Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ile mniej więcej ml pasty schodzi na samochód? Pytam ponieważ zastanawiam się nad słusznością kupna 250ml pojemników.

Opublikowano
1 minutę temu, Moriente napisał:

Ile mniej więcej ml pasty schodzi na samochód? Pytam ponieważ zastanawiam się nad słusznością kupna 250ml pojemników.

mniej więcej 5-6 aut, przy jednym podejściu

• Dziękuję 1
Opublikowano

Panowie jak przegonić sikorki? Mam dwie i skaczą mi po aucie najgorzej to opanowały lusterka boczne jak na tym filmie

. Już nie wspomnę o odchodach ... Złapać nie da rady przegonić na 2 min i dalej jazda najgorzej z rana. Ps. Garażu nie mam.
Opublikowano

kota Ci nie polecam bo gorszy od sikorek ;) moooże wypchany jastrząb na przednim siedzeniu? plasticzane takie kruki sprzedają na allegro po 5 zika

• Lubię to 1
Opublikowano

@Moriente a mniej wprawionym 250ml starczy na dwa auta :D Weź na to poprawkę. Właśnie skończyłem swoją pierwszą pełną korektę i na małe kombi razem z alufelgami poszło mi dokładnie 125ml kocha heavy cut.

Opublikowano

Pianownica Techkar czym wyczyścić sitko ? Woda z octem namoczyć i wydmuchać sprężonym powietrzem ? Czy jest to element którego się nie czyści tylko wymienia na nowy ?

• Lubię to 1
Opublikowano

Witam. Chcialem zapytać jak prać szmatki po użyciu ich z tar & glue oraz ironx ?
Zabralem się do nich w łazience.... Cale mieszkanie do wietrzenia, teraz siedzę w przeciagu i dalej śmierdzi. Szmatki wyrzucilem bo oddychać się nie da ... jeszcze na samą noc... porażka. Ogólnie uzywacie tych środków ze szmatkami?

Wysłane z mojego VTR-L29 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
Witam. Chcialem zapytać jak prać szmatki po użyciu ich z tar & glue oraz ironx ?
Zabralem się do nich w łazience.... Cale mieszkanie do wietrzenia, teraz siedzę w przeciagu i dalej śmierdzi. Szmatki wyrzucilem bo oddychać się nie da ... jeszcze na samą noc... porażka. Ogólnie uzywacie tych środków ze szmatkami?

ojezu
  • Okay 1
Opublikowano

Czy ktoś porównywał Soft99 Fusso Coat 12 Months Dark Colour  z Soft99 Authentic Premium?

Zastanawiam się nad kupnem jednego z tych produktów tylko już sam nie wiem który daje lepszy lefekt.

Na trwałości jakoś mi strasznie nie zależy ważne żeby poleżał miesiąc ( jak wytrzyma dłużej to też spoko  )

Pomożecie?

• Moderator
Opublikowano
10 minut temu, RafalB napisał:

szmatki po użyciu ich z tar & glue oraz ironx ?

a co ty dokladnie robiles z tymi szmatkami ?

Opublikowano
a co ty dokladnie robiles z tymi szmatkami ?
Walczylem z zarosnietymi felgami, tarłem, docierałem, wycieralem aby powierzchnia byla sucha i kladlem następną warstwę. Felgi w strasznym stanie były.

Opublikowano

@RafalB jeśli już koniecznie chcesz przecierać czymś powierzchnie potraktowane T&G/Ironx, to najlepszym wyjściem jest użycie pędzelka lub nawet jednorazowych gąbek. Doskonale nadają się te czarne aplikatory do opon pocięte w pół :good: 

Opublikowano
12 minut temu, alexander.p napisał:
13 minut temu, RafalB napisał:

ojezu

Naprawdę szczerze proszę Cię o przemyślane posty wnoszące coś do tematu :)

@RafalB  

Nigdy nie miałem powodu by deirona czy tar&glue używać z fibrami. Jeśli miałem jakiś uporczywy klej to używałem ręcznika papierowego delikatnie nasączonego dana chemia i on sam przyklejał się tam gdzie chciałem. Nigdy ale to nigdy fibry.

Raz użyłem prickbort (niewielka ilość) na plamę z żywicy na bluzie. Psiknalem i wrzuciłem do pralki... Smród z pralki przez 3 dni i kilka razy włączałem ja na pusto by się jakoś wyczyściła :)

• Okay 1
Opublikowano
Naprawdę szczerze proszę Cię o przemyślane posty wnoszące coś do tematu
[mention=21819]RafalB[/mention]  
Nigdy nie miałem powodu by deirona czy tar&glue używać z fibrami. Jeśli miałem jakiś uporczywy klej to używałem ręcznika papierowego delikatnie nasączonego dana chemia i on sam przyklejał się tam gdzie chciałem. Nigdy ale to nigdy fibry.
Raz użyłem prickbort (niewielka ilość) na plamę z żywicy na bluzie. Psiknalem i wrzuciłem do pralki... Smród z pralki przez 3 dni i kilka razy włączałem ja na pusto by się jakoś wyczyściła
moja spontaniczna reakcja :) czy ironia z Twojej strony?
Opublikowano
1 godzinę temu, RafalB napisał:

Walczylem z zarosnietymi felgami, tarłem, docierałem, wycieralem aby powierzchnia byla sucha i kladlem następną warstwę. Felgi w strasznym stanie były.

Ja bym to uratował, ale do tego trzeba metodycznie. Wymoczyć w roztworze jakiegoś odplamiacza, choćby taniego oxy, zaprać i potem pewnie ze 2-3 razy wyprać. No ale żeby przynieść do domu, to by trzeba było najpierw chociaż trochę powalczyć na zewnątrz, właśnie z tym "praniem wstępnym". Kilka razy udało mi się tak odratować mikrofibry.

Opublikowano

Niemieckie w miarę nowe lakiery nadal należą do twardych? BMW F34 2014 rok i Audi A4 B8 2011 rok.