gruby_RS Opublikowano 27 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2011 przyznam że całkiem fajny produkt Nie mająć "powłoki kwarcowej" to IMO przyzwoity, baaaaardzo drogi QD. Ślisko, owszem, jest - ale w tej cenie jest SV NE - chyba lepsza inwestycja. Tak btw, efekt zabezpieczenia "miesięcznego" jako "prawie" CQuartz to chyba żart.... u mnie zakup jednorazowy.
Administrator Evo Opublikowano 30 Sierpnia 2011 Administrator Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2011 Opsikałem dzisiaj auto na bezdotyku, i nie widziałem do tej pory żadnego QD/spray sealanta który by w taki sposób podbijał/nadawał swoje kropelkowanie-extra.
Slawek.k81 Opublikowano 30 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2011 CarPro Reload jesli chodzi o kropelkowanie to wymiata inne QD Evo piszesz o smugach ja ten problem rozwiązałem rozrabiając go 1:1 z woda dest. i jest spoko trudno mi stwierdzić jak to się faktycznie odbiło sie na trwałośc, połysk, poślizgu... ale muszę w niedługim czasie to sprawdzić małym testem
Partner forum CAR CRAZY Opublikowano 31 Sierpnia 2011 Partner forum Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2011 Evo, Slawek.k81, A jednak Pisałem już wcześniej w temacie o CQuartz, że ochroną jak na QD daje naprawdę dobą. gruby_RS, efekt zabezpieczenia "miesięcznego" jako "prawie" CQuartz to chyba żart. W zależności co rozumieć przez zabezpieczenie, jeżeli chodzi o zabezpieczenie przed mikro ryskami to na pewno nie da takiego zabezpieczenia, ale jeżeli zabezpieczenie rozumieć jako ochronę przed słońcem i odpychanie wody to tutaj spisuje się idealnie i moim zdanie potrafi wytrzymać kilka myć. Może nie zrobiło na tobie wrażenia bo miałes świeży wosk więc i tak odpychanie było na wysokim poziomie. Osobiście mam jeden błotnik nie nawoskowany specjalnie do testów takich wynalazków Z ciekawostki : Ostatnio testowałem Spray and wipe z 4NANO: Element : tylna klapa zabezpieczona CQuartz. 50:50 Reload i 4Nano Aplikacja taka sama Poślizg taki sam Poprawa wyglądu na takim samym poziomie Co mnie zaciekawiło to efekt po spłukaniu klapy lekkim zwartym strumieniem , po stronie Reload zostało 3-4 krople a po stornie 4Nano 1 ale tu powodem mogło być rozcieńczenie Reload 1:1. Jedyny znak zapytania to trwałość, reload daje konkretną jak na QD trzeba będzie sprawdzić co oferuje 4Nano
Administrator Evo Opublikowano 31 Sierpnia 2011 Administrator Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2011 W spray&wipe 4Nano najbardziej podoba mi się łatwość z jaką radzi sobie z waterspotami. To że na dobrze zabezpieczonym aucie usuwa pojedyńcze kropki po niedokładnym umyciu to pikuś, ale to jak sobie poradził np z zaschniętymi kropkami na kabinie prysznicowej i baterii , gdzie zbierało się tego przez naprawdę dłuuuugi czas , robi wrażenie
spons Opublikowano 31 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2011 Jedyny znak zapytania to trwałość, reload daje konkretną jak na QD trzeba będzie sprawdzić co oferuje 4Nano Pole do testu juz masz, tylnia klapa jest wiecznie narazona na syf wiec dobry kawalek do testu, z tym ze fajnie by bylo, gdyby lakier nie byl niczym zabezpieczony
gruby_RS Opublikowano 31 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2011 Może nie zrobiło na tobie wrażenia bo miałes świeży wosk więc i tak odpychanie było na wysokim poziomie. Kupilem z myślą o przednim zderzaku i owadach, żadnego wosku tylko glinka + reload. Zmycie owadów łatwiejsze niż na niezabezpieczonej powierzchni ale bez wow. Na zderzaku z SV Shield owady odlatują "same" na widok myjki... Moim zdaniem zwykły QD za "niezwykłe" pieniądze... ale to tylko moje zdanie i absolutnie nie neguję przydatności produktu...
Partner forum CAR CRAZY Opublikowano 31 Sierpnia 2011 Partner forum Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2011 Evo, Skoro ma takie silne działanie czyszczące to czy zauważyłeś jakiś negatywny wpływ na woski szczególnie naturalne
kedar Opublikowano 7 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2011 Czy zamiast QD mogę po myciu auta nałożyć Aqua Wax? np.Autoglym'a Na zimę będę stosował sealanty, a w okresie letnim AIO.
Administrator Evo Opublikowano 8 Września 2011 Administrator Zgłoś Opublikowano 8 Września 2011 CAR CRAZY, u mnie woski tak czy inaczej wytrzymują ok 2 tygodni, więc ciężko mi stwierdzić ewentualny wpływ. Napewno nie ściąga wosku naturalnego po pierwszym użyciu
stfpl Opublikowano 12 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2011 Siema, otrzymałem ofertę skompletowanego sonaxu: -szampon 2w1 z osuszaczem http://motoallegro.pl/sonax-szampon-2w1 ... 85600.html -mleczko-wosk xtreme http://motoallegro.pl/sonax-wosk-mleczk ... 48602.html -twardy wosk xtreme http://motoallegro.pl/sonax-wosk-twardy ... 48600.html miła Pani z obsługi nie wiedziała co to QD(ale pominę to) bądź co bądź szuma odpowiedniego QD czy jest jakiś w ofercie sonaxa aby wszystko było tego samego producenta, tak aby powiedzieć Pani co dokładnie do tego zestawu chcę. PS koszt wyszedł 96 zł i nie wiem czy lepiej wziąć zestaw od Pestki http://forum.kosmetykaaut.pl/viewtopic.php?t=7062 za 120??
antonio3 Opublikowano 12 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2011 Ja bym wziął ten zestaw od kolegi. Już za sonaxa masz prawie 100zł więc 20zł więcej chyba różnicy nie robi a na jakości na pewno
Tasaq Opublikowano 12 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2011 stfpl, Kompletujesz zestaw od d**y strony jak dla mnie. Zamiast kupować woski, skup się wpierw na dobrym oczyszczeniu lakieru: szampon - glinka i dopiero potem możesz zabezpieczać i bawić się w woski i QD. pzdr
Szyman Opublikowano 28 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2011 Co będzie lepsze na Colli #476 - PB Spray&Gloss czy Stjarnagloss Silke Detailer? Ktoś ma jakieś porównanie co do tych dwóch konkretnych środków?
Okti Opublikowano 28 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2011 Nie wiem jak oddziaływują na wosk, ale mam oba QD. I PB spisuje się rewelacyjnie w przeciwieństwie do Stjarny, którą musiałem długo wypracowywać mocno dociskając mikrofibrą, ponieważ po nim zostawały takie jakby zaschnięte grudki. A PB pięknie się rozprowadza. Niebo, a ziemia. To moje spostrzeżenie
red Opublikowano 28 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2011 To trochę dziwne, bo Stjarna to praktycznie to samo co CG Pro, czy Smartdetailer i wszystkie moim zdaniem są super. Prywatnie uważam, że najlepszy zapach ma Smartwax'owy. PB S&G mam próbkę i również jest bardzo dobry.
Szyman Opublikowano 28 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2011 Ja właśnie mam próbkę Silke Detailera ale nie mam do czego porównać... Dzięki Panowie, w takim razie przy najbliższej okazji zamawiam PB S&G
Stanley08 Opublikowano 28 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2011 Siema, otrzymałem ofertę skompletowanego sonaxu:-szampon 2w1 z osuszaczem http://motoallegro.pl/sonax-szampon-2w1 ... 85600.html -mleczko-wosk xtreme http://motoallegro.pl/sonax-wosk-mleczk ... 48602.html -twardy wosk xtreme http://motoallegro.pl/sonax-wosk-twardy ... 48600.html miła Pani z obsługi nie wiedziała co to QD(ale pominę to) bądź co bądź szuma odpowiedniego QD czy jest jakiś w ofercie sonaxa aby wszystko było tego samego producenta, tak aby powiedzieć Pani co dokładnie do tego zestawu chcę. PS koszt wyszedł 96 zł i nie wiem czy lepiej wziąć zestaw od Pestki http://forum.kosmetykaaut.pl/viewtopic.php?t=7062 za 120?? Na Twoim miejscu zastosowałbym się do tego co napisali koledzy w postach wyżej, przede wszystkim dobre przygotowanie lakieru, od siebie dodam że ten szampon 2w1 jest kiepski, miałem go i uważam że "wysusza lakier", poprostu blask jest płytki, a w takie cuda że osusza auto bez wycierania nie pozostawiając smug to tylko w telemarkecie chyba
Burner Opublikowano 28 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2011 Ma ktoś (zapewne ma ) porównanie Zymola Field Glaze do np. CG Pro Detailer ? Field Glaze wart jest swojej ceny?
Burner Opublikowano 28 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2011 Wart Nie przekonałeś mnie Ale kiedyś wypróbuję
daniels Opublikowano 29 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2011 Nie przekonałeś mnie bo? przecież go nie sprzedaje, sam własne ciężko zarobione papiery na niego wydałem jestem z niego mega zadowolony, EVO z niego też korzysta...
Administrator Evo Opublikowano 29 Września 2011 Administrator Zgłoś Opublikowano 29 Września 2011 Field Glaze fajny,ładnie pachnie kokosem, tylko należy go używać zgodnie z instrukcją , tzn zostawić na kilka sekund po spryskaniu lakieru, a nie polerować od razu. Jak ktoś ma wosk Zymola to Field Glaze to idealny QD.
mario Opublikowano 29 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2011 I jeszcze nie trzeba przesadzać z ilością. Kiedyś wypsikałem prawie pół butelki na jeden raz (vw golf v) i potem ciężko było spolerować. Smug było co nie miara
JM63 Opublikowano 29 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2011 Evo, Field Glaze na tle innych QD jest mniej więcej taki jak HDC na tle cleanerów pod Zymola, czy jest 'po prostu' lepszy niż np. Pro detailer?
Rekomendowane odpowiedzi