xadamx Opublikowano 9 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2023 17 minut temu, Eryczek napisał(a): A zatem Twoim wyborem jest ADBL Synthetic Spray Wax Albo Water Gold 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PawelRDM Opublikowano 9 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2023 Myślicie ze jeślI MADE IN UK to może być jakiś Gtechniq? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eidos71 Opublikowano 9 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2023 @PawelRDM - szybciej Autoglym z linii Lifetime. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siws00n Opublikowano 9 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2023 Chciałbym wymienić szybkozlaczki do węża ogrodowego przy myjce, jaką markę polecacie? Warto brać te ze stopem czy zwykłe, przelotowe ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
belzebiasz Opublikowano 9 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2023 @siws00n brałem na wiosnę multum złączek i wąż cellfasta i póki co jestem zadowolony, a funkcja "stop" jest bardzo praktyczna i polecam 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analyzator Opublikowano 10 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2023 @Eryczek ha tfu chyba jedyną zaletą jest długie kropelkowanie @Pikoko jak dawno nie robiłeś odszczurzania to zrób jw koledzy pisali. Jaki masz stan lakieru - pod słońce, pod latarką. Rysy są? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mumins Opublikowano 10 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2023 31 minut temu, analyzator napisał(a): ha tfu chyba jedyną zaletą jest długie kropelkowanie True, true, o ile rozważamy kropelkowanie w kategoriach zalet, wszak właśnie dzięki wspomnianym kropelkom, auta brudzą się jeszcze mocniej 4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qukie Opublikowano 10 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2023 @siws00n też brałem szybkozłączki Cellfast i bardzo dobrze się trzymają. Funkcja stop jest spoko, oprócz węża z którego później chcę spłukiwać auto. Ja akurat lubię mieć duży strumień prosto z węża zamiast przez jakąkolwiek końcówkę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ct240 Opublikowano 10 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2023 13 godzin temu, siws00n napisał(a): Chciałbym wymienić szybkozlaczki do węża ogrodowego przy myjce, jaką markę polecacie? Warto brać te ze stopem czy zwykłe, przelotowe ? Do podłączenia myjki nie stosowalbym końcówki ze stopem, bo ogranicza przepływ wody dla myjki. 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grechut Opublikowano 10 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2023 W dniu 7.08.2023 o 18:10, MMCzysci napisał(a): @grechut, byłoby fajnie, dzięki. Dokupiłeś do tego lakier bezbarwny? W samym zestawie, z tego co mi się wydaje, go nie ma, a goły lakier + Versiegelung krótko trzyma. Jeżeli mogłoby być 75% lepiej, niż jest y mnie obecnie będę happy Nawet, jeśli zajmie to trochę czasu. Sam wieniec ma raczej najprostszy możliwy kształt, do tego dostęp wygląda na dobry bez demontażu. Wyryte w skale z S20 FE 5G Powiem Ci, że zrobiłem dzisiaj tą kierownicę - efekt dobry, jak nie bardzo dobry. Najbardziej upierdliwe w tym wszystkim jest ( jeśli robisz na aucie ) to obklejanie wszystkich przełączników, nierówności i innych tego typu pierdół. Też nie jestem zwolennikiem demontowania więc robiłem na aucie. Samo obklejanie to ok 40minut do godziny. U mnie musiało być perfekt, więc musiałem taśmę drzeć na mniejsze kawałki tak żeby pasowały, a troche dziwnych kształtów moja kierownica ma. Po obklejeniu zgodnie z insturkcją zaaplikowałem rozpuszczalnik GLD. Sam przejazd ok 10 minut żeby dotrzeć w każde miejsce. Następnie dokupiłem pada do szlifowania i padem objechałem cała kierownicę - fajny, miły w dotyku i widać, że robi robotę. Po zeszlifowaniu jeszcze raz odtłuszczenie GLD. Później w ruch poszła suszarka żeby nie aplikować farby na mokry rozpuszczalnik. Po suszarce i chwili odczekania aplikacja farby zgodnie z instrukcją. Warstw położyłem 3. Położyłem warstwę 1 + suszarka z 5 min. 15 min odczekałem i warstwa druga + suszarka, tak samo warstwa trzecia. Na początku bałem się, bo przy aplikacji farby robią się tak jakby bańki z powietrza ale zaraz znikają. Farba schnie na prawdę szybko, jak się dorzuci do tego suszarkę czy oparakę to widać jak wysycha w oczach :). Cała aplikacja ze wszystkim to tak ok 2h. Teraz czekam jeszcze z godzinkę ( mimo że wszystko jest suche i chyba już można spokojnie zabezpieczać ale nic mnie nie goni ) i zacznę aplikować Leder Versicherung. Podusmowując - fajny zestaw za 55zł ( z padem ) . Zdecydowanie warto. Foty wrzucę później 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemas.p Opublikowano 10 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2023 @grechut no i elegancko swoją robiłem 3 miesiące temu i siedzi nadal pięknie Nadałem z mojego fona przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek555 Opublikowano 11 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2023 Czy ktoś z was aplikował Modesta bc04? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.Wolf Opublikowano 12 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2023 Pany, napisał do mnie znajomy, że chce usunąć przyciemnienie z tylnych lamp, bo zaczęło schodzić. Nie wiadomo dokładnie co to jest, prawdopodobnie lakier. IPA, benzyna ekstrakcyjna, T&G nie dają rady. Jakieś rady czym to zdjąć? Może podejście mechaniczne? Jeśli tak to co radzicie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jelinski17 Opublikowano 12 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2023 @Mr.Wolf motip ma specjalny zmywacz do farby do lamp:) dobrze działa na większość lakierów do przyciemniania lamp bez ich uszkodzenia:) 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.Wolf Opublikowano 12 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2023 Przekażę znajomemu. Jeśli ma ktoś jeszcze jakiś pomysł lub walczył z podobnym tematem to śmiało piszcie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zwirek03 Opublikowano 13 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2023 Szukam kompresor żeby pracował z tornado, ktoś coś może polecić?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo15005 Opublikowano 13 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2023 @zwirek03 na pewno nie mniejszy jak 200l żeby jakiś komfort pracy był... Ja mam kilku letniego caprala 3 tłoki ale już pod inną nazwą trzeba szukać ich... Patrz też na wydajność. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zeea Opublikowano 13 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2023 @zwirek03 ważniejsza rzecz od pojemności to jego wydajność. Nie zapomnij o tym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo15005 Opublikowano 13 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2023 @zeea dokładnie, ale zbiornik 100/150litrow już będzie kompresor chodził cały czas... A jak odkurzasz dywan 15min to trochę może spuchnąć... Ja mam 200l i ze 2minuty pochodzi tornador i dobija ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zeea Opublikowano 13 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2023 Ja zrobiłem sobie kompresor sam. Butla ze starej "aspy" miała 180L. Kupiłem chińska pompę 3 tłokowa zasilana silnikiem 5kW. Wierz mi męczyłem go do piaskowania gdzie naprawdę nie miał łatwo i chodził non stop nawet przez godzinę... Najlepsze jest to że nadal działa a przy tornadorze teraz to ma wakacje, a nie pracę 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo15005 Opublikowano 13 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2023 @zeea i po taniości masz super kombajn z czego ta butle masz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemas.p Opublikowano 13 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2023 Panowie ile dajecie zaprawce przed aplikacją powłoki ?Nadałem z mojego fona przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zeea Opublikowano 13 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2023 @pablo15005 ze starego kompresora o nazwie "Aspa". Chyba tak to się nazywało. Sprężarka w nim kiedyś padła to leżał i się kurzył... Aż w końcu się za niego zabrałem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaV Opublikowano 14 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2023 Jaki przyjemny do pracy glaze można obecnie kupić? Auto srebrny metalik, co prawda mam butelkę black hole ale on niby jest dedykowany do ciemnych aut, myślicie się tym nie przejmować i śmiało nakładać? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zeea Opublikowano 14 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2023 @DaV na jasnym dopiero dostrzeżesz prawdziwa moc czarnej dziury 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi