewnętrznych plastików też sie nadaje? Jak nie to co polecasz? Ciekawym, uniwersalnym dressingiem do wszystkiego jest 303 Protectant, używam go do zewnętrznych plastików i gum (opony, uszczelki), a i do środka się nada (chociaż tutaj mam na razie PB Natural Look).
maluch Opublikowano 26 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2015 Też przeleciałem ostatnio opony 303 i jest dobrze. Zobaczymy ile poleży.
cannonn Opublikowano 26 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2015 Do tej pory również używałem 303 na zewnątrz i bardzo dobrze się spisywał na plastikach jak i oponach. Teraz przerzucam się na Koch Plast Star, zobaczymy jak sobie poradzi.
powalla Opublikowano 26 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2015 Przegladam niemieckie forum i tam bardzo duzo ludzi uzywa tego Koch'a ...zreszta jak i padow Lake , maszyn DA i menzerny 2500 jako ta najmocniejsza Przy nastepnym zamowieniu wrzuce do koszyka , bo kosztuje nieduzo a jest go caly litr.
Moderator krd Opublikowano 26 Kwietnia 2015 Moderator Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2015 303 to chyba najmniej trwały dressing do plastików jaki znam. Dodatkowo potrafił po sobie zostawić brzydkie mazy, może to i kwestia plastiku, ale wiem że nie byłem odosobniony z takim wrażeniem.
bienek Opublikowano 26 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2015 Dokładnie kiedyś nawet robiłem test na forum na plastikowym zderzaku mojego LT'ka i szybciutko spłynął.
wiggly Opublikowano 26 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2015 Hmmm. U mnie po dwóch tygodniach i dwóch myciach pianą i myjką, 303 nadal ładnie kropelkuje mimo, że samochód stoi non stop na zewnątrz. Może to faktycznie zależy od plastików? U mnie są głównie porowate więc może bardziej wchodzi w strukturę? No nie wiem, jak w każdym razie jestem zadowolony.
Moderator krd Opublikowano 26 Kwietnia 2015 Moderator Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2015 Czysty plastik sam z siebie kropelkuje...
Goldeq Opublikowano 10 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2015 Panowie a takie pytanie używał ktoś Meguiar's Endurance do plastików zewnetrznych ?? nada się ?
Moderator krd Opublikowano 11 Maja 2015 Moderator Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2015 W moim mniemaniu jest za tłusty do smarowania plastików...
Slovak Opublikowano 11 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2015 Goldeq, nie nadaje się, a do tego nawet pomimo przetarcia fibrą, przyciąga jak głupi kurz.
Abdul85 Opublikowano 26 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2015 Koledzy, mam pewien problem. Kiedy chcę zająć się czarnymi plastikami zewnętrznymi środek, którego używam reaguje w dziwaczny sposób, zostawiając nieregularne "mazy". używam 303 aerospace. Pytanie, czy to jest kwestia niedomycia plastiku (wątpie), czy może błednej aplikacji? Próbowałem pryskać na plastik bezpośrednio, próbowałem na aplikator. Zawsze jest to samo. Jakieś sugestie?
cannonn Opublikowano 26 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2015 Twoje plastiki muszą "niezgrywać" się z tym środkiem, bo u mnie próbowałem zarówno na czyste jak i nieumyte plastiki i nie było żadnych problemów. Tak samo z oponami.
Abdul85 Opublikowano 27 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2015 Spróbuję dzisiaj jeszcze na plastikach wewnętrznych. Może jest coś nie tak z preparatem...
azylybyly Opublikowano 14 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2015 a stosował ktoś może bell goom od daerg chimica ? jest niby do opon i gum zewnetrzych, ale albo ja go źle używam, albo jest bardzo słaby a szkoda, bo mam 6 kg opakowanie... Nakładam pędzlem na opone, do pierwszego deszczu, a później ani śladu po specyfiku...
bartez32413 Opublikowano 14 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2015 Poleci ktos cos zeby efekt na zewnetrznych byl jak po enurance gel z megsa do opon efekt bardzo mi odpowiada nic mi tak nie przyciemnia oraz nie daje efektu blysku nawet look jest lepszy bo odbijala mi sie np kostka problem w tym ze jest za tlusty i cholernie lapie brud ? jest cos co daje taki efekt lecz nie klei tak brudu?
SebastianAd Opublikowano 8 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2016 Witam. Rok temu plastiki zewnętrzne były zabezpieczane Gyeon'em Trim. W jednym miejscu, na większym detalu jakim jest zderzak źle dotarłem preparat i powstała bardziej błyszcząca "plama". Obecnie nie jest już to tak widoczne. Pytanie: plastiki odświeżyć dressingiem innej firmy, czy pokusić się na powtórkę z Trim?
tomo4 Opublikowano 12 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2016 Co będzie dobre do odżywienia folii carbon?
maskun Opublikowano 16 Marca 2018 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2018 Troszkę odświeżę temat bo interesuje mnie preparat do plastików zewnętrznych. W swoim samochodzie na próżno szukać bo tylko lakier i chrom (podszybie jedynie plastik) ale w samochodzie żony troszkę jest i już miałem kupować coś - ale czytam temat i dużo osób łączy preparat do gumy z plastikami. Jako że mam N. Brillance który jest wg. mnie bardzo wydajny i nie umiem go skończyć:-D to pomyślałem że użyje własnie do plastiku. Czy ktoś tak stosował ?? W tym temacie ktoś tam napomknął o nim ale nic konkretnego. ...boję się że będzie się za bardzo błyszczało - przynajmniej na oponie mam efekt mokrej gumy to na plastikach nie chciałbym takiego rezultatu.
paperson Opublikowano 16 Marca 2018 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2018 @maskun będzie się błyszczeć (nazwa zobowiązuje ) i dodatkowo przyklei się kurz, gdyż plastiki nie mają takiej chłonności jak guma Zawsze możesz spróbować i sam stwierdzisz czy efekt Ci odpowiada. Plastikom krzywdy nie zrobisz, ewentualnie potem do ręki APC i po krzyku
Moderator Domel Opublikowano 16 Marca 2018 Moderator Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2018 15 minut temu, maskun napisał: N. Brillance u mnie z plastików spływał jak padał deszcz i robiły sie białe zacieki.
maskun Opublikowano 16 Marca 2018 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2018 dziękuje Panowie, tego się obawiałem że jak nie jest napisane że przeznaczenie do gum i tworzyw sztucznych to będzie ciężka sprawa. Pewnie faktycznie testowo na mniejszej powierzchni sprawdzę jak się będzie zachowywać....dzieki jeszcze raz. *ale dobre zastosowanie widzę to uszczelki drzwi, bagażnika
Fredi88 Opublikowano 16 Marca 2018 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2018 @maskun kup sobie PB trim restorer. Jest dostępny jako próbka 118ml to możesz sobie przetestować. Ogólnie jest do plastików ale fajnie leży na oponach. Jeśli chcesz mieć 2w1 to powinien Cię zadowolić.
Tommy Lee Opublikowano 16 Marca 2018 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2018 Na plastikowych elementach i na oponach fajnie siedzi ADBL Tyre Dressing, ładnie przyciemnia i kropelkuje jak szalony
Rekomendowane odpowiedzi