Alfa47 Opublikowano 10 Kwietnia 2018 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2018 Panowie, w Maju planuję pierwszą korektę na BMW czarny cosmosschwarz metallic i co powiecie bo planuję 2-etapową. Nie chodzi mi o super robotę bo też chcę trochę zaoszczędzić niż wydać kupę kasy która pójdzie w błoto, jeśli wyjdzie mi dobrze, to wtedy podniosę poprzeczkę o Sonax czy Koch. Więc było by grane BOLL B100 na padzie Royal Pads One Step (pomarańczowy) i na koniec Menzerna SF plus 3800 na padzie Nat Czarny i na zabezpieczenie Collinite 476's ? Co powiecie o takim zestawie ? I czy dobrze jest wymywać pastę Zmywaczem Silikonowym i Tenzi IPA ? Ma ktoś jakieś fotki po zastosowaniu tej pasty BOLL B100 ?
Pływak Opublikowano 10 Kwietnia 2018 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2018 9 minut temu, Alfa47 napisał: Panowie, w Maju planuję pierwszą korektę na BMW czarny cosmosschwarz metallic i co powiecie bo planuję 2-etapową. Nie chodzi mi o super robotę bo też chcę trochę zaoszczędzić niż wydać kupę kasy która pójdzie w błoto, jeśli wyjdzie mi dobrze, to wtedy podniosę poprzeczkę o Sonax czy Koch. Więc było by grane BOLL B100 na padzie Royal Pads One Step (pomarańczowy) i na koniec Menzerna SF plus 3800 na padzie Nat Czarny i na zabezpieczenie Collinite 476's ? Co powiecie o takim zestawie ? I czy dobrze jest wymywać pastę Zmywaczem Silikonowym i Tenzi IPA ? Ma ktoś jakieś fotki po zastosowaniu tej pasty BOLL B100 ? Weź sonaxa ex 04-06 lub Megsa UC i dwa pady NAT żółty i czerwony. Tu masz fotę co zrobił Megsu UC na żółtym flexi i maszynie DA ze starą maską
Adaszek96 Opublikowano 10 Kwietnia 2018 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2018 Niestety tenzi alux nawet w stężeniu 1:1 nie radzi sobie z tą rdzą, jest ona powierzchowna, ale bardzo mocno przywarła.A próbowałeś to szorować? Jeśli nie to weź szczotkę z jakimś twardszym włosiem. A deironizer z tym reaguje, krwawi?Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka
paperson Opublikowano 10 Kwietnia 2018 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2018 @Alfa47 a ja nie bawiłbym się w żadne półśrodki. Uwierz, jeśli kupisz lepsze pasty (są małe poj. O,25l) i pady, to robota będzie bardziej efektywna, a z finalnego efektu będziesz bardziej zadowolony. To z kolei zachęci Cię do dalszego rozwoju. Nie wiem w jakim stanie jest Twój lakier, bo ja na tym samym kolorze 21-letniego BMW bawię się 2-etapowo tak: Potem możesz wymyć pastę zmywaczem silikonowym i położyć 476s.
Alfa47 Opublikowano 10 Kwietnia 2018 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2018 @Pływak No megs zrobił robotę, na rotacji powinno tak samo wyjść ? Bo mam rotację masnera K2 a z BMW chcę się pożegnać więc takie lekkie odświeżenie tymi dwiema pastami na początek. A później na coraz lepszych, no ale zobaczymy. @paperson I tak to mnie zachęci do dalszego rozwoju na innych autach. Na ile samochodów wystaqrczy 0,25l ? bo mm tą menzerne już kupioną. Lakier no jest kilka zdjęć na forum m.in w testach, chyba tylko u mnie dbany Choć dużej masakry niema choć ze trzy głębsze ryski są
Pływak Opublikowano 10 Kwietnia 2018 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2018 Na rotacji na czarnym lakierze powinno zebrać wiecej jednak mogą pozostać holosy po jednym srednim padzie dlatego warto prócz żółtego NAT kupić czerwonego aby zrobić drugi przelot.
Alfa47 Opublikowano 10 Kwietnia 2018 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2018 @Pływak Właśnie co do holosów to ta menzerna sf+ 3800 na czarnym NAT nie usunie wrazie by co ? Bo taki zestaw już posiadam więc właśnie myślałem że będzie dobry. Bo mam też czerwony NAT ale 80mm i wydaje mi się on taki twardy.
szczepan997 Opublikowano 10 Kwietnia 2018 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2018 2 godziny temu, Adaszek96 napisał: A próbowałeś to szorować? Jeśli nie to weź szczotkę z jakimś twardszym włosiem. A deironizer z tym reaguje, krwawi? Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka Tak, ale mam za miękką szczotkę, jutro kupie twardszą. Deironizer reaguje i to bardzo szybko po sekundzie od aplikacji cała felga czerwona.
Moderator BiałyGTi Opublikowano 10 Kwietnia 2018 Moderator Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2018 @Alfa47 lakier bmw tez masz twardy wiec czerwona gabka z NATa nic mu nie zrobi a czarna to tylko bys go głaskal menzerna 3800 poradzi sobie z holsami . Ale powiedzmy ze juz do tego ciecia wolal bym kupic kocha badz sonaxa niz bawic sie z bolla . Ile zrobosz z 250 ml ok 3-5 aut oblecisz . Wszystko zalezy od auta i stanu lakieru. Jak nie chcesz mocno ciac to zolta gabka z nata plus pasta i heja. Na to jak juz masz menzerne 3800 plus czerwony nat i bedziesz zadowolony Do wymywania zmywacz silikonowy plus ipa
Adaszek96 Opublikowano 10 Kwietnia 2018 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2018 Tak, ale mam za miękką szczotkę, jutro kupie twardszą. Deironizer reaguje i to bardzo szybko po sekundzie od aplikacji cała felga czerwona. To atakuj vampirem i jakaś szczotką z agresywnym włosiem musi zejść. Powodzenia Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka
Tomas-sg Opublikowano 10 Kwietnia 2018 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2018 1 minutę temu, BiałyGTi napisał: @Alfa47 lakier bmw tez masz twardy wiec czerwona gabka z NATa nic mu nie zrobi a czarna to tylko bys go głaskal menzerna 3800 poradzi sobie z holsami . Ale powiedzmy ze juz do tego ciecia wolal bym kupic kocha badz sonaxa niz bawic sie z bolla . Ile zrobosz z 250 ml ok 3-5 aut oblecisz . Wszystko zalezy od auta i stanu lakieru. Jak nie chcesz mocno ciac to zolta gabka z nata plus pasta i heja. Na to jak juz masz menzerne 3800 plus czerwony nat i bedziesz zadowolony Do wymywania zmywacz silikonowy plus ipa Przy okazji dodam że w aukcji charytatywnej która prowadzi @AreK możesz spróbować kupić pasty sonaxa w baaardzo okazyjnych cenach i przy okazji pomoc 1 1
michlacz231 Opublikowano 10 Kwietnia 2018 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2018 Ktoś miał z tym do czynienia http://allegro.pl/myjka-cisnieniowa-kanwod-170ewbar-430l-pianownica-i7152968246.html ? (domowy użytek)
maciek-drummer Opublikowano 11 Kwietnia 2018 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2018 Alfa47 Kup sobie zwykłą IPĘ, bo ta od tenzi jest bardzo słaba. Jest w niej chyba 20% IPY.
alexander.p Opublikowano 11 Kwietnia 2018 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2018 Alfa47 Kup sobie zwykłą IPĘ, bo ta od tenzi jest bardzo słaba. Jest w niej chyba 20% IPY. daje rade.
Alfa47 Opublikowano 11 Kwietnia 2018 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2018 @Tomas22 Z wielką chęcią ale teraz do Maja za granicą jestem i nie mam nawet jak zrobić przelew, a nawet konta internetowego jeszcze nie mam... Dobrs dzięki za pomoc, namyśle się jeszcze i zobaczę co kupić.
Tomas-sg Opublikowano 11 Kwietnia 2018 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2018 @Alfa47 past jest po kilka sztuk. Jeśli byłbyś naprawdę chętny myślę że dogadalbys się z Arkiem.
Arkeolowy Opublikowano 11 Kwietnia 2018 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2018 Szybkie pytanie Britemax Black Max ultra (glaze) - widzę, że bardzo ładnie kryje, więc pod sprzedaż lepiej położyć to jak robić korektę. Pytanie tylko czy nakładając na to jeszcze Fusso/DSW utrzyma się efekt 2-3 miesięcy bez wyłonienia się tych mikrorys?
Patryk14 Opublikowano 11 Kwietnia 2018 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2018 Panowie 3x mylem auto szamponem fx protector nano ten zielony z dodatkiem sio2. Tam jest dozowanie 10ml na 10l wody, szampon strasznie słabo się pieni. Na lakierze ledwo co piany w wiadrze też tak średnio. Tak on działa?Wysłane z mojego Redmi Note 4X przy użyciu Tapatalka
D@ViD Opublikowano 11 Kwietnia 2018 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2018 @Patryk14 A czytałeś o tym szamponie w dziale TESTY i w wątku poświęconym temu produktowi?? Tam wszystko jest ładnie napisane Tak, on ma do siebie, że słabo się pieni. Nie robi na nim wrażenia nawet spienianie lańcą z myjki.
ByKu Opublikowano 11 Kwietnia 2018 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2018 Spotkał się ktoś z Was z pianownicą niskociśnieniową (pod wąż ogrodniczy) Foam Blaster 6 Foam Wash Gun od Chemical Guys? Oczywiście cena takiego czegoś jest spora, ale widziałem polski odpowiednik za około 90 PLN.
CoolBreeze Opublikowano 11 Kwietnia 2018 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2018 5 minut temu, ByKu napisał: Spotkał się ktoś z Was z pianownicą niskociśnieniową (pod wąż ogrodniczy) Foam Blaster 6 Foam Wash Gun od Chemical Guys? Oczywiście cena takiego czegoś jest spora, ale widziałem polski odpowiednik za około 90 PLN. @Domel chyba ma taką zabawkę, albo coś podobnego.
Moderator Domel Opublikowano 11 Kwietnia 2018 Moderator Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2018 11 minut temu, ByKu napisał: Spotkał się ktoś z Was z pianownicą niskociśnieniową (pod wąż ogrodniczy) Foam Blaster 6 Foam Wash Gun od Chemical Guys? Oczywiście cena takiego czegoś jest spora, ale widziałem polski odpowiednik za około 90 PLN.
ByKu Opublikowano 11 Kwietnia 2018 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2018 Zamierzam kupić od firmy techkar, film poniżej. Zobaczę czy jest to coś warte.
Moderator Domel Opublikowano 11 Kwietnia 2018 Moderator Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2018 4 minuty temu, ByKu napisał: Zamierzam kupić od firmy techkar, film poniżej. Zobaczę czy jest to coś warte. to jest to samo co ja mam.
followme Opublikowano 11 Kwietnia 2018 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2018 Przygotowując auto do polerowania, czy można pominąć piane aktywną i umyć po prostu jakimś szamponem? Czy da to gorszy efekt?
Rekomendowane odpowiedzi