sT3VE Opublikowano 18 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2017 Gtechniq G1 - nakładać jak na filmu instruktażowym - połowa szyby, dodać preparatu i druga połowa (to 1 warstwa) czy podzielić szybę na kawałki po 1/4 i tak lecieć? W "Jak stosować" jest mowa o polerowaniu 1/4 szyby - polerowaniu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eryk13 Opublikowano 18 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2017 Ma ktoś jakiś sprawdzony sposób jak wyczyścić części z grubej warstwy smarów i brudu ? Akcja taka, że czyszczę stary motor wiec możecie sobie wyobrazić o co chodzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dawid123l1 Opublikowano 18 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2017 Witam posiadam Pianę Aktywną Kenotek Globo 3600. Posiada ktoś może taką pianę? Jaki roztwór rozrobić aby był w porządku i aby nie zjadł wosku Soft99 Fusso z tego co wiem jest to chyba dość mocna pijana i czy wgl nada się do mycia gdzie położony jest wosk ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gozdziu23 Opublikowano 18 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2017 Pany, maszyna głównie do wykończenia lakieru po rotacji, ale czasem równeż do korekt mieciuśich lakierów i one stepów, co wybrać ? Makita po6000c czy shinemaster-a o skoku 21 ? chyba że coś innego do 1500zł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrzysztofM Opublikowano 18 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2017 Pany, maszyna głównie do wykończenia lakieru po rotacji, ale czasem równeż do korekt mieciuśich lakierów i one stepów, co wybrać ? Makita po6000c czy shinemaster-a o skoku 21 ? chyba że coś innego do 1500zł Do wykończenia to raczej skok 8mm lub 15mm ile zwolenników tyłu przeciwników. Krauss S8Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paperson Opublikowano 18 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2017 @eryk13 budżetowo możesz zrobić płukanie w ropie, a potem pędzelek i benzyna ekstrakcyjna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eryk13 Opublikowano 18 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2017 @paperson tak żem myślał i wcześniej już w ropie czyściłem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paperson Opublikowano 18 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2017 @eryk13 jeszcze 15 lat temu to był w zasadzie złoty środek. W ten sposób czyściłem nawet silnik w 126p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eryk13 Opublikowano 18 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2017 @paperson Skuteczny i tani sposób nie ma co narzekać Nie jedno pokolenie chyba udowodni skuteczność Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
antek1987 Opublikowano 18 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2017 5 godzin temu, sT3VE napisał: Gtechniq G1 - nakładać jak na filmu instruktażowym - połowa szyby, dodać preparatu i druga połowa (to 1 warstwa) czy podzielić szybę na kawałki po 1/4 i tak lecieć? W "Jak stosować" jest mowa o polerowaniu 1/4 szyby - polerowaniu Ja na przednią szybę nakładam 3 warstwy w odstępach 10 minut a po ostatniej warstwie czekam 15-20 minut i przecieram G2 oraz ściereczkami do szyb. Możesz pomóc sobie IPĄ. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gozdziu23 Opublikowano 18 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2017 3 godziny temu, KrzysztofM napisał: Do wykończenia to raczej skok 8mm lub 15mm ile zwolenników tyłu przeciwników. Krauss S8 Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka 8mm mam w vanderce, i ciekawi mnie czy to 8mm w krausie przykładowo, to jest coś więcej czy to jeden ptok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrzysztofM Opublikowano 18 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2017 8mm mam w vanderce, i ciekawi mnie czy to 8mm w krausie przykładowo, to jest coś więcej czy to jeden ptok 8mm to 8 różnica pomiędzy tymi maszynami to moc i firma I pewnie inna masa parametrów Tylko nie rozumiem jak masz to szukasz nowej?Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kolo100 Opublikowano 18 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2017 Panowie szukam szczotki typowo do nadkoli... Mam dosyć trawska i innych śmieci przyklejonych do nadkoli.Pls o zarzucenie jakimś produktem.Dzięki Wysłane z mojego SM-T813 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredi88 Opublikowano 18 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2017 Mothers Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondziukret Opublikowano 18 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2017 Jaki QD do wnętrza polecacie ? Posiadam ADBL QD interior lecz jego zapach mnie zabija.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator BiałyGTi Opublikowano 18 Listopada 2017 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2017 Teraz, kondziukret napisał: Jaki QD do wnętrza polecacie ? Posiadam ADBL QD interior lecz jego zapach mnie zabija.... Ktorego masz ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondziukret Opublikowano 18 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2017 6 minut temu, BiałyGTi napisał: Ktorego masz ?? https://mrcleaner.pl/plastiki-wewnetrzne-kokpit/adbl-interior-qd-quick-detailer-do-wewnetrznych-tworzyw-500-ml?from=listing Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator BiałyGTi Opublikowano 18 Listopada 2017 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2017 Ten nowy ma bardzo ladny zapach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ws19391945 Opublikowano 18 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2017 Co polecacie (technika plus kosmetyki) takie wyblakłe plamy na lakierze? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondziukret Opublikowano 18 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2017 2 minuty temu, BiałyGTi napisał: Ten nowy ma bardzo ladny zapach a ja mam nowy czy stary ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator Domel Opublikowano 18 Listopada 2017 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2017 Mamy na sali specjalistę od Davinci Resolved ? Bo wywalę ten komputer za okno zaraz.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gozdziu23 Opublikowano 18 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2017 4 godziny temu, KrzysztofM napisał: 8mm to 8 różnica pomiędzy tymi maszynami to moc i firma I pewnie inna masa parametrów Tylko nie rozumiem jak masz to szukasz nowej? Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka Powiem ci, ze to 8mm w vanderce to nadaje się do cleanerów, wosków glazów takich głupot żeby zabierać się tym na wykończenie lakier, to wole wziąśc rotacje Wiadomo, że rotacją zrobi sie wykończenie jednak czasami zajmuje to troche dłużej i czasami można się na męczyć, więc powoli skłaniam się do kupna maszyny typowo do czynu wykończenia, aby sobie tą zabawę przyspieszyć i umilić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ShiningCar Opublikowano 18 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2017 Polecam spróbować Waxaddict Multi Purpose Dressing (żółty) lub Interior Dressing (lekko czerwony). Pierwszy nieco bardziej przyciemnia i lekko pachnie ciasteczkami, drugi gumą balonową - oba w efekcie końcowym dają bardzo eleganckie, nieświecące wykończenie. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator BiałyGTi Opublikowano 19 Listopada 2017 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2017 13 godzin temu, kondziukret napisał: a ja mam nowy czy stary ? Stary Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondziukret Opublikowano 19 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2017 Godzinę temu, BiałyGTi napisał: Stary A nowy jak rozpoznam ? i gdzie mogę kupić ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi