Skocz do zawartości

Krótkie pytanie i krótka odpowiedź

AreK

Rekomendowane odpowiedzi

Na :good: czarnego uni Lexa?

Kolego roofidj94 porwałeś się na nic przyjemnego. Dobra rada dla ciebie byłoby nie oczekiwać 100%, co zresztą ciężko uzyskać na używanym aucie tak czy inaczej, używać zmywacza silikonu zamiast ipa i bardzo uważać na to jakich szmatek używasz do bufowania.

Być może, ze to co opisujesz jako nieusunięty chaos po futrzaku to mikrorysy po ścieraniu niewyrobionej pasty?

Zrób zdjęcie tych holosów jak możesz.

Futrem ciąłeś na rotacji? Spróbuj na średniej gąbce zrobić jeden przejazd z tą pastą której używałeś do cięcia, bez nacisku, i zobacz czy zniwelowałeś holosy.

Następnie na średnio-miękkiej gąbce pastą ultrafina pół tego pola następnie na tej samej gąbce kochem żółtym drugie pol tego pola

O przebicia się jeszcze nie bój, spokojnie to wyprowadzisz.

Jednodniowe water spoty na przedniej szybie z zaaplikowana "niewidką". Jak usunąć, mf i QD Megsa? Mam płyn do szyb , ale prawdopodobnie usunie on wycieraczke.

Jak samą wodą nie zejdą osady, to słaba, źle nałożona albo już nie ma tej nw :o

autko zrobione

w totalu 12 h.

polożyłem wosk na AIO.

pięęęęknie podbił look i pokazał ziarno lakieru. super.

Poniżej kilka fotek

362b095d06c3.jpg

4d7634bb241b.jpg

ac645752fb04.jpg

2851364d9151.jpg

8a0f30a853f1.jpg

5c4f6565c456.jpg

b3e4f972e6f1.jpg

Zobaczymy ile poleży, niedługo urlop, czeka mnie ok 4000km jazdy, zobaczymy co zostanie po takiej trasie.

--->>>Edit<<<---

Zrobiłem jeszcze kilka fotek.

bo popadało

8dc4acf3ae3e.jpg

519a538106bd.jpg

3bbd05ac9116.jpg

@.r.

całkiem możliwe bo jasna fibra była szara po odtłuszczaniu IPA. Dziwne bo cały proces był przeprowadzony- deiron=> odsmalanie=> mycie=> glinka=> mycie=> IPA .

Pierwszy raz ożywałem 99%IPA i jasnej fibry, Wcześniej 30%IPA i ciemna fibra.

Koledze @piotr@sta chodzi że faktycznie musiało coś być i to zostało zmyte bo biała fibra zrobiła się szara tzn coś zebrała ... Porostu na białej wyraźniej widać ... A nie że to wina białej fibry bo równie dobrze mogła by być różowa lub żółta czy czarna lecz na tej nie widać tak wyraźnie brudu

Glinka.

Mam następujący problem, nowe auto. Wyglinkowane( SHINY GARAGE GLINKA SOFT) i zabezpieczone woskami( dodo rainforest juice rub i qd). Samochod swieci się i jest cudowny, bród się nie trzyma, ale.....

Pracuje w okolicach stoczni i na mój samochód kilkanaście razy w roku wpadają zanieczyszczenia z prawdopodobnie lakierowania statków. Mikro białe cząstki. Byłem pewien, że wosk utrzyma je z dala od lakieru, niestety kropki wbijają się i przyklejają na dobre, mycie rękawicą nie pomaga. W przeszłości kropki te ściągałem z innego samochodu skrobaczką, teraz wiem, że działa na to też glinka i powoduje mniej uszkodzeń.

Pytanie: Czy jest glinka, która nie usunie wosku i mógłbym jej używać często? A może jakiś inny pomysł? Ciągłę glinkowanie i woskowanie, jest za drogie.

Pozdrawiam