Putkowski07 Opublikowano 21 Maja Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 8 godzin temu, keza napisał(a): @Putkowski07 popatrz sobie na dressing od Prostaff Tire Coating lub Meguiars Endurance Megs mocno chlapie niestety Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba1 Opublikowano 21 Maja Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja Godzinę temu, Putkowski07 napisał(a): Megs mocno chlapie niestety Jestem w połowie butli i ani razu nie chlapnal, może przesadzasz z ilością Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gardor Opublikowano 21 Maja Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2 godziny temu, Putkowski07 napisał(a): Megs mocno chlapie niestety Docierasz go fibra po aplikacji? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo15005 Opublikowano 21 Maja Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja @Gardor pod sprzedaż musze auto przygotować... Pewnie będzie malowane pół samochodu żeby to zgubić drzwi pasażera naklejka i weź się wstrzel z kolorem... A właśnie to fiat 500 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.Wolf Opublikowano 25 Maja Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja Pytanie nie do końca związane z detailingiem, ale takowa chemia może mi pomóc z moim problemem. Z racji, że sporo kręcę na rowerze, mam problem z brudnymi szmatami po czyszczeniu napędu. Są to zabrudzenia olejowe. Jeździć z zabrudzonym czyściwem tekstylnym do utylizacji to generalnie kłopot. Wpadłem na pomysł, że mógłbym wykorzystać stare mikrofibry tzw. gruzy do tego celu i później je prać, by były wielokrotnego użytku. Czym ogarnąć takie zabrudzenia? Nie potrzebuję krystalicznej czystości szmaty, chodzi o to by była wolna od tłustych, olejowych zabrudzeń. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jelinski17 Opublikowano 25 Maja Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja @Mr.Wolf namoczyć w gorącej wodzie i jakimś płynie do mycia silników? A potem normalne pranie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.Wolf Opublikowano 25 Maja Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja Jest to jakiś pomysł. Myślałem jeszcze o porządnym wymoczeniu w roztworze APC i potem pranie. Zastanawiam się tylko jakim stężeniem zaatakować. Mam standardowe od ADBL. Myślałem żeby zacząć od 1:10 i zabaczyć jak sobie poradzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
imola33 Opublikowano 25 Maja Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja @Mr.Wolf Meglio powinno dać radę. Fajnie wymywa pasty polerskie 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.Wolf Opublikowano 25 Maja Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja Też w sumie fajnie by się nadał do czyszczenia łańcucha i napędu jak tak patrzę. Dużo lepsze to, niż używać benzyny ekstrakcyjnej. Aktualnie do czyszczenia mam piankę od Fenwicks, ale wychodzi pieruńsko drogo. Zapewne zamiast Meglio wezmę odpowiednik od Tenzi, bo wychodzi dużo korzystniej cenowo. Tak czy siak wypróbuję najpierw na szmatkach wstępne użycie APC, żeby rozbić ten brud i dobre wypłukanie. Zobaczę jak to będzie działać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
imola33 Opublikowano 25 Maja Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja @Mr.Wolf z doświadczenia wiem, że APC od ADBL nadaje się najwyżej do przecierania kurzu... Odkąd mam Surfexa to wyrzuciłem wszystkie środki do silników i komory (w tym zaschnięty, stary olej) lecę właśnie Bilt Hamberem 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Putkowski07 Opublikowano 26 Maja Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja Ktoś działał na Evoxa Hdv12??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makazkinn Opublikowano 27 Maja Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja Czy jest jakiś lepszy QD z tych dłużej siedzących, który można też dorzucić przy osuszaniu? Jak na razie moim faworytem jest AG Sapphire Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adrian89 Opublikowano 27 Maja Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja Czy jest jakiś lepszy QD z tych dłużej siedzących, który można też dorzucić przy osuszaniu? Jak na razie moim faworytem jest AG SapphireCcwg siedzi koło miesiąca i można wrzucać na mokro, gyeon ceramic QD też i 2-3tyg poleży zależnie od warunków.Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Partner forum CAR CRAZY Opublikowano 27 Maja Partner forum Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja @makazkinn ADS Graphene Seal (jak zalezy nam na max efekcie podczas osuszania) to mgielka na mokry element , ręcznikiem z fibry rozmazanie/wymieszanie produktu z wodą jednoczesne zebranie nadmiaru. Zostaje widoczna warstwa. Kolejnne elmenty ta samą metodą. po zrobieniu auta, drugim ręcznikiem przejście ponownie z lekkim dotarciem zbierając smugi/pozostałości. Ta metoda daje lepsze hydro i śliskość w porównaniu z osuszaniem po jednym elemencie od AdoZ 1 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R3AVER Opublikowano 28 Maja Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja Co polecacie do zabezpieczenia skóry po wyczyszczenii? Do tej pory używałem colourlocka versiegelunga i szukam czegoś w mojej opinii równie dobrego. BMW f10, skóry szare. Myślałem o gliptonie albo znowu kupić coś od colourlocka np lederprotectora Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MMCzysci Opublikowano 28 Maja Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja Leder protector to inny produkt, niż Versiegelung, tj. nieco innego przeznaczenia. Raczej jako uzupełnienie, niż zastępstwo.Wyryte w skale z S20 FE 5G 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndrewZS Opublikowano 28 Maja Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja @MMCzysci z tego co się dowiadywałem przed zrobieniem Phaetona też tak sądzę. To taka wersja light Ruckfetter Oil, bardziej do nawilżenia. Pytałem też o to Nowika i polecił nałożyć kilka warstw Protectora i na koniec Versiegelung Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czester Opublikowano 29 Maja Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja Czy możecie podrzucić jakieś dobre rady jak najlepiej podejść do tematu usuwania folii przyciemniającej z szyb? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo15005 Opublikowano 29 Maja Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja @czester opalarka jedna osoba grzeje szybę od zewnątrz, druga ściąga od środka... Przeważnie u mnie jedna szyba schodziła ładnie a druga masakra kawałeczek po kawaleczku... Do usuwania kleju używam wraper cleanera 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maazur Opublikowano 29 Maja Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 1 godzinę temu, czester napisał(a): Czy możecie podrzucić jakieś dobre rady jak najlepiej podejść do tematu usuwania folii przyciemniającej z szyb? Tylko parownicą. Lekko zadzierasz róg i potem już parownica. Robiąc parownicą klej nie zostanie na szybkie tylko odchodzi razem z folią. Robiłem tak dosyć starą folię i nie było żadnego problemu z klejem. Grzejąc opalarką klej zostaje na szybie. 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo15005 Opublikowano 29 Maja Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja @maazur dzięki spróbujemy przy najbliższej okazji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pionierx Opublikowano 29 Maja Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja Czy mycie auta norinsem + hyper seal do osuszania daje jakakolwiek ochrone przed uv? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukasz-odkrywca Opublikowano 29 Maja Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja Hej, jaki tornador polecacie? Cena ~400zł Głównie zależy mi na trwałości i jakości wykonania Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndrewZS Opublikowano 29 Maja Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja Ben Bow Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukasz-odkrywca Opublikowano 29 Maja Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja @AndrewZS obojętnie który model ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi