Moderator BiałyGTi Opublikowano 24 Grudnia 2017 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2017 Kup sobie do czyszczenia carchem masz w 100ml opakowaniach nawet . Dziala tak samo co colourlock. Ja od pewnego czasu przezucilem sie wlasnie na carchema zarowno do czyszczenia jak i konserwacji. Wczesniej lecialem na Colorurlock i ten z carchema dziala tak samo a moze nawet lepiej a cena duzo mniejsza. To samo z konserwacja masz 2 produkty ja uzywam olejku ktory dodatkowo zmiękcza skore Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamykmm Opublikowano 24 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2017 12 godzin temu, Gesiu_15 napisał: @kamykmm spróbuj AutoGlym Glass Polish , od jakiegoś czasu używam do czyszczenia wewnątrz szyb i brak jakichkolwiek mazów AG GP używałem zawsze do mycia szyb zewnątrz, przy pomocy tricolora, ale spróbuje w środku, tylko na co najlepiej aplikować GP? Bezpośrednio na fibrę i drugą docierać do czysta, czy może na pada mikrofibrowego rozprowadzić i dopiero dotrzeć fibra. 1 godzinę temu, grabek246 napisał: @kamykmm rozprowadz plyn jedna fibra, odczekaj moment żeby produkt minimalnie odparowal a później wypoleruj ręcznikiem papierowym i masz kryształ. Używaj tylko ręczników bezpylowych robię dokładnie tak jak napisałeś, tylko zamiast ręcznika papierowego używam mikrofibry waflowej a mazy zawsze jakieś wyjdą. Może dobrym rozwiązaniem będzie porządne odtłuszczenie szyb IPA 1:1 a potem domycie jeszcze płynem do szyb? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gesiu_15 Opublikowano 24 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2017 @kamykmm ja używam do polerowania pada z mikrofibry potem przecieram fibra i tyle Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brusu Opublikowano 24 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2017 @rapmen93 Też polecam Carchema. Zamówiłem po 100ml cleanera i armoura bezpośrednio od producenta to dostałem gratis olejek polecam też zakup szczoteczki, ja swoją u wojasa kupiłem po zrobieniu kierownicy średnio zauważyłem w ogóle ubytek cleanera Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grabek246 Opublikowano 24 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2017 @kamykmm zrezygnuj z wafla. U mnie zawsze zostawaly mazy. Weź ręcznik papierowy i masz po problemie. A szyby juz nie takie uwalne myłem. I nie wierz w płyny przejrzyj i umyte😀 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapmen93 Opublikowano 24 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2017 Panowie @BiałyGTi @Brusu naprawdę dzięki za rady, ale tak jak pisałem mam 50 ml Colourlock na zużycie więc raczej jego użyje do zabezpieczenia ewentualnie pomyślę nad środkiem od CarChem. Mają 100 ml więc jak dla mnie starczy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brusu Opublikowano 24 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2017 No tak tak czy inaczej, 50ml to wystarczajaca ilość Wesołych świąt;) 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał126 Opublikowano 24 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2017 Godzinę temu, kamykmm napisał: Może dobrym rozwiązaniem będzie porządne odtłuszczenie szyb IPA 1:1 a potem domycie jeszcze płynem do szyb? Dokładnie tak W razie mega syfu możesz przeplatać te etapy, aż do uzyskania krystalicznej czystości. Ja często myte szyby traktuję tylko IPą 1:1, a w przypadku gorszych przypadków wspomagam się płynem do mycia szyb i mleczkiem do polerowania - bez znaczenia, czy w środku, czy na zewnątrz. IPA super odtłuszcza, ale tak se myje, więc nieraz zostają po prostu smugi od ścierki lub papieru (znów kwestia wtórna, czego się akurat używa). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator Domel Opublikowano 25 Grudnia 2017 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2017 Znacie jakiegoś mocnego skurczybyka do usunięcia wosków ? Ale chciałbym coś extra mocnego ale bezpiecznego do usuwania resztek wosków. Jeden sprawdzony bydlak. Psikam, pędzel, spłukuję - nie ma nic - tafla jak ta lala. Coś na 5 minut roboty. Nie interesuje mi pięcio stopniowa zabawa... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredi88 Opublikowano 25 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2017 @Domel spróbuj SG citrus oil Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator Domel Opublikowano 25 Grudnia 2017 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2017 Teraz, Fredi88 napisał: @Domel spróbuj SG citrus oil w sumie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator BiałyGTi Opublikowano 26 Grudnia 2017 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2017 @Domel gdzies ktos na forum pokazywal produkt do usuwania wosku nawet byl filmik ale nie moge sobie przypomniec kto to testowal Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grabek246 Opublikowano 26 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2017 O to wam chodzi? http://sklep.waxclusive.pl/korekta-lakieru-akcesoria/1330-autobrite-wax-off-1l.html 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator BiałyGTi Opublikowano 26 Grudnia 2017 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2017 @grabek246 ooo dokladnie to mialem na mysli Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator Domel Opublikowano 26 Grudnia 2017 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2017 3 godziny temu, grabek246 napisał: O to wam chodzi? http://sklep.waxclusive.pl/korekta-lakieru-akcesoria/1330-autobrite-wax-off-1l.html o o o o o o Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dystrybutor e36ace Opublikowano 26 Grudnia 2017 Dystrybutor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2017 Carchem tfr czyli zasadowe apc też usunie każdy wosk a kosztuje 1/3 ceny AB 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator Domel Opublikowano 26 Grudnia 2017 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2017 9 minut temu, e36ace napisał: Carchem tfr czyli zasadowe apc też usunie każdy wosk a kosztuje 1/3 ceny AB a masz moze do sprzedania 250ml ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dystrybutor e36ace Opublikowano 26 Grudnia 2017 Dystrybutor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2017 12 minut temu, Domel napisał: a masz moze do sprzedania 250ml ? niestety ten produkt jest tylko w litrowych lub 5 litrowych baniakach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator Domel Opublikowano 26 Grudnia 2017 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2017 ktoś wie co to jest za mikroskop ? Albo jakiś podobny produkt ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CoolBreeze Opublikowano 26 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2017 @Domel poszukaj na googlach mikroskopu cyfrowego na usb. Jest tego trochę, od małych gadżetów do bardziej pro-urządzeń. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator Domel Opublikowano 26 Grudnia 2017 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2017 2 minuty temu, CoolBreeze napisał: @Domel poszukaj na googlach mikroskopu cyfrowego na usb. Jest tego trochę, od małych gadżetów do bardziej pro-urządzeń. ok mam. Nawet za 50 dych już są fajny bajer Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CoolBreeze Opublikowano 26 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2017 Teraz, Domel napisał: fajny bajer Idealny do twojego Labu Czaisz obrazy x50 lub więcej z twoich testów na blaszkach? To by było coś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dystrybutor e36ace Opublikowano 27 Grudnia 2017 Dystrybutor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2017 @Domel mam taki i nawet go nie podłączyłem jak chcesz wpadnij Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patys Opublikowano 27 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2017 Gdzie kupię w wawie sg pre wash?Najbliżej arkadii Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kozaa Opublikowano 27 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2017 Czy faktycznie warto inwestować w talerz i pady na rzep w miejsce tych już na dysku? Przez parę miesięcy znalazłem tylko parę, mało konkretnych odpowiedzi na to pytanie. Czy to rzeczywiście wpływa na jakość oraz komfort pracy prócz łatwiejszego prania i większego wyboru padów? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi