Moderator Streat Opublikowano 28 Lutego 2021 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2021 @PawelRDM u mnie nic nie gubi a mam ja chyba że 3 lata 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzygaj Opublikowano 28 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2021 Poszedłem za ciosem i umyłem też auto żonie 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PawelRDM Opublikowano 28 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2021 2 godziny temu, Streat napisał: @PawelRDM u mnie nic nie gubi a mam ja chyba że 3 lata tyle po jednym czochraniu reka po suchej rękawicy. Średnio z niej zadowolony jestem, ale widocznie to przypadłość mojego egzemplarza. Czarnego auta bym nia nie umył ... Nigdy nie prana tylko suszona zgodnie z instrikcja Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ad.am Opublikowano 28 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2021 @PawelRDM przerabiam czwartego włochacza od Carpro, nigdy nie gubiły włosia, ani na mokro ani na sucho. A w temacie, dzisiaj #washday: szampon DG, qd od Revive, opony Cleantech tire cleaner, dresing Migliore, szyby Koch, plastiki wewnątrz Wash Mist. 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator Domel Opublikowano 28 Lutego 2021 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2021 Dzisiaj konkretne wietrzenie mk1. Pierwszy wyjazd od października 1 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qlimaxss Opublikowano 28 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2021 @Ernest86 Myślałem że wstawisz fotkę porównawcza , aby zobaczyć różnice w przyciemnieniu chociażby Oj jaki to był fajny tydzień Pogoda przez 3/4 tygodnia bardzo detailingowa , Najpierw mycie ręczne i na lakier Sam's Exterior Detailer , następnie jako że auto się troszkę ubrudziło , a było piękne słoneczko i na popołudnie to żal. Było nie wykorzystać . Więc wleciał bezdotyk , następnie waterless z szamponu Wolfganga , na to Qdek od @Soft99 Platinium Liquid , szyby mixem forumowym z Carteckiem. Oponki ciacha od @ADBL a kapsle Rims Detailer od @Good Stuff. Tu foteczki po Samsie. A tutaj po Sofciku A tutaj bonusik , po tankowaniu i bezdotyku , bo w piątek padało i ciupkę się pobrudził Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ernest86 Opublikowano 28 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2021 @Qlimaxss spokojnie wszystko będzie w swoim czasie, porównanie w aplikacji, kropelki, jak odpychają brud i moja opinia na temat looku i co w którym mi się podoba. Muszę trochę pojeździć i potestować. Będzie relacja mojego samochodu i po korekcie zabezpiecze tym który mi najbardziej przypadnie do gustu a narazie trzymają się tak 4 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qlimaxss Opublikowano 28 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2021 @Ernest86 Ale mi robi twoja Bunia . W takim razie czekam na twoje zdanie Tęsknie za letnimi na Stilo . I woskowaniem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analyzator Opublikowano 28 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2021 @ad.am nie no super wygląda foka w pakiecie i białym lakierze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zdanek Opublikowano 28 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2021 @Ernest86 Jaka tam siedzi motorownia? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ernest86 Opublikowano 28 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2021 42 minuty temu, Qlimaxss napisał: @Ernest86 Ale mi robi twoja Bunia . W takim razie czekam na twoje zdanie Tęsknie za letnimi na Stilo . I woskowaniem Ja już nie mogłem wytrzymać dlatego się wziąłem ostatnio za woskowanie bo cała zimę mi tego brakowało a szczególnie ze dokupiłem i nie mogłem się zdecydować który i myśle a wrzucę 3 na testy 16 minut temu, zdanek napisał: @Ernest86 Jaka tam siedzi motorownia? Nie ma się za bardzo czym chwalić bo narazie 2.0d i będę niedługo zakładal fmica i na softa będę chciał jechać na jakieś 190/200 ale jest plan na 3.0d na hybrydzie i wtedy robić na 300+ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qlimaxss Opublikowano 28 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2021 2 godziny temu, Ernest86 napisał: Ja już nie mogłem wytrzymać dlatego się wziąłem ostatnio za woskowanie bo cała zimę mi tego brakowało a szczególnie ze dokupiłem i nie mogłem się zdecydować który i myśle a wrzucę 3 na testy Oj, chyba zrobię podobnie tyle wosków do zabaw. Też oczywiście dokupiłem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D@ViD Opublikowano 28 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2021 5 godzin temu, Domel napisał: Dzisiaj konkretne wietrzenie mk1. Pierwszy wyjazd od października Wojtek, w mk1 opony ubrudziłeś 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czester Opublikowano 1 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2021 Nadarzyła się okazja i kumpel miał trochę czasu więc samochód wleciał do garażu i kumpel zaczął działać nad odszczurzeniem a ja zjawiałem się dojazdowo. Pełna dekontamicacja (po TAR&Glue auto było całe szare - efekt stania pod chmurką i używania wcześniej jedynie szczot), glinkowanie, potem zrobiony powiedzmy one step pastami 3D One/ZviZZer na padach żółtych i czerwonych od RoyalPads/NAT. Na lakier i niektóre plastiki Vision. Na resztę niezabezpieczonych plastików SG Exterior Trim Restorer. Na przednią i tylną szybę wpadł SG Drop Off. Środek wyczyszczony, skóry chyba pierwszy raz otrzymały cleaner i zabezpieczenie (od Good Stuff), na plastiki wpadł SG Apple Dressing. Jestem mega zadowolony z roboty (większość to wysiłek kolegi). Jak na wyszczotkowane i nigdy nie myte detailingowe auto wyszło klawo. Oczywiście jest jeszcze trochę rzeczy do poprawki, ale nie od razu Rzym zbudowano : ) Bedzięmy kiedyś myśleć jak to przyciąć bo lakier wszędzie 100/110 mikronów, na razie jaram się aktualnym wyglądem. 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Notcon Opublikowano 1 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2021 Z racji dodatniej temperatury i chwilki wolnego czasu auto dostało oprysk z SGCO z dodatkiem Bubble Maker'a. Dodatkowo na felgi Excede UWC a na opony T&R tej samej firmy. Wszystko bezdotykowo. Fusso dalej siedzi, już ponad 5 miesięcy od aplikacji:) Wiadomo, krope bez szału, ale niczym nie podbijałem przez ten czas. W tygodniu może ogarnę jakiś waterless/rinseless to nałożę przy suszeniu Soft99 Fusso S&B:)Wysłane z mojego LG-H870 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analyzator Opublikowano 1 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2021 @PawelRDM cosbtam wyczesalem z niej. Za to po pierwszym myciu wygląda jak na fotach z forum. Urosła! 1 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PawelRDM Opublikowano 1 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2021 18 minut temu, analyzator napisał: @PawelRDM cosbtam wyczesalem z niej. Za to po pierwszym myciu wygląda jak na fotach z forum. Urosła! zainspirowałeś mnie idę czesać! 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analyzator Opublikowano 1 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2021 @PawelRDM detailingowa szczotka tangle teezer mojej córy. Nie tania, ale najlepsza. Co jakiś czas robi ręczniki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PawelRDM Opublikowano 1 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2021 1 minutę temu, analyzator napisał: @PawelRDM detailingowa szczotka tangle teezer mojej córy. Nie tania, ale najlepsza. Co jakiś czas robi ręczniki znam, znam już pożyczyłem od nażeczonej 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KiziorDZN Opublikowano 2 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2021 Audi umyta po dość długim czasie. Wleciał Prickbort, Vampir i testowo na maskę wosk od Gyeona, fajne smarowidło. Zobaczymy jak długo posiedzi na jałowym lakierze. 6 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analyzator Opublikowano 2 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2021 @KiziorDZN dawaj updejty! 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PingNoMore Opublikowano 2 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2021 Po tygodniu oczekiwania dzisiaj odebrałem tablice z wydziału komunikacji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciek-drummer Opublikowano 2 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2021 Cześć Wszystkim !!! W miniony weekend miałem wreszcie okazję pobawić się przy autach. Z racji, że w zeszłym tygodniu dostałem nowe auto służbowe to w sobotę postanowiłem je troszkę ogarnąć. Rano wybrałem się na bezdotyk, piana z myjni plus dwa wiadra. Później w garażu osuszanie, na szybę wleciała niewidzialna wycieraczka od Shiny Garage, na lakier położyłem wosk od @Soft99 Kiwami, plastiki we wnętrzu zabezpieczone dressingiem od SG / MX Nowicki, a na oponach dressing od FX Protect. Bardzo fajnie się pracuje przy czerwonym uni. Jak widać było co robić, w końcu to blaszak W niedzielę natomiast zabrałem się za Golfa. Szybkie mycie, również na dwa wiadra. Ogarnięte na szybko Botoxem od @Funky Witch Zdradzę, że będąc na zabiegach u Kolegi @D@ViDna masce oraz błotnikach wpadła testowa wersja wosku od @Funky Witch Smalcowanie to sama przyjemność, look oraz zrzut wody BOMBA, ale i tak nie wiem co to za wosk... 7 1 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał82 Opublikowano 2 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2021 @PingNoMore nie śledzę na bieżąco wszystkich postów dlatego zapytam. Czemu czekałeś na takie blachy tydzień? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MOU Opublikowano 2 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2021 25 minut temu, maciek-drummer napisał: Z racji, że w zeszłym tygodniu dostałem nowe auto służbowe to w sobotę postanowiłem je troszkę ogarnąć. Dobrze wiedzieć, że jest więcej ludzi, którzy ponadprzeciętnie dbają o auta służbowe. Bo kiedy zajmuję się swoim, koledzy z pracy "pukają się w czoło", bo to przecież "tylko dostawczak". Niby tak, ale tylko ja nim jeżdżę, więc... 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi