wojtecki Opublikowano 21 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2017 Racja, źle to napisałem..chodziło mi bardziej o użycie ipy jako odtłuszczacza. Ale dzieki za zwrocenie uwagi i odesłanie do w/w linków. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator Domel Opublikowano 21 Grudnia 2017 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2017 Ja jak zbiorę około 40 aplikatorow, pakuję je do pralki i piorę. Uwaga nie mieszać aplikatorów po dresingach z mikrofibrami bo potrafią sie skleić i zostawić czarne stemple. 15 minut temu, Brusu napisał: aplikatory Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brusu Opublikowano 21 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2017 @Domel 40?! o.O Haha muszę to pokazać mojej żonie chociaż tak myślę, że podawanie akurat Twojego przykładu było by nie fair Ja mam 6 i się kobita zastanawia po kiego ch**a mi ich tyle... cóż "she knows nuffin" ;D Dlatego tez pytam, bo nie mam możliwości co mycie wyciągać kolejny zestaw... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredi88 Opublikowano 21 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2017 39 minut temu, Brusu napisał: W jaki sposób czyścicie aplikatory piankowe? Jak widać każdy ma inny sposób. @Domel pierze w pralce, ja po "zaszmaceniu" kiedyś aplikatorów megsa (słoneczek) piorę już tylko ręcznie. Ale może ja gdzieś zawiniłem, bo nie wiem na ile było wirowanie ustawione i wrzucone były razem z MF itp. W każdym razie... o ile MF piorę jak mi się uzbiera i wrzucam do pralki, o tyle aplikatory piankowe wrzucam do miski, zalewam bardzo ciepłą wodą z dodatkiem płynu (b.jeleń) i stoi sobie z godzinkę aż się wymoczy. Jak się wymoczy to wylewam wszystko i znów ciepła woda + BJ i ręcznie ugniatam aż cały syf z aplikatorów wyjdzie. Dzięki temu są jak nowe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rybicki Opublikowano 21 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2017 @Brusu, tak jak napisał Fredi88, każdy ma swój sposób. Raczej każdy kosmetyk ma swój aplikator. Pytałeś też o AG CGP. Używam do tego piankowego aplikatora. Po użyciu zostawiam nie czyszczony, natomiast przed kolejnym użyciem płuczę go pod bieżącą wodą i nakładam produkt wilgotnym aplikatorem. Ogólnie dużo produktów Auto Glyma 'lubi' wilgotny aplikator a przy CGP jest to szczególnie sprzyjające do czyszczenia szyb we wnętrzu bo praktycznie eliminuje pylenie produktu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zawisza Opublikowano 21 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2017 Co sądzicie na temat skrobaczek z murski ? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator Domel Opublikowano 21 Grudnia 2017 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2017 19 godzin temu, Kepacz napisał: a ja bez szczotki do odśnieżania auta! Ja używam takich: Z włosia naturalnego. Kupione na targu u producentów szczotek i pędzli. Koszt 14 PLN Bardzo delikatne włosie, wygodny uchwyt i rozmiar. Włosie nie jest sztywne wiec nie rysuje podczas ściągania śniegu. Używam dobre kilka lat. Bardzo je lubię: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pływak Opublikowano 21 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2017 12 minut temu, zawisza napisał: Co sądzicie na temat skrobaczek z murski ? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Najlepsza jaką miałem. Ogarnia szron szybciej z szyby niż odmrażacze w spreju. Niestety odjechała z poprzednim autem i muszę się zaopatrzyć w nową. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zawisza Opublikowano 21 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2017 Dziwi mnie ze wszyscy je yak chwała a znalazłem je po 5zl , może różne rodzaje są ?Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S3ci0r Opublikowano 21 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2017 R222 BodyWork conditioning shampoo do jakiej grupy szamponów należy? obojętnych, bezpiecznych dla wosków naturalnych czy raczej jest to typ zawodnika który ma zadanie bardzo dobrze radzić sobie z zanieczyszczeniami przy okazji osłabiając a nawet ściągając wosk z lakieru? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D@ViD Opublikowano 22 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2017 Fajne porównanie/test woskowania ręcznego z mechanicznych Co sądzicie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ziółas Opublikowano 23 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2017 Panowie czym zabezpieczać fotele ze skaju/ekoskóry/plastikowej krowy zwał jak zwał, dokłądniej chodzi o fotele i kanapę w 126p, Wiadomo po prawie 30 latach straciły trochę blasku, słonce na nie dalej działa, i chciałbym im przywrócić trochę wyglądu no i zabezpieczyć, a i dobrze by było jakby po aplikacji nie były jakieś mega śliskie, klejące itp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel_t11 Opublikowano 23 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2017 @Ziółas zobacz linię Tenzi Detailer Czysta Skóra i Impregnacja Powinno być ok i w dobrej kasie są środki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pływak Opublikowano 23 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2017 Na alledrogo można cały zestaw Tenziego za 4 dyszki wyrwać. W zestawie jest cleaner, krem do impregnacji i spray do częstej pielęgnacji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ziółas Opublikowano 23 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2017 @Pawel_t11 ciekawy produkt, jestem ciekaw jak przy dłuższym stosowaniu wpływa na tworzywo bo niestety często produkty dające dobry efekt optycznego "natłuszczenia", pogarszają sytuacje przyspieszając degradację tworzywa Ale chyba spróbuję bo ciężko o produkt, który da zabezpieczenie i jednocześnie nadal będzie się dało komfortowo siedzieć na fotelach bez ślizgania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pływak Opublikowano 23 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2017 Tenzi nie daje efektu żadnego natłuszczenia. Po wchłonięciu pozostawia fajny głęboki naturalny mat przynajmniej na "skórze" w moim reno. Nie wiem jak się zachowa na tej skai w maluchu Nie wiemc zy na takie cos nie wypadł by lepiej mycie APC w odpowiednim stężeniu i jakiś dressing o matowym wykończeniu do wnętrza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ziółas Opublikowano 23 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2017 To jest dobre rozwiązanie na tylną kanapę i ewentualnie fotel pasażera bo zazwyczaj jeżdżę sam ale każdy dresing jaki do tej pory spotkałem powoduje ze powierzchnia pomimo matu jest w dotyku nie wiem jak to określić ale poprostu tyłek się po niej przesuwa ze skrzypieniem. Spróbuję tego Tenziego bo cena atrakcyjna, a w miarę powiększania arsenału na fotelu pasażera będę przeprowadzał testy innych rozwiązań Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Balzac Opublikowano 23 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2017 @david2888 fajnie mu to wychodzi maszynowo. Osobiście mam zamiar tak zrobić maszynowo. Nie widzę jakiego wosku użyto na filmiku. Ciekawe jak się nakłada wosk twardy a np. kiwami. ciekawe czy jest różnica. Wiem ze są osoby na forum co nakładają clener naszynowo i wosk. Fajnie żeby udzielili kilku wskazówek na ten temat :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamykmm Opublikowano 23 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2017 macie jakieś sprawdzone sposoby na mycie przedniej szyby od środka? w czwartek wymyłem w mojej ocenie bardzo dokładnie przednia szybę przy użyciu DM Glass Magic, dotarte początkowo zwykła mikrofibrą a na koniec waflem, a jadąc wczoraj wieczorem w deszczu, podczas mijania samochodów z naprzeciwka na szybie zauważyłem zamazy nienawidzę mycia szyb, ale jednocześnie nienawidzę jak mam przednią brudną Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gesiu_15 Opublikowano 23 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2017 @kamykmm spróbuj AutoGlym Glass Polish , od jakiegoś czasu używam do czyszczenia wewnątrz szyb i brak jakichkolwiek mazów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapmen93 Opublikowano 24 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2017 Czy 50 ml Colourlock Strong wystarczy do wyczyszczenia skórzanej kierownicy? Przyznam, że trochę ja zaniedbałem zazwyczaj czyscilem APC plus pędzelek ale nigdy dedykowanym środkiem do skóry. A czemu pytam o 50 ml, bo mam jakąś próbkę z Detailing Day, a że oprócz kierownicy nie mam więcej skór w aucie to nie będę kupować jeśli tyle starczy, ewentualnie kupię tylko coś do zabezpieczenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pływak Opublikowano 24 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2017 Teoretycznie powinno spokojnie wystarczyć w tym sek, że oryginalne opakowanie jest z pianownicą wiec dość wydajnie się to nakłada nie wiem jak z nakładaniem niespienionego środka. Jak masz samą buteleczkę bez chociażby atomizera to warto przelac do jakiegoś pojemnika po testerze z atomizerem. Spsikać kierownice, przelecieć szczoteczką wytrzeć firbra i gotowe do nakładania zabezpieczenia. Przez spsikaniem całej zrób test gdzieś na boku i zobacz czy razem z brudem za dużo z niej nie schodzi. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grabek246 Opublikowano 24 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2017 @kamykmm rozprowadz plyn jedna fibra, odczekaj moment żeby produkt minimalnie odparowal a później wypoleruj ręcznikiem papierowym i masz kryształ. Używaj tylko ręczników bezpylowych Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapmen93 Opublikowano 24 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2017 @Pływak akurat tak się składa, że mam taką pianowniczke i zamierzam przelać do niej środek i z niej aplikować. Czyli powinno starczyć, dzięki za odpowiedź Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pływak Opublikowano 24 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2017 Tak spokojnie starczy. W oryginalnym zestawie jest 200ml i starcza na kilkukrotne czyszczenie całego wnętrza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi