Michał126 Opublikowano 22 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2021 W dniu 19.06.2021 o 15:05, Dante05 napisał: Został mi jeszcze próg od strony żony, no sami wiecie jak to jest Hehe, no... Wymieniłem mamie poszycia progów z obu stron (na oryginały VW, na koszt kochanego PZU) - rok temu i dwa lata temu. To roczne (od kierowcy) jest całe porysowane, a to dwuletnie (od pasażera) ma taką chamską wgniotkę jak od obcasa. I to roczne jest już do naprawy bo mechanik uszkodził je podnośnikiem. To dwuletnie chcę dać do gościa od PDR i wypolerować, a potem będę musiał becelować za oklejanie z obu stron, bo nie wytrzymam tego. U mnie w dupowozie za to mam poszycie progu we wnęce z przodu od pasażera przetarte do podkładu, bo pasażerom nie chce się podnosić nóg przy wsiadaniu. Ale dupowóz jest stary, w rodzinie od 11 lat i tak to już było, jak zacząłem nim jeździć. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tazman Opublikowano 22 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2021 A niech ma kobitka W sumie w taką pogodę i z piwkiem to przyjemność Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xadamx Opublikowano 22 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2021 25 minut temu, tazman napisał: A niech ma kobitka W sumie w taką pogodę i z piwkiem to przyjemność Czyli postawiłeś myjkę przy aucie, dałeś kobicie piwo i niech se na nie patrzy. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tazman Opublikowano 22 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2021 He he Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu23 Opublikowano 23 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2021 Pod takie upały nie ma co katować się woskiem 'na minuty' Natysek położony na całe auto, odczekane 2-3h? i dotarcie jedną fibrą przy dalej unoszącym się zapachu gumy balonowej = czysta przyjemność Co klasyka to klasyka 19 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fitte Opublikowano 23 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2021 @Grzechu23 ależ mam smaczka wrócić do nattysa ale myślę też nad authentic Wysłane z mojego CPH2009 przy użyciu Tapatalka 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MMCzysci Opublikowano 23 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2021 Właśnie widzę, że ten wosk często się przewija na forum - naprawdę jest tak dobry?Wyryte w skale z S20 5G FE Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damiano2007 Opublikowano 23 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2021 @MMCzysci Banalna aplikacja i docieranie. Do tego zapach!!!! Klasyka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moniak Lord Masło Opublikowano 23 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2021 Tak nattysek jest genialny potwierdzam. Od samiutkiej wiosny go katuje i ani mi w głowie jakieś syntetyki teraz 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tazman Opublikowano 23 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2021 Choć red jeszcze przyjemniejszy imho w zapachu guma balonowa vs truskawki jak dobrze pamiętam. Leżą w piwnicy, trzeba chyba będzie na weekendzie odkurzyć towar Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciek-drummer Opublikowano 23 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2021 @Grzechu23 na co kladłeś nattysa ? W sensie jaki cleaner ? Kropelki masz pierwsza liga, ja nigdy nie uzyskałem takich kropel na redzie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasz_byd Opublikowano 24 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2021 Ja też tylko Nattys ale Black. Nie wiem jaki ma zapach... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu23 Opublikowano 24 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2021 10 godzin temu, maciek-drummer napisał: na co kladłeś nattysa ? W sensie jaki cleaner ? Kropelki masz pierwsza liga, ja nigdy nie uzyskałem takich kropel na redzie... Położyłem go na ValetPRO Purple Passion Sam byłem zaskoczony kroplami bo już nie raz miałem go na lakierze ale taki beading pierwszy raz. Godzinę temu, lukasz_byd napisał: Ja też tylko Nattys ale Black. Nie wiem jaki ma zapach... Mam Blacka - też fajnie pachnie, ale mam wrażenie że ma inną strukturę ten wosk. Taki bardziej zbity, dużo mnie topliwy pod palcem jak i samym aplikatorem. 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasz_byd Opublikowano 24 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2021 2 godziny temu, Grzechu23 napisał: Mam Blacka - też fajnie pachnie, ale mam wrażenie że ma inną strukturę ten wosk. Taki bardziej zbity, dużo mnie topliwy pod palcem jak i samym aplikatorem. U mnie robi się masło z wosku. W puszcze jest jakby twardy, ale po kontakcie z aplikatorem czy palcem robi się jakby margaryna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Notcon Opublikowano 24 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2021 Ja mam Reda, krople zawsze pierwsza klasa, zapach petarda podobnie jak nakładanie/docieranie. Kładłem go na różne cleanery w tym nawet na Fireball Ultimate Paintwork Cleaner i zawsze było szybko i przyjemnie, a efekt cieszył oko.Mimo, że mam w kolekcji dużo droższe woski to często do niego wracam z miłą chęciąWysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Apovsky Opublikowano 24 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2021 Apropos Nattysów - jest sens na czarne uni kłaść Glaze Black Hole, a na niego Paste Wax Black? Czy trochę się to powieli? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasz_byd Opublikowano 25 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2021 20 godzin temu, Apovsky napisał: Apropos Nattysów - jest sens na czarne uni kłaść Glaze Black Hole, a na niego Paste Wax Black? Czy trochę się to powieli? Z moich obserwacji - paste wax po dwoch myciach zejdzie razem z BH Sam Black Hole da lepszy efekt niz Paste Wax ale do mycia. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Notcon Opublikowano 25 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2021 Na czwartek zaplanowałem kompletne mycie, zakończone woskiem. Oczywiście jak już miałem jechać do rodziców to zaczęło padać, a potem grzmieć dodatkowo. Jak już myślałem, że pozamiatane to za jakieś 2h wyszło słońce. Zebrałem wszystko, czasu było nie za dużo bo niecałe 4 godziny. Na wstępie rzecz jasna polała się krew W między czasie ogarnąłem koła Butelka od ADBL, atomizer pianujący RRC a w środku Excede T&R:) Po spłukaniu mycie zasadnicze Na Suszenie wjechałem już do garażu rodziców Cleaner: Mckee's 37 i na jednym elemencie Prima Amigo. Pierwszy maszynowo, a Amigo ręcznie bo już nie chciało mi się BP przekładać na mniejszy. Chromowany plastik odżył I na zakończenie: ADS Kotsos Obidian Wax Zapach bardzo przyjemny, intensywny, jakby lekko kwiatowy. Nakładanie petarda. Pięknie sunie po lakierze, można smarować i smarować i się nie kończy:) Z docieraniem się nie spieszyłem, też nie nam zastrzeżeń. Po wszystkim jechałem po żonę, stwierdziła że błyszczy się z daleka. Parę zdjęć jeszcze:@Bielutomek a propos Twojego testu wosków i dyskusji na temat Prima Amigo. Na bagażniku pod Kotsosem jest z jednej strony Mckee's z drugiej PA. Zobaczymy co i jak:) 3 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bielutomek Opublikowano 25 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2021 @Notcon fajny zestaw czekam na kolejna dawkę info. Ps. Auto wyglada wysmalcowane wyśmienicie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator BiałyGTi Opublikowano 26 Czerwca 2021 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2021 Dzisiaj wpadło futerko LC oraz pasta intensive polish z optimum oraz male porownanie po jednym wypracowaniu pasty lakier twardy 2 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alexander.p Opublikowano 26 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2021 Taki zestaw to już max maxow? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator BiałyGTi Opublikowano 26 Czerwca 2021 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2021 36 minut temu, alexander.p napisał: Taki zestaw to już max maxow? Ciężko mi ocenic. Zawsze uzywalem past typu koch, sonax czy carpro, terwz testuje te optimum i na razie jestem zadowolony fajny szybki system . Tyle ze drogi 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin1992 Opublikowano 26 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2021 @BiałyGTi może i drogi, ale patrząc z perspektywy kogoś kto robi 2 samochody w tygodniu warte uwagi. Kupujesz coś droższego, lepszego i bardziej wytrzymałego i masz spokój. A tak co tydzień kupić jakiegoś pada, jakieś pierdoły i wychodzi cena. Jak dla mnie warte uwagi zresztą obserwuje na yt miłośników detailingu i oni też na tym pracują. Oczywiście są same "ochy i achy " Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator BiałyGTi Opublikowano 26 Czerwca 2021 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2021 Ja pisze tak jak jest nie mam z tego kasy ani zadnych korzysci . Pasty sa fajne ale z dobrymi padami i pad washerem, bez wiadra to sie nie sprawdza. Pad waszer robi 50 % roboty. Piekne jest to ze czyscisz pada w 6-10 sek o jest on jak nowy, dochodzi do tego to ze padem czy futrem za 40 czy 100 zl robisz 10 aut, a pad czy futro nadal jest w dobrym stania i to jednym. Suma sumaru wydatek jednorazowy jest duzy ale szybko sie zwraca 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peciu Opublikowano 28 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2021 Sobotnie pranie cytryny, moje pierwsze. Fotele przed Po Podłoga przed Po 10 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi