Michał126 Opublikowano 11 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2017 12 minut temu, kondziukret napisał: Witam, Co polecacie na tylna szybe w samochodzie kombi żeby brud mocno nie osiadał a jeżeli nie ma na to rady to cos zeby łatwiej się myło. Dobry płyn do spryskiwaczy - np. Sonax Xtreme. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondziukret Opublikowano 11 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2017 4 minuty temu, Domel napisał: o o o to to to, na przód rewelka. Ale kolega pyta o tył kombi no chyba, że źle zrozumiałem ?? Dobrze zrozumiałeś. Nałoże SSW i zobacze efekty. A co do SSW kłaść na mokro to znaczy ze aplikuje / psikam na mokry lakier i rozłożonym ręcznikiem do osuszania samochodu zgarniam wode i to tyle? Bez polerki , wcierania itp ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał126 Opublikowano 11 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2017 @kondziukret, można tak, ale SSW daje lepsze (trwalsze) efekty, gdy jest aplikowany normalnie, na sucho, jak inne QD i QW. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paperson Opublikowano 11 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2017 @kondziukret żeby dłużej ssw leżał umyj dokładnie szybę płynem do szyb, ewentualnie następnie ją wyglinkuj I wycieraczka będzie miała dzięki temu lepszy żywot. 1 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gesiu_15 Opublikowano 11 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2017 Ma ktoś z forumowiczów rabat na sprzęt makita ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alfa47 Opublikowano 12 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2017 Panowie, podnośnik 2t z euroteca będzie dobry czy lepiej ten z biedronki ? Eurotec 70 a w biedronce 80 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PRZEEMAS Opublikowano 12 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2017 @Alfa47 nie ma różnicy jedno i to samo 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gold_Car Opublikowano 12 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2017 Korzysta ktoś z Play pal? Muszę kupić sobie szkło do telefonu i bank nalicza mi prowizję za przelew do De więcej niż kosztuje szkło ponad 20 zł sama prowizja. I myślę czy nie założyć konta Play pal ? , czy nie będzie taniej ?. Tylko takie konto potrzebuje na jedne zakupy . Wysłane z mojego LG-H850 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gesiu_15 Opublikowano 12 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2017 @Gold_Car płac sobie BLIK Fajna i szybka płatność Konto mam w mBanku i ostatnio najczęściej tej płatności używam Generuje kod BLIK na telefonie, przepisuje, akceptuję na telefonie i tyle Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gold_Car Opublikowano 12 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2017 @Grzesiu_15 wiem i korzystam tylko z BLIKA jeśli jest możliwość. Zakupu muszę zrobić na amazon lub na sklepie w z UK A płatność bank w DE. Wysłane z mojego LG-H850 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 12 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2017 Godzinę temu, Gold_Car napisał: Korzysta ktoś z Play pal? Muszę kupić sobie szkło do telefonu i bank nalicza mi prowizję za przelew do De więcej niż kosztuje szkło ponad 20 zł sama prowizja. I myślę czy nie założyć konta Play pal ? , czy nie będzie taniej ?. Tylko takie konto potrzebuje na jedne zakupy . Wysłane z mojego LG-H850 przy użyciu Tapatalka Przez PayPal prowizję płaci tylko sprzedający. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
umcus Opublikowano 12 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2017 @Goldcar Amazon? To kartą możesz zapłacić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gold_Car Opublikowano 12 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2017 @umcus Wiem ale nie mam karty kredytowej, bo uważam że jeśli nie mam kasy I muszę korzystać z kredytu, to bardziej nie będę miał na spłatę kredytu + odsetki . I musiał bym mieć chyba kartę w walucie, bo muszę płacić w euro lub przewalutowali by to, nie wnikałem w szczegóły... Chyba będę musiał jakiegoś znajomego poprosić który ma konto w banku w DE żeby zrobił mi przelwe , tylko nie lubię prosić czy liczyć na czyjąś dobroć bo nie jestem typem pasożyta . Może założę to konto Pay pal .Wysłane z mojego LG-H850 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kolo100 Opublikowano 12 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2017 @umcus Wiem ale nie mam karty kredytowej, bo uważam że jeśli nie mam kasy I muszę korzystać z kredytu, to bardziej nie będę miał na spłatę kredytu + odsetki . I musiał bym mieć chyba kartę w walucie, bo muszę płacić w euro lub przewalutowali by to, nie wnikałem w szczegóły... Chyba będę musiał jakiegoś znajomego poprosić który ma konto w banku w DE żeby zrobił mi przelwe , tylko nie lubię prosić czy liczyć na czyjąś dobroć bo nie jestem typem pasożyta . Może założę to konto Pay pal .Wysłane z mojego LG-H850 przy użyciu Tapatalka Prosta sprawa. Zakładasz kantor walutowy gdziekolwiek, zamawiasz kartę i nią płacisz... Nie musisz mieć karty kredytowej, wystarczy zwykła karta płatnicza tzw. wypukła Wysłane z mojego SM-T813 przy użyciu Tapatalka 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maro112 Opublikowano 12 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2017 Dziś nałożyłem rainX. Czy gdy już po 2-3 godzinach od zaaplikowania NW temperatura była minusowa (teraz -3.5) to coś się jej stanie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał126 Opublikowano 12 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2017 @maro112, nie IMHO właśnie fajnie się RainXa kładzie w takiej temperaturze. W przeciwieństwie do +30 w cieniu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maro112 Opublikowano 12 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2017 a czy warstwowanie NW potęguję ją czy bezsens? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał126 Opublikowano 12 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2017 Wielu się kłóci, że to bez sensu, a moim zdaniem dwie warstwy podbijają trwałość i powodują efektywniejszy zjazd kropelek. Więcej nie kładłem. Przyczyn takiego zjawiska dopatruję się w tym, że NW jest środkiem, który po prostu trzeba kłaść bardzo cienko, bo inaczej robią się oka jak w rosole, więc to jedyny sposób na zwiększenie ilości środka na szybie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dystrybutor Nano Ceramic Protect Opublikowano 13 Listopada 2017 Dystrybutor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2017 12 godzin temu, maro112 napisał: a czy warstwowanie NW potęguję ją czy bezsens? Potęguje, ale sensowne są tylko 2 warstwy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maro112 Opublikowano 13 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2017 Dzięki za odpowiedzi. Jako, że kładłem pierwszy raz wosk/NW to dzisiaj po nocce (-6 stopni) od razu zauważyłem, że cały samochód nie jest w typowym szronie, tylko tak jakby ten szron się tak ładnie skrystalizował. Czy to właśnie efekt cholernie czystego lakieru/wosku czy jakiś ewenement? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator BiałyGTi Opublikowano 13 Listopada 2017 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2017 Panowie dwa pytanka bo nie wiem jak sobie z tym poradzic 1 Jak usunac smar z zawiasów. Poprzedni wlasciciel lał chyba litrami (Apc nie daje rade) chce to usunac i zabezpoeczyc po swojemu 2 Byla folia pod antene na dachu chce ja wywalic Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
audicoupe Opublikowano 13 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2017 Zmywacz do hamulców polecam wurth Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Berd Opublikowano 13 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2017 BiałyGTi Co do smaru to potraktowałbym go chemią do mycia silników. Folię podgrzej suszarką do włosów .Powinna zejść. Resztę ewentualnego kleju usuniesz benzynką ekstrakcyjną Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paperson Opublikowano 13 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2017 @BiałyGTi ja bym spróbował powalczyć jakimś t@g z tą folią pod antenę. Przecież tam jest klej, a jak widzę folia jest mocno zdefragmentowana, więc na raty to w ten sposób rozpuścisz. Na zawiasy też bym spróbował tego samego, pędzel i benzyna ekstrakcyjna lub mocnego stężenia jakiegoś APC od excede. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wilk30 Opublikowano 13 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2017 Panowie szukam jakiegoś radia 2DIN do kwoty 1200zł polecacie jakieś sprawdzone, im więcej funkcji tym lepiej do Hondy civic 7gen Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi