powalla Opublikowano 17 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2017 6 minut temu, Gryniu napisał: czy tylko seria od k5 tak mają? Już seria K3 może zaciągać wodę ale nie radzę aż tak męczyć myjkę Weź beczkę 60-100L , postaw ją na wysokości ok 50cm , zrób kranik na dole beczki, podłącz wąż 3/4" i podepnij do myjki , a prawa fizyki zrobią resztę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gryniu Opublikowano 17 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2017 Już seria K3 może zaciągać wodę ale nie radzę aż tak męczyć myjkę Weź beczkę 60-100L , postaw ją na wysokości ok 50cm , zrób kranik na dole beczki, podłącz wąż 3/4" i podepnij do myjki , a prawa fizyki zrobią resztę To rozwiazanie tym czasowe dobrze wiedzieć ze k3 juz ma taką możliwość, dzieki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredi88 Opublikowano 17 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2017 1 godzinę temu, CoolBreeze napisał: Auto umyte pianą i spłukane na myjce bezdotykowej, wysuszone. Lakier nie był wcześniej przygotowywany pod woski itp. Co będzie lepszym rozwiązaniem na szybkie zabezpieczenie i odświeżenie lakieru?: 1. Quick Wax (ADBL/SG) 2. Quick detailer (ADBL/SG) Auto po pianie jest opłukane a nie umyte. Po pianie musisz umyć auto ręcznie. Inaczej tylko wetrzesz brud razem z QW/QD. Umyj po pianie auto na 2 wiadra i na to można dać qw jeśli nie masz na lakierze żadnego zabezpieczenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ghost Opublikowano 17 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2017 5 godzin temu, Dario88 napisał: Położyłem Pete's 53 pod poorboys professional polish i jest git Krople takie jakie powinny być. Widocznie dodo juice lime prime nie lubi się za bardzo z tym woskiem ... Historia z happy endem 1 godzinę temu, CoolBreeze napisał: Panowie/Panie taka sytuacja: Auto umyte pianą i spłukane na myjce bezdotykowej, wysuszone. Lakier nie był wcześniej przygotowywany pod woski itp. Co będzie lepszym rozwiązaniem na szybkie zabezpieczenie i odświeżenie lakieru?: 1. Quick Wax (ADBL/SG) 2. Quick detailer (ADBL/SG) PS. na pełne dopieszczenie auta przyjdzie jeszcze czas. powyższa procedura, to tak na początek przygody. Bez mycia na dwa wiadra to zapomnij nawet qw/qd. Bo jak bedziesz docierał ten brud szmatą po bezdotyku to fundniesz takie rysy, że sie nie pozbierasz. A co do samego pytania: Żadne z powyższych, kup tester wosku na początek 20-30zł dodo juice, finish kare 1000p, infinity. Umyj ręcznie. Poświęć te 1,5h na woskowanie zamiast bawić sie w QW/QD. Dużo czasu nie zajmuje, a efekt pod każdym względem lepszy i cena ta sama. A nie ma w tym żadnej tajemnej wiedzy. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotras_nke Opublikowano 17 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2017 Szybkie pytanie. Potrzebuje pędzelka do wnętrza. Taki przykładowy ADBL posiada trzy różne wielkości 8,12 i 16 z tym że kompletnie mi to nic nie mówi a zdjęcia nie oddają wielkości. Pomożecie jaki będzie najlepszy ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Balzac Opublikowano 17 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2017 Jak na pierwsza aplikacje wosku co będzie łatwiejsze z marki Poorboy's czy Soft99 Kiwami. i czy warto dzień po nałożeniu wosk podbić wygląd jakimś QW np: Adbl QQ lub GOOD STUFF Wolf's Protection Quick Wax Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Freddy Opublikowano 17 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2017 Poorboys. Nie ma takiej potrzeby Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
menior Opublikowano 17 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2017 20 minut temu, Balzac napisał: Jak na pierwsza aplikacje wosku co będzie łatwiejsze z marki Poorboy's czy Soft99 Kiwami. i czy warto dzień po nałożeniu wosk podbić wygląd jakimś QW np: Adbl QQ lub GOOD STUFF Wolf's Protection Quick Wax Poorboys bedzie troche latwiejszy ale tez szybko splynie,stosowanie QD/QW dzien po nalozeniu wosku nie za bardzo ma sens tylko po kolejnych myciach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 17 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2017 Szybkie pytanie. Potrzebuje pędzelka do wnętrza. Taki przykładowy ADBL posiada trzy różne wielkości 8,12 i 16 z tym że kompletnie mi to nic nie mówi a zdjęcia nie oddają wielkości. Pomożecie jaki będzie najlepszy ? Do wnętrza weź sobie najlepiej i 8 i 12, mniejszy też ci się przyda do detali. Bo 16 to raczej do użytku na zewnątrz, przynajmniej ja nim robię plastiki, grill itp Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Balzac Opublikowano 17 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2017 2 godziny temu, menior napisał: Poorboys bedzie troche latwiejszy ale tez szybko splynie,stosowanie QD/QW dzien po nalozeniu wosku nie za bardzo ma sens tylko po kolejnych myciach Ale co przy Kiwami będzie mega trudna aplikacja. Poziom trudności przy Poorboy's od 1 do 5 to ile a między Kiwami od 1 do 5? Da się to zepsuć? A jeszcze jedno pytanko Tenzi Aktywna Piana np. Car Max jest miedzy innymi do zastosowania ręcznego. To spryskuje spryskiwaczem i używam np. gąbki czy spryskuje opryskiwaczem i leży na lakierze parę minut czy może z wiadra kładę płyn na lakier ? Używał ktoś tego ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
etrone Opublikowano 18 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2017 Czy mozliwe jest żeby majac baardzo twarda wode i od dawna nie zmieniane filtry w piwnicy zawalone jakims mulem w czasie mycia na 2 wiadra i osuszania recznikiem na lakierze powstawaly jakies mazy widoczne pod swiatlo? Oraz jesli po takim zabiegu nie wypierze sie rekawicy i recznikow ani nie wyplucze woda destylowana, to jest mozliwosc ze po wyschnieciu i ponownym uzyciu rekawica badz reczniki beda powodowac mikro ryski? Zwlaszcza na miekkim lakierze? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KapselK Opublikowano 18 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2017 Czy podczas obklejania auto przed korektą zaklejamy tez czujniki parkowania? Co dobrze poradzi sobie z zaciekami na listwach ozdobnych po dziadowskim płynie do spryskiwaczy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daniel87 Opublikowano 18 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2017 Na gumowy dywanik wylało mi się kilka ml archoil 6200... Umyty 3 razy sg tire&ruber cleaner i w sumie za wiele nie pomogło bo śmierdzi nadal. Olałbym temat gdyby nie był to praktycznie nowy oryginał. Czym usunąć ten zapach Spróbuję może jeszcze jakaś chemia do prania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
powalla Opublikowano 18 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2017 Powies go w przewiewnym miejscu i zapach zniknie. Wylalem kiedys dodatek do diesla i tak samo cudowalem z chemia ktora nic nie dawala. Wywalilem go z auta w celach utylizacji (czekal na plocie obok kublow az smieciarka przyjedzie) ale po kilku dniach sprawdzilem i juz nie smierdzial i wrocil do auta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
StreamHD Opublikowano 18 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2017 Pasta BHP do mycia rąk? U mnie kiedyś też coś gumowego capiło po oleju i pamiętam, że tarłem pastą BHP i zeszło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał126 Opublikowano 18 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2017 Godzinę temu, KapselK napisał: Czy podczas obklejania auto przed korektą zaklejamy tez czujniki parkowania? Co dobrze poradzi sobie z zaciekami na listwach ozdobnych po dziadowskim płynie do spryskiwaczy? Czujniki lakierowane czy matowe? Lakierowanym nic nie będzie, pasta zejdzie z zakamarków i klaru raczej nie przedrzesz. Z zaciekami... pasta finiszowa 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KapselK Opublikowano 18 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2017 37 minut temu, Michał126 napisał: Czujniki lakierowane czy matowe? Tak to wygląda: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał126 Opublikowano 18 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2017 Ja bym zakleił, żeby nie umazać pastą. Jak wczoraj robiłem zderzak z lakierowanymi czujnikami w Mercedesie, to nawet nie przyszło mi to do głowy, żeby zaklejać, bo były tak samo porysowane jak reszta zderzaka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KapselK Opublikowano 18 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2017 @Michał126 ,ale będzie zabawy z tym... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał126 Opublikowano 18 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2017 1 minutę temu, KapselK napisał: @Michał126 ,ale będzie zabawy z tym... No to leć na żywioł i będziesz wymywał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KapselK Opublikowano 18 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2017 Chyba tak zrobię, bo wycinać kółeczka w taśmie, żeby to zakleić nie uśmiecha mi się. Plastykę miałem dawno temu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CoolBreeze Opublikowano 18 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2017 22 godziny temu, BiałyGTi napisał: QW lepiej zabezpieczy ci lakier niz QD 20 godzin temu, Fredi88 napisał: Auto po pianie jest opłukane a nie umyte. Po pianie musisz umyć auto ręcznie. Inaczej tylko wetrzesz brud razem z QW/QD. Umyj po pianie auto na 2 wiadra i na to można dać qw jeśli nie masz na lakierze żadnego zabezpieczenia. 20 godzin temu, ghost napisał: Historia z happy endem Bez mycia na dwa wiadra to zapomnij nawet qw/qd. Bo jak bedziesz docierał ten brud szmatą po bezdotyku to fundniesz takie rysy, że sie nie pozbierasz. A co do samego pytania: Żadne z powyższych, kup tester wosku na początek 20-30zł dodo juice, finish kare 1000p, infinity. Umyj ręcznie. Poświęć te 1,5h na woskowanie zamiast bawić sie w QW/QD. Dużo czasu nie zajmuje, a efekt pod każdym względem lepszy i cena ta sama. A nie ma w tym żadnej tajemnej wiedzy. Dziękuje za słowo i cenne rady. Z przyjemnością umyłbym auto ręcznie, ale nie za bardzo mam gdzie. Ciągle szukam jakiegoś zaprzyjaźnionego podwórka z dostępem do wody. Na chwilę obecną zabiegi z wodą tylko na myjce. Co do woskowania, to powoli zagłębiam się w temat. Dzięki ghost za pomysł z testerami - poważnie się zastanawiam nad podanym przez ciebie rozwiązaniem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator BiałyGTi Opublikowano 18 Lipca 2017 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2017 39 minut temu, CoolBreeze napisał: Dziękuje za słowo i cenne rady. Z przyjemnością umyłbym auto ręcznie, ale nie za bardzo mam gdzie. Ciągle szukam jakiegoś zaprzyjaźnionego podwórka z dostępem do wody. Na chwilę obecną zabiegi z wodą tylko na myjce. Podjedz w godzinach porannych badz godzinach wieczornych gdzie autek jest bardzo malo i myjesz sobie jak bedzie spoko gosciu to cie nie wygoni z myjni jak umyjesz sobie auto z wiadra bo przeciez i tak bedziesz misial oplukac z pistoleta . Duzo ludzi tak robi z forum z tego co czytalem 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator BiałyGTi Opublikowano 18 Lipca 2017 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2017 Male pytanko o rekawice bo moja megsa juz sie konczy wiec czas na nowa Ktos ma taka ?? Badz uzywał lub cos innego w takich pieniadzach https://mrcleaner.pl/rekawice-do-mycia-auta/microfiber-madness-incredible-wash-mitt-blue-ultra-delikatna-rekawica-z-mikrofibry?from=listing Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gesiu_15 Opublikowano 18 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2017 @BiałyGTi ja używam D-washa Pinky Mitt i jestem zadowolony . Posiadam ją od ponad roku i polecam PS. Niedługo ADBL powinien wypuścić rękawicę 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi