Gardor Opublikowano 25 Listopada 2024 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2024 W dniu 24.11.2024 o 09:56, analyzator napisał(a): szampony z woskiem mają swoją własną półkę. Casuale chcą jak najmniej etapów i produktów. Auta nie są mega dopieszczone. W takiej sytuacji lepiej używać szamponu z woskiem niż niczego. Znacie jakiś szampon z woskiem który by faktycznie po spłukaniu robił jakiekolwiek hydro na samochodzie gdzie była jałowa tafla? Ciekawi mnie jak taki żółty Sonax daje radę albo Meguiars Swoja droga kusi mnie zakup szamponu meguiarsa Gold którego miałem lata temu jako pierwszy porządny szampon.
analyzator Opublikowano 25 Listopada 2024 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2024 @Gardor a chociażby bilt chamber albo każdy inny jak przy płukaniu popsikasz Koch PW
Gardor Opublikowano 25 Listopada 2024 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2024 @analyzator wiem czym psiknąć żeby było hydro, chodziło mi czy jest szampon z woskiem który daje jakiekolwiek hydro albo przynajmniej zrzut wody. Bo sporo szamponów jest z woskiem a każdy co próbowałem* nic nie dawał Czy to nie scam z tym woskiem w szamponach? *nie chodzi mi o szampony z si typu Gtechniq czy neoxal
Kuba1 Opublikowano 25 Listopada 2024 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2024 @Gardor Meguiars z woskiem nie daje nic wg. mnie fajny szampon, zapach i piana. Dodo juice Born to be mild, samochód zauważalnie się błyszczy i lepiej zrzuca wodę, kroplami bym tego nie nazwał, jeden z moich ulubieńców
Robak Opublikowano 25 Listopada 2024 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2024 @GardorKoch NanoMagic Shampoo. Fajne polimerowe podbicie wyglądu i zrzut taflą po spłukaniu czyli takie wspomożenie osuszania. Trwałość jako zabezpieczenie bez szału ale lubię go.
Mumins Opublikowano 26 Listopada 2024 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2024 11 godzin temu, gprzesniak napisał(a): @Mumins No co ty, Bathe? Przecież to czysty neutral. Ja mam dokładnie inne doświadczenia. Dla mnie jeden z najlepszych szamponów na rynku. Jakiś czas temu kupiłem 4L banieczkę., Ja też go bardzo lubię, zużyłem prawie całą butelkę i z pewnością dokupię, gdy się skończy. Jedna z najprzyjemniejszych pian, z jaką miałem do czynienia i do tego mega koncentracja. Ale przy ostatnich 2-3 użyciach zaczęło chodzić mi po głowie, że przymula. Wszak pH nie musi być wyznacznikiem tego, czy chemia zmienia napięcie czy nie (nie napisałem, że ubija lsp). W tamtym przypadku był to jakiś mocniejszy qd-ek, który po pre-washu jeszcze ładnie żył, a po umyciu praktycznie padł (hydro wróciło po czasie). 1
wanraf89 Opublikowano 27 Listopada 2024 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2024 W dniu 25.11.2024 o 19:48, Gardor napisał(a): Znacie jakiś szampon z woskiem który by faktycznie po spłukaniu robił jakiekolwiek hydro na samochodzie gdzie była jałowa tafla? Ciekawi mnie jak taki żółty Sonax daje radę albo Meguiars Swoja droga kusi mnie zakup szamponu meguiarsa Gold którego miałem lata temu jako pierwszy porządny szampon. Fireball ma ale piane snow foam hydrophobic cos takiego.
Gardor Opublikowano 6 Grudnia 2024 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2024 Wrzucam na tapet stary bardzo dobrze znany starym wyjadaczom szampon Meguiars Gold Class. Nie będę się rozpisywał ale szczerze ten szampon jest zajebisty, minęło tyle lat od premiery. Przerobiłem masę szamponów głównie Polskich producentów. I muszę Wam powiedzieć że i ten gold class niczym nie odstaje a wręcz powiem że może i jest lepszy*? Cieszę się że znowu go mam. *Chodzi mi o klasyfikację normalnych szamponów a nie kwaśne. Chętnie bym sprawdził szampon DIY bo @bienekpolecal To jest jak z Magifoam jest od lat a jest top plusy: -zapach -śliskość przy myciu -ilość piany -miękkość wody -wydajność Ten post głównie piszę dlatego żeby nie bać się produktów co miały premierę x lat temu. 2
Mumins Opublikowano 6 Grudnia 2024 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2024 22 minuty temu, Gardor napisał(a): Wrzucam na tapet stary bardzo dobrze znany starym wyjadaczom szampon Meguiars Gold Class. A jak z wypłukiwaniem? Zaburza lub czasowo osłabia hydro LSP czy jest dla niego neturalny?
menior Opublikowano 6 Grudnia 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2024 @Gardor Ma jedną wade wychodzi mega drogo w użyciu
bienek Opublikowano 6 Grudnia 2024 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2024 Często bywa tak, że goni się ciągle króliczka , przerabia setki produktów, a na końcu człowiek wraca do tych starych sprawdzony produktów i nagle odkrywa, że są nadal zaj... No chyba, że w międzyczasie ktoś zmieni recepturę i popsuje to co było dobre Nie mialem gold classa ( choć chodzi mi po głowie), ale używałem megsa nxt i ostatnio znowu go kupiłem i nadal jest tak samo fajny jak kiedyś. DIY jest pod wieloma względami taki właśnie fajny i gesty jak megs czy dodo. I naprawdę dobrze myje. 1
Gardor Opublikowano 9 Grudnia 2024 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2024 W dniu 6.12.2024 o 14:53, menior napisał(a): wychodzi mega drogo w użyciu Teraz patrzyłem na promocji w mrc 1,89L za 69,30zl to jest mega drogo? Jest bardzo wydajny 30ml na jedno mycie. W dniu 6.12.2024 o 12:30, Mumins napisał(a): A jak z wypłukiwaniem? Zaburza lub czasowo osłabia hydro LSP czy jest dla niego neturalny? Nie zauważyłem problemu ale wymaga dobrego spłukania. Ale na delikatnych woskach nie sprawdzałem bo ich nie używam od dłuższego czasu. Co ciekawe dodam że woski ze słabą trwałością to nawet delikatny szampon + ciepła woda mocno działa destrukcyjnie na wosk a ja nie lubię myć zimną wodą.
Mumins Opublikowano 9 Grudnia 2024 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2024 1 godzinę temu, Gardor napisał(a): delikatny szampon + ciepła woda mocno działa destrukcyjnie na wosk Dzięki za feedback, nie wyraziłem się może dość precyzyjnie. Chodziło mi jedynie o czasowe przymulenie efektu hydro danego LSP, nie jego osłabienie/zabicie.
Slovak Opublikowano 9 Grudnia 2024 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2024 @Mumins, było to już dawno, ale nie pamiętam, aby wpływał negatywnie na hydrofobowość wosków. 1
menior Opublikowano 9 Grudnia 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2024 @Gardor producent zaleca o ile pamiętam 70/80 ml na jedno mycie(10 litrów wody) ja sam używałem 50 ml jako najlepszy kompromis co wychodzilo mi w przeliczeniu na kazde mycie jako jeden z najdroższych szamponów
Gardor Opublikowano 9 Grudnia 2024 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2024 @menior wybacz faktycznie producent podaje 30ml na 4L wody, powiem szczerze używałem tyle ostatnio na +- 8l i było spoko Jeśli trzymamy się wytycznych producenta to faktycznie wychodzi drogo. Ale ten szampon i tak warto mieć w arsenale
menior Opublikowano 9 Grudnia 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2024 @Gardor dlatego używałem 50 ml by nie być rozrzutnym a zachować właściwości szamponu 1
menior Opublikowano 9 Grudnia 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2024 @Kuba1 o ile mnie pamięć nie myli to byl taki nietypowy zapach cos jakby winogron jak na megsa przystało zapachy bardzo wyrafinowane trudne do określenia 1
Rekomendowane odpowiedzi