mbieniek Opublikowano 3 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2017 Na czarnego uni Lexa? Kolego roofidj94 porwałeś się na nic przyjemnego. Dobra rada dla ciebie byłoby nie oczekiwać 100%, co zresztą ciężko uzyskać na używanym aucie tak czy inaczej, używać zmywacza silikonu zamiast ipa i bardzo uważać na to jakich szmatek używasz do bufowania. Być może, ze to co opisujesz jako nieusunięty chaos po futrzaku to mikrorysy po ścieraniu niewyrobionej pasty? Zrób zdjęcie tych holosów jak możesz. Futrem ciąłeś na rotacji? Spróbuj na średniej gąbce zrobić jeden przejazd z tą pastą której używałeś do cięcia, bez nacisku, i zobacz czy zniwelowałeś holosy. Następnie na średnio-miękkiej gąbce pastą ultrafina pół tego pola następnie na tej samej gąbce kochem żółtym drugie pol tego pola O przebicia się jeszcze nie bój, spokojnie to wyprowadzisz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grz3chu Opublikowano 3 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2017 Używał ktoś może GYEON Q2 Leather Coat? Jakaś opinia, czy warto zainwestować? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
powalla Opublikowano 3 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2017 714126 Używał ktoś może GYEON Q2 Leather Coat? Jakaś opinia, czy warto zainwestować? Wstaw "GYEON Q2 Leather Coat" w okienko szukajki i poczytaj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 3 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2017 Używał ktoś może GYEON Q2 Leather Coat? Jakaś opinia, czy warto zainwestować? Do nowych skór Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sT3VE Opublikowano 3 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2017 Jednodniowe water spoty na przedniej szybie z zaaplikowana "niewidką". Jak usunąć, mf i QD Megsa? Mam płyn do szyb , ale prawdopodobnie usunie on wycieraczke. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.r. Opublikowano 3 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2017 Dobrej wycieraczki płyn nie ruszy. Próbuj po prostu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 3 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2017 Jednodniowe water spoty na przedniej szybie z zaaplikowana "niewidką". Jak usunąć, mf i QD Megsa? Mam płyn do szyb , ale prawdopodobnie usunie on wycieraczke. Jak samą wodą nie zejdą osady, to słaba, źle nałożona albo już nie ma tej nw Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
orzel_man Opublikowano 3 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2017 Ja robiłem dwa dni temu całego S-maxa ADBL SPONGE clay. Wyszło super. A miałem zapuszczony dosyć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DawidW Opublikowano 3 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2017 Który pad będzie lepszy do "ręcznej korekty" UC? Stary klasyczny tri color(niemiecki) czy nowszy biało, czarno niebieski? Samochód pug 206 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
orzel_man Opublikowano 4 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2017 autko zrobione w totalu 12 h. polożyłem wosk na AIO. pięęęęknie podbił look i pokazał ziarno lakieru. super. Poniżej kilka fotek Zobaczymy ile poleży, niedługo urlop, czeka mnie ok 4000km jazdy, zobaczymy co zostanie po takiej trasie. --->>>Edit<<<--- Zrobiłem jeszcze kilka fotek. bo popadało Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek1990 Opublikowano 4 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2017 Na jak długo starcza jedno 'tankowanie' ręcznej pianownicy 3l? Obleci się średniej wielkości hatchback'a na jednym zbiorniku? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matkow144 Opublikowano 4 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2017 Mi 1.5l wystarczy na B5FL w kombi Wysłane z mojego CAM-L21 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredi88 Opublikowano 4 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2017 [ref=#ff3366]Wojtek1990[/ref], obleci Ja 1l roztworem oblece kompakta w kombi (leon st) z glorii fm10. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek1990 Opublikowano 4 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2017 Dzięki za odpowiedzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xdaavi Opublikowano 4 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2017 Panowie szybkie pytanko, jakie optymalne stężenie apc adbl do mycia zewnętrznych plastików? Chyba że adbl tire and rubber cleaner się do tego też nadaje Wysłane z mojego LG-H850 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotr@sta Opublikowano 4 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2017 Wie ktoś dlaczego po IPA 99%na lakierze powstały mazy? Mazy zeszły po ponownym przetarciu tą samą IPA. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.r. Opublikowano 4 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2017 Coś się wałkowało razem z alkoholem. Resztki brudu albo pasty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malinek Opublikowano 4 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2017 xdaavi, ja używam 1:4 i daje rade Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotr@sta Opublikowano 4 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2017 @.r. całkiem możliwe bo jasna fibra była szara po odtłuszczaniu IPA. Dziwne bo cały proces był przeprowadzony- deiron=> odsmalanie=> mycie=> glinka=> mycie=> IPA . Pierwszy raz ożywałem 99%IPA i jasnej fibry, Wcześniej 30%IPA i ciemna fibra. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator BiałyGTi Opublikowano 4 Czerwca 2017 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2017 ja ipe rozrobiłem 70% i czy jasna czy ciemna fibra daje rade Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.r. Opublikowano 4 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2017 Kolor fibry ma tyle do rzeczy co dwukrotne splunięcie przez prawe ramię i zamordowanie małego kotka o północy na cmentarzu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gold_Car Opublikowano 4 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2017 Koledze @piotr@sta chodzi że faktycznie musiało coś być i to zostało zmyte bo biała fibra zrobiła się szara tzn coś zebrała ... Porostu na białej wyraźniej widać ... A nie że to wina białej fibry bo równie dobrze mogła by być różowa lub żółta czy czarna lecz na tej nie widać tak wyraźnie brudu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hardy_pol Opublikowano 4 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2017 Jaka jest różnica między pianownicą PA a jej tańszą wersją (np. Techar czy IDROBASE) ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotr@sta Opublikowano 4 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2017 dokładnie tak jak kolega@ Gold_Car pisze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
plomky Opublikowano 5 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2017 Glinka. Mam następujący problem, nowe auto. Wyglinkowane( SHINY GARAGE GLINKA SOFT) i zabezpieczone woskami( dodo rainforest juice rub i qd). Samochod swieci się i jest cudowny, bród się nie trzyma, ale..... Pracuje w okolicach stoczni i na mój samochód kilkanaście razy w roku wpadają zanieczyszczenia z prawdopodobnie lakierowania statków. Mikro białe cząstki. Byłem pewien, że wosk utrzyma je z dala od lakieru, niestety kropki wbijają się i przyklejają na dobre, mycie rękawicą nie pomaga. W przeszłości kropki te ściągałem z innego samochodu skrobaczką, teraz wiem, że działa na to też glinka i powoduje mniej uszkodzeń. Pytanie: Czy jest glinka, która nie usunie wosku i mógłbym jej używać często? A może jakiś inny pomysł? Ciągłę glinkowanie i woskowanie, jest za drogie. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi