Skocz do zawartości

Krótkie pytanie i krótka odpowiedź

AreK

Rekomendowane odpowiedzi

Czasem w sklepach mozna bylo spotkac takie cukierki w takich pojemniczkach, nie wiem jak teraz o takie cos mi chodzi :)

http://www.euroshop24h.pl/images/products/zoom/Landrynki-Fine-Drops-Lesne-owoce-485-1.jpg

Wysłane z mojego KIW-L21 przy użyciu Tapatalka

Takie zacieki mogły wyjść po użyciu prickborta? na lampy nie psikałem widocznie zaleciało, prick leżał na aucie z 10 minut później piana na aucie kolejne 5 około, później spłukiwanie i normalne mycie lampa uwidacznia zacieki, qd nic nie daje Polerka czy bawić się jakimiś apc? dzięki za porady

jUaX9z9.jpg

Godzinę temu, paperson napisał:

Trochę wolniej: użytkownik fajki-eu na alledrogo

Dzięki :)

59 minut temu, nerka123 napisał:

Czasem w sklepach mozna bylo spotkac takie cukierki w takich pojemniczkach, nie wiem jak teraz emoji4.png o takie cos mi chodzi :)

Trochę za duże. I wyglądają tandetnie :P szukam czegoś właśnie ok 50-70 max 100ml ;) ale już mam to co wyżej.

Pany, bede aplikowale 1-2 warstwy uncr v1 oraz 1 warstwe uncr v2...

Wiem zeby odczekac miedzy warstwami te 24h i tu pojawia sie moje pytanie; bo mam garaz i drugie auto wiec nie ma problemu zeby stalo sobie, przy czym po nocy zawsze mam kurz na lakierze bo to duza i wysoka hala.

Jak bede chcial klasc nast warstwe to jak oczyscic lakier przed aplikacja? 

Czy moze przykryc auto pokrowcem??

4 godziny temu, kamil19883 napisał:

Takie zacieki mogły wyjść po użyciu prickborta? na lampy nie psikałem widocznie zaleciało, prick leżał na aucie z 10 minut później piana na aucie kolejne 5 około, później spłukiwanie i normalne mycie lampa uwidacznia zacieki, qd nic nie daje Polerka czy bawić się jakimiś apc? dzięki za porady

MX Nowicki w jednym z ostatnich filmów wskazywał, że tar & glue remover jest agresywny dla plastików, emblematów, zaprawek ze spraya.

Szukam dobrrj sciereczki do docierania powloki unc.

GYEON Q2M Terry Towel nigdzie juz nie ma w ilosci 4szt...

Co wybrac?

Dodam ze mam mf max protect do zbierania nadmiaru ale szukam czegos sprawdzonego do docierania...

@batalion podobno tar od gyeona nie niszczy plastików dlatego zbieram kasę na niego . Jestem ciekaw czy ktoś już z nim pracował i sprawdził czy niszczy plastiki? Bo szkoda mi tak dużo kasy na środek który działa jak ADBL czy prick... który jest 3 razy tańszy . Jak nikt nie testował to chyba będę pierwszy.

Wysłane z mojego LG-H850 przy użyciu Tapatalka

Witam, 

mam problem po nalozeniu ultra glaco na przednia szybe. Przed aplikacją było wszystko okej a teraz wycieraczki zostawiają straszne smugi i cięzko się jezdzi. Pare dni po aplikacji przetarłem szybę ipa i dalej to samo. Szybę umyłem, wygilnkowałem, wysuszyłem, przetarłem ipa, dałem glaco najpierw ruchami okreznymi a pozniej pionowymi. Jest na to jakis ratunek? 

Pozdrawiam

3 minuty temu, strumen napisał:

Witam, 

mam problem po nalozeniu ultra glaco na przednia szybe. Przed aplikacją było wszystko okej a teraz wycieraczki zostawiają straszne smugi i cięzko się jezdzi. Pare dni po aplikacji przetarłem szybę ipa i dalej to samo. Szybę umyłem, wygilnkowałem, wysuszyłem, przetarłem ipa, dałem glaco najpierw ruchami okreznymi a pozniej pionowymi. Jest na to jakis ratunek? 

Pozdrawiam

sprobuj posmarowac wewn strone piora wycieraczki czasem pomaga

1 minutę temu, Arkeolowy napisał:

Mogłeś źle przygotować nawierzchnię pod wycieraczkę, teraz tylko ceriglass na maszynę i aplikacja od nowa.

Co masz na myśli mowiac zle?

Teraz, Gozdziu23 napisał:

sprobuj posmarowac wewn strone piora wycieraczki czasem pomaga

glaco mam posmarowac wycieraczki? 

Teraz, strumen napisał:

Co masz na myśli mowiac zle?

glaco mam posmarowac wycieraczki? 

Nie starłeś wierczchnio szyby produktem ściernym, tu kolega zaproponował ceri glass który ma w sobie tlenek ceru polerującym szybe, możliwe że na szybie jest coś lub kiedyś było co nie pozwala sie związać produktowi na tyle aby nie zostawiał smug przy jeździe  w deszczu  i wycieraniu szyby.
Tak posmaruj wycieraczke tam gdzie sytka się ona z szyba czyli od wewnątrz, ten sam patent działa gdy wycieraczka podskakuje na szybie po aplikacji nw wiec moze i tu zadziała

3 godziny temu, NeeRek napisał:

Dla czarnego auta Dodo Juice purple haze czy blue valvet ? 

Ten i ten jest dedykowany do ciemnych lakierów. Jeden to miękki wosk, a drugi twardy. Twardy wosk w teorii będzie trwalszy, dłużej położy ale też minimalnie więcej się napracujesz przy jego aplikacji. Zajrzyj też tutaj

5 godzin temu, NeeRek napisał:

Dla czarnego auta Dodo Juice purple haze czy blue valvet ?

Purple Haze daje fajny efekt na czarnym aucie, trwałość z 4 tygodnie i raczej więcej nie można od niego oczekiwać. ;) 

11 minut temu, Alfa47 napisał:

Panowie, jakich wykałaczek użyć do zaprawek na samochodzie ? albo coś innego gdzie mogę kupić coś aby to zrobić, bo zamówiłem zaprawki i mam zamiar trochę sie poduczyć :)

Wcześniej też męczyłem się z wykałaczkami. Obecnie w lakierach samochodowych dorabiają mi lakier w sztyfcie gdzie gość ma też w sprzedaży puste sztyfty (identyczne jak np. tu klik na alledrogo; wpisz lakier samochodowy w sztyfcie). Rewelacyjna buteleczka: jak chcę więcej - używam pędzelka, a jak tylko ubytek po kamyku lub ryska - końcówka z "cienkopisem". Popytaj się u siebie. Polecam :)