Skocz do zawartości

Krótkie pytanie i krótka odpowiedź

AreK

Rekomendowane odpowiedzi

39 minut temu, hamilton napisał:

Czy ktoś ma jakieś doświadczenia z lakierowaniem plastikowych listew? Chciałbym odświeżyć listwę na górnej krawędzi zderzaka, ma na sobie "ząb czasu" a wszelkie sztuczki z opalarka już nie działają, stąd pomysł lakierowania.

Czy podkład do plastiku i lakier bazowy + klar wystarczą? Potrzebuję jakiegoś plastyfikatora pod podkład?

Jeżeli usatysfakcjonuje Cię efekt matowy to lakier do zderzaków marki Boll spisze się bardzo dobrze. Dokładnie ten: LINK. Wystarczy mu dobrze przygotowana powierzchnia i nie potrzebuje żadnego podkładu. Naprawdę świetnie wiąże. Malowałem tak listwy boczne i po dobrych trzech latach nadal nie widać jakichkolwiek oznak zużycia. :) 

Czym sie rozni czarny flexipad microfibre cutting pad :

http://www.detailer.pl/sklep/pady-z-mikrofibry/1373-flexipads-125mm-da-black-microfibre-cutting-disc.html

od bialego flexipad microfibre cutting pad :

http://www.detailer.pl/sklep/pady-z-mikrofibry/475-flexipads-130mm-da-microfibre-cutting-disc.html

potrzebuje cos agresywnego pod maszyne da + manzerna fg400, ktory wybrac ? oraz czy po cieciu mf pad finishowy musi byc tez z mf ?

witam, zaczynam powoli uzupelniac braki w arsenale i konczy mi sie miedzy innymi qd (Optimum Instant Detailer, z ktorego jestem bardzo zadowolony bo w przeciwienstwie do teg od cg nie zostawia mazow) oczywiscie auto w pelni przygotuje i poloze wosk fk, ale zastanawiam sie czy nie zamienic qd na qw? qd nadaje m.in ostatni szlif, usuwa jakies waterspoty po myciu i "doszuam nim auto". Czy jest jakis qw ktorego moge uzyc jak qd a przy okazji utrwali polozony wosk?

• Super 1

• Dystrybutor
1 godzinę temu, theOne napisał:

witam, zaczynam powoli uzupelniac braki w arsenale i konczy mi sie miedzy innymi qd (Optimum Instant Detailer, z ktorego jestem bardzo zadowolony bo w przeciwienstwie do teg od cg nie zostawia mazow) oczywiscie auto w pelni przygotuje i poloze wosk fk, ale zastanawiam sie czy nie zamienic qd na qw? qd nadaje m.in ostatni szlif, usuwa jakies waterspoty po myciu i "doszuam nim auto". Czy jest jakis qw ktorego moge uzyc jak qd a przy okazji utrwali polozony wosk?

Quick Detailer w zależności od producenta różni się zastosowaniem. Głównym założeniem QD jest "szybkie odświeżenie" oraz podbicie efektu hydrofobowego wszelkiego rodzaju powłok.
Przykładowo stosując Quick Detailery z carnaubą, przedłużysz żywotność powłok (woski, sealanty itp). Zajrzyj do działu "testy" i wybierz rodzaj Quick Detailera odpowiadający Twoim potrzebą :)

13 godzin temu, AreK napisał:

Czy na tak pomalowane listwy, zderzaki nakładasz dressing? 

Jak najbardziej od czasu do czasu coś nałożę w celu ochrony i podbicia czarnego koloru. Ostatnio użyłem ADBL tire dressing który nadał bardzo przyjemny, odrobine satynowy efekt. Wiem, że jest do opon ale na plastikach zewnętrznych też się świetnie sprawdza. :)

pisałem w innym temacie, ale czas mnie goni....

do rzeczy, potrzebuję kupić statyw i naświetlacz led i tu pytanie: Lepszym rozwiązaniem będzie pojedynczy statyw z ledem 50w, a może podwójny i do tego 2x20/30w? Planuję barwę w okolicy 4000k.

23 godziny temu, master99 napisał:

Na fotel wylała się jakaś ciecz i zrobiła plamę. Użyłem APC ADBL PRO ale zbytnio nie pomogło. Czym mogę usunąć te plamę?. Czy może Nielsen Nap Low Foam  albo coś innego. Dzięki za poradę.

Ktoś, coś?

9 godzin temu, theOne napisał:

Spróbuj DG #951. Będziesz zadowolony.

Godzinę temu, master99 napisał:

Ktoś, coś?

Spróbuj jakiegoś odplamiacza. Jest tego dużo. Przeczytaj 

lub 

7 godzin temu, sparco0 napisał:

pisałem w innym temacie, ale czas mnie goni....

do rzeczy, potrzebuję kupić statyw i naświetlacz led i tu pytanie: Lepszym rozwiązaniem będzie pojedynczy statyw z ledem 50w, a może podwójny i do tego 2x20/30w? Planuję barwę w okolicy 4000k.

Polecam statyw budowlany z halogenami 500W, wyjmujesz żarniki i wkładasz ledy z R7S w zależności co potrzebujesz :)

Prał ktoś podsufitkę w VW Transporterze T6? Bonetować czy jechać ekstrakcją? Jak się trzymają podsufitki w tych autach? Rok 2010.

Cyclone, maguires APC czy ideal vask najlepiej się nada? Czy coś innego? 

Panowie, pytanie mam do pianownic od Techkar. Czym różni się ta tańsza od tej droższej? Mam Karchera K2. Drugie pytanie czy jest sens kupować taka pianownice do takiego slabego karchera ?? Mam pianownicę od karchera taka małą co była w zestawie. Średnio to pieni jak widzę efekty z forum.

http://allegro.pl/pianownica-pa-do-myjki-karcher-seria-k2-k3-k4-k5-i5810230205.html

http://allegro.pl/pianownica-do-myjki-karcher-k2-k3-k4-k5-k6-k7-i6410838868.html?reco_id=40cc619c-57e6-11e7-87c8-d89d675b0cc8

Ja mam taką samą tylko z aliexpress i bardzo dobrze działała z karcherem k2 bo również przez pewien czas używałem tej myjki. Także bez obaw, piana będzie dobra, szczególnie w porównaniu z tą z pianownicy karcherowej