marcineke Opublikowano 28 Września Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września @Lukasz-odkrywca przecież Essence to finish z dodatkami 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrek233 Opublikowano 28 Września Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września K2 Vapron, po skończonej pracy, jak ostygnie roztwór z kubeczka wlewamy go z powrotem, do tego metalowego pojemnika? roztwór jest wielokrotnego użytku, nie trzeba go zutylizować, czy po zagotowaniu trzeba go całkowicie zużyć i traci swoje właściwości i nie można mieszać ze świeżym? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sparco0 Opublikowano 28 Września Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września Czy kładł ktoś gtechniq Platinum? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafal9304 Opublikowano 28 Września Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 7 godzin temu, piotrek233 napisał(a): K2 Vapron, po skończonej pracy, jak ostygnie roztwór z kubeczka wlewamy go z powrotem, do tego metalowego pojemnika? roztwór jest wielokrotnego użytku, nie trzeba go zutylizować, czy po zagotowaniu trzeba go całkowicie zużyć i traci swoje właściwości i nie można mieszać ze świeżym? Ja wlewam tylko czekam aż ostygnie, do tej pory nic się nie działo a wykorzystałem już całe opakowanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analyzator Opublikowano 29 Września Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września Czy mieliście przyjemność z lakierem czerwonym niemetalicznym na Alfa Romeo giulia? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arlid Opublikowano 30 Września Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września Coś do zabezpieczenia uszczelek przed zimą? Polecacie szczególnie jakiś produkt? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Heisenberg Opublikowano 1 Października Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października Cleantle inspire - kłaść jedną czy dwie warstwy. Jeśli dwie to jaki odstęp czasu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcineke Opublikowano 1 Października Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października @Heisenberg oczywiście że jedną warstwę, po co warstwować? Prawdę mówiąc położyłem kiedyś Inspire przez przypadek na swoim aucie i okazało się że to świetna powłoka, jakoś nie zwracałem na nią nigdy uwagi , a rozliczyłem ją klientowi który z nią do mnie przyjechał i tak stała to zużyłem. Jak ma być roczniak to tu mamy pewność że ponad rok wytrzyma, inne roczniaki lubią po 6-7 miesiącach zdechnąć i wstyd. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sztefan24 Opublikowano 2 Października Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października Szukam jakiegoś tar & glue removera w opakowaniu 5l do dekontaminacji. Z racji tego, że nie robię samochodów na codzień te 5l będzie mi służyć z 2 lata. Z tego tytułu pytanie czy nie będzie odparowywać z banki? Myślałem nad CarLabem bo jest na tempertynie i dobrze mi się nim pracuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
booohal Opublikowano 3 Października Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października Miałem dobrych kilka lat przerwę w detailingu. Prick w 2l butli stoi z 7 lat, może więcej i nic mu nie jest bo dwa tygodnie temu używałem. Nie zauważyłem też ubytku, a raczej bym zauważył bo wiele go nie było. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcineke Opublikowano 3 Października Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października @sztefan24 robiłem 3 auta na Elite Tar& Glue, niestety 2 auta czarne , i 1 fabrycznie nowy więc efektów nie było widać , ale pod glinką dość czysto.Fajnoe pachnie, dobrze siedzi na lakierze.5l widziałem za 177 zł gdzie Tarpen kosztuje 300 zł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.Wolf Opublikowano 3 Października Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października Osobiście mam 5 litrowego Prickborta i nic nie paruje. Działczy i mi pasuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bryndza4 Opublikowano 4 Października Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października Chciałbym w jednym kroku wykonać glinkowanie i dekontaminację lakieru. Polecicie w miarę bezpieczny clay towel + iron remover? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CarlosBlack Opublikowano 4 Października Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października @bryndza4 CarPro Polyshave + SG D-Tox. Ale jak lakier "dojrzały" to glinka ValetPro ( Soft99 nie lubi deironów a tanie typu WorkStuff wartają mniej niż kosztują ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keza Opublikowano 4 Października Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października @bryndza4 iron remover - ADBL Vampire Light, KiurLab Rh-, AQUA Bloody Iron. cLAY TOWEL - CAR PRO lub odpowiednik z alliexpress Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bryndza4 Opublikowano 5 Października Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października Clay towel od CarPro jest faktycznie dużo lepszy np. od tego z ADBL? Bo w różnica w cenie znaczna Na trwałości specjalnie mi nie zależy, będzie używany tylko do 1 samochodu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Iggo007 Opublikowano 5 Października Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października Jakiej firmy mikrofibry używacie i polecacie najbardziej ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator Domel Opublikowano 5 Października Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 9 minut temu, Iggo007 napisał(a): Jakiej firmy mikrofibry używacie i polecacie najbardziej ? WaxPro 360g 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcineke Opublikowano 5 Października Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października @sztefan24 sorki że Cię sywolslem.sle nie potrafię tego usunąć:-) Walczę od jakiegoś czasu z oświetleniem, tanie lampy już się wszystkie spaliły , te po 120 zł już 2 szaf trafił, nowe dokładam i dalej ciemno... Plan jest kupić hexagon , gość na FB ma prawie 5 m x 2,45 za ok 1500 zł, skóry 2835 podobno to te najlepsze, ci co chwała to mogą mieć w tym interes więc pytam tu...nadaje się to jako główne oświetlenie? Mam sufit podzielony na 2 części bo w środku jest ogromna stalowa belka o chciałem wrzucić hexagon na przod garażu, a na tył dorzucić działające lampy, ale szkoda kasy wydawać jak to ma być ozdobą a nie światło.Dzus miałem skończyć środek ale o 17 tej już niestety ciemno i lepiej jutro poświęcić godzinę niż zrobić byle jak bo ciemno. Ostatnio kladlem Glossify i nawet lampą sprawdzałem dotarcie, było pikobello, gość odbiór auta robił 30 minut , sprawdzał wnęki, nawet sprawdzał pod zapięciami pasów czy tam czysto , nie miał do czego się doczepić , wyjechał a tu cały bok w mszach nie dotarte.Normslnie wyjeżdżam na zewnątrz , kontrola ale od kilku dni leje więc auto by zmokło więc odbiór jest w środku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Iggo007 Opublikowano 5 Października Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października @Domel a mr rag 380 jakieś opinie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
powalla Opublikowano 5 Października Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 1 godzinę temu, marcineke napisał(a): Plan jest kupić hexagon Też się aż rok sadziłem i wreszcie coś mnie tknęło i kupiłem w czerwcu oktagon ...bajka! Dlaczego tyle czekałem z zakupem?! Z racji iż też mam belkę podtrzymującą dach, to kupiłem 2 części , bo jedną musiałbym opuścić poniżej belki , a to utrudniało by mi podnoszenie auta ma maxa. 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
powerf Opublikowano 5 Października Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października @Iggo007 ja bym brał WaxPro bez zastanowienia. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo15005 Opublikowano 6 Października Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października @marcineke ten hex to właśnie na takie mazy nic nie da moim zdaniem... Musi być światło punktowe i koniec. W jednym z garaży dałem 4x halogen po rogach i w nim można by robić korekty, plus na dół coś takiego regulowanego ogarnąć i to by bylo to. Świetlówka pewnych rzeczy nie pokazuje na punkcie których ma się zboczenie, dlatego czołówka non stop na głowie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analyzator Opublikowano 6 Października Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października Floodlighty są tanie mocne i trwałe. Do tego czołówka inspekcja i elo. W tych heksach trzeba byłoby wyłożyć ściany a i tak skończyłoby się na doświetlaniu dołów inspekcją Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcineke Opublikowano 6 Października Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października @analyzator nie no jako jedyne oświetlenie to ja bym nie liczył , czołówka i latarka zawsze jest w ruchu, ale ogólnie czuje się ciemno u siebie, Teraz ciemno robi się szybko i robi się ponuro, normalnie w dzień przy otwartej bramie plus lampy sufitowe, ścienne oraz 2 halogeny jest super ale w nocy już tak kolorowo nie jest. No to już sam nie wiem czy robić czy nie....1500 zł to jakoś mało nie jest Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi