AudiBlask Opublikowano 17 Grudnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2023 @Kaight produkt rozprowadzasz ciśnieniem podczas płukania. Panel nie musi być pokryty mgiełką towaru... 100ml na auto to już jest sporo 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.Wolf Opublikowano 17 Grudnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2023 Dokładnie jak kolega wyżej pisze. U mnie Hydro2 Lite średnio dwa strzały na element, może na maskę trzy, bo jest u mnie duża. Zużycie produktu znikome. Ważna jest technika. Podczas strzału z triggera przesuwasz dynamicznie ręką od lewej do prawej (bądź odwrotnie) po elemencie. Dzięki temu produkt jest nałożony zdecydowanie równiej po elemencie. Resztę załatwia ciśnienie z myjki podczas spłukania (ważna sprawa rozprowadzenie i aktywacja nie działa dobrze przy zastosowaniu ciśnienia z sieci wodociągowej z końcówką - musi być myjka choćby najsłabsza). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaight Opublikowano 17 Grudnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2023 Właśnie tak aplikowałem podczas psikania ruch ręką, żeby jak największą powierzchnię pokryć. Atomizer daje dość lekką mgiełkę, trochę wiało i nie wszystko docierało na lakier. Myjki schowanej przez mrozami nie chciało mi się targać dlatego myłem samym wężem. No nic, dzięki panowie za sugestie, następnym razem spróbuję nie pokrywać całej powierzchni lakieru tylko delikatnie i rozprowadzać myjką. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.Wolf Opublikowano 17 Grudnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2023 U mnie na butli z hydro2 lite jest zamontowany Canyon. Nie wiem co tam do swoich butelek dodaje Ultracoat. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaight Opublikowano 17 Grudnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2023 @Mr.Wolf coś takiego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cocolino Opublikowano 18 Grudnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2023 Panowie potrzebuję namiar na dobrą szczotkę do mycia nadwozia. Już nie wnikając w szczegóły po prostu nie chcę rękawicy tylko chcę szczotkę. Kieeeeedyś była dostępna taka biala szczotka od Megsa. Versa angel coś takiego. Teraz szukam i nigdzie jej nie mogę znaleźć a co gorsza nie mogę też znaleźć żadej innej do mycia nadwozia. Do felg za to od zaje... No ten teges. Poleci ktoś coś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CarlosBlack Opublikowano 18 Grudnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2023 @cocolino nie wiem jak szukałeś bo to pierwszy wynik googlowania... https://meguiars.pl/produkt/versa-angle-body-duster-with-long-handle/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cocolino Opublikowano 18 Grudnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2023 Nie chcę tej. Do dupy bawić się z tym włosiem. Taką chcę Ale nie musi być megsa, może być inny producent aby taka wielgachna nie była. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mulu Opublikowano 18 Grudnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2023 Czym różnią się Marolexy industry ergo acid (czarny) i industry ergo alka (niebieski)? Brać tańszy czy czymś się one różnią? @Krzynio_spafreak dziękuję bardzo za szybką odpowiedź! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzynio_spafreak Opublikowano 18 Grudnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2023 @Mulu acid czarny przystosowany do produktów kwasnych a alka niebieski do zasadowych 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
powerf Opublikowano 18 Grudnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2023 @Krzynio_spafreak W zasadzie, jeśli nie planujemy w marolexie przetrzymywać przez cały czas mocnej zasadowej lub kwaśnej chemii, a po użyciu od razu go przepłukiwać, to bez najmniejszych przeszkód można brać tańszą, standardową wersję master ergo - w taki właśnie sposób używam swojego marolexa i kilka lat bez problemów działa. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzynio_spafreak Opublikowano 18 Grudnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2023 @powerf kolega pytał jaka jest różnica. Jak się przepłukuje czystą wodą to nie ma znaczenia... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pikoko Opublikowano 19 Grudnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2023 Czy jest gdzieś promocja na soft99 Rain drop bazuka? Wysłane z mojego M2102J20SG przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CarlosBlack Opublikowano 20 Grudnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2023 @Pikoko wczoraj kupiłem w @Detailing House 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
penkus5 Opublikowano 20 Grudnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2023 @Pikoko przypomnij mi się wieczorem... prawdopodobnie mam jeszcze jakieś "luźne sztuki". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
imola33 Opublikowano 21 Grudnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2023 Skończył mi się GS sprzed zmian. Co teraz jest na topie wśród apc? Mile widziany ładny zapach i inhibitory korozji. Brać Surfex w bańce 5l? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator Domel Opublikowano 21 Grudnia 2023 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2023 4 minuty temu, imola33 napisał(a): Skończył mi się GS sprzed zmian. Co teraz jest na topie wśród apc? Mile widziany ładny zapach i inhibitory korozji. Brać Surfex w bańce 5l? Fresso APC 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafal9304 Opublikowano 21 Grudnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2023 Ja właśnie zamiast GSa wziąłem Fresso APC i jestem zadowolony. 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
imola33 Opublikowano 21 Grudnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2023 @Rafal9304 @Domel jaki ma zapach? zgaduję, że perfumy, jesteście w stanie stwierdzić które? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Partner forum CAR CRAZY Opublikowano 21 Grudnia 2023 Partner forum Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2023 17 minut temu, imola33 napisał(a): Skończył mi się GS sprzed zmian. Co teraz jest na topie wśród apc? Mile widziany ładny zapach i inhibitory korozji. Brać Surfex w bańce 5l? Mój wybór od lat to SurfexHD i chyba nigdy nie zawiódł, niestety jak inne produkty BH on nie ma zapachu. Znając Firmę BH nie dodają nic do produktów co chociaż trochę może pogorszyć właściwości Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ktm950 Opublikowano 22 Grudnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2023 7 godzin temu, imola33 napisał(a): Skończył mi się GS sprzed zmian. Co teraz jest na topie wśród apc? Mile widziany ładny zapach i inhibitory korozji. Brać Surfex w bańce 5l? Jeśli priorytetem jest moc i bezpieczeństwo to od siebie polecam Surfex/Aqua/OPT Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xadamx Opublikowano 22 Grudnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2023 2 godziny temu, ktm950 napisał(a): Jeśli priorytetem jest moc i bezpieczeństwo to od siebie polecam Surfex/Aqua/OPT Czy Aqua jest mocna? Nie wiem. Na obecną chwilę stawiałbym ją raczej w średniej półce. Nie zdązyłem jej naprawdę dobrze przetestować, bo PRZEOKRUTNIE ŚMIERDZI. Wręcz dusi swoim chemicznym smrodem. Z tego tez względu nie zamierzam jej więcej kupować. Jak dla mnie mocny jest, a wzasadzie był bo nigdzie w PL juz nie mozna dostać, Ideal Vask Pro. 9 godzin temu, imola33 napisał(a): Mile widziany ładny zapach i inhibitory korozji. Nie rozumiem co wy macie z tymi inhibitorami korozji w APC. Przecież wymywając ten produkt wodą, wymywacie też inhibitory. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mumins Opublikowano 22 Grudnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2023 Nie rozumiem co wy macie z tymi inhibitorami korozji w APC. Przecież wymywając ten produkt wodą, wymywacie też inhibitory.Nie pomyliłeś przypadkiem produktów? Aqua ma też zasadowe APC i nie męczyło mnie zanadto (a jest mocne i pieni się szalenie) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xadamx Opublikowano 22 Grudnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2023 1 minutę temu, Mumins napisał(a): Nie pomyliłeś przypadkiem produktów? Aqua ma też zasadowe APC i nie męczyło mnie zanadto (a jest mocne i pieni się szalenie) Nie pomyliłem. Mam oba produkty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Partner forum CAR CRAZY Opublikowano 22 Grudnia 2023 Partner forum Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2023 4 godziny temu, xadamx napisał(a): Nie rozumiem co wy macie z tymi inhibitorami korozji w APC. Przecież wymywając ten produkt wodą, wymywacie też inhibitory. dokładnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi