lukasz_byd Opublikowano 22 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2020 Czym kleisz odpryski, jaki efekt? Mi chyba nie wyszło
RoBee Opublikowano 22 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2020 @RoBee też jestem ciekaw. Jak masz jakieś fotki z używania AG Polar załóż osobny temat Niestety. Zaplanowałem sobie bardzo dużo na ten dzień i wiedziałem, że nie dam rady udokumentować wszystkiego, więc odpuściłem temat. Ale jak tylko czas pozwoli, to na pewno coś skrobnę o doświadczeniach. Czym kleisz odpryski, jaki efekt? Mi chyba nie wyszło Zwykłe zestawy z Ali. Skleiło pięknie ale dałem ciała z usuwaniem plasterka i miejsce jest widoczne na powierzchni szyby (jest lekko matowe). Spróbuje poprawić, może coś to da.
Bartek_000 Opublikowano 22 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2020 11 godzin temu, RoBee napisał: Były też klejone odpryski. Jak kleiłeś te odpryski bo mam odprysk na masce ok 6x6 mm i nie wiem co z tym zrobić EDIT: Po pierwsze to nie cytujemy zdjęć i zapraszam do regulaminu bo chyba nie bardzo czytałeś Kolejny raz bedzie rozdawany Pkt/ BiałyGTi
RoBee Opublikowano 22 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2020 Jak kleiłeś te odpryski bo mam odprysk na masce ok 6x6 mm i nie wiem co z tym zrobićNa masce to raczej zaprawki powinno się robić. Tu klejona jest szyba przednia.
Bartek_000 Opublikowano 22 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2020 8 minut temu, RoBee napisał: 39 minut temu, Bartek_000 napisał: Jak kleiłeś te odpryski bo mam odprysk na masce ok 6x6 mm i nie wiem co z tym zrobić Na masce to raczej zaprawki powinno się robić. Tu klejona jest szyba przednia. A tak nie zwróciłem uwagi , dzięki
Crasher Opublikowano 22 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2020 Zestaw wlany. Teraz trzeba się wziąć za dwa rodzaje oleju w tylnym dyfrze i dwa rodzaje w skrzyni. 6
Lukasz-odkrywca Opublikowano 22 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2020 Umyte auto rodziców i opryskane qw od ADBL.
Moderator psemo Opublikowano 22 Maja 2020 Moderator Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2020 2 godziny temu, Lukasz-odkrywca napisał: Umyte auto rodziców i opryskane qw od ADBL. Dobrze, że załapało się chociaż w części w kadrze 2 1
Lukasz-odkrywca Opublikowano 22 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2020 @psemo przyznaję, że nie mam fot z całego auta, ale dzisiaj tak pochmurno że tylko miejscami szło złapać jak wygląda kolor po qw.
MMCzysci Opublikowano 23 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2020 Robię rozpierduchę Wysłane z mojego SM-N910F przy użyciu Tapatalka 2
Bare Shine Opublikowano 23 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2020 @MMCzysci tak, co mi to tam posprzatasz znowu
D@ViD Opublikowano 23 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2020 Z rana szybkie mycie w lekkiej mżawce. Potem wjazd do garażu na suszenie (K2 Moli rewelacja) i resztę ceremonii Jak przystało na fanboy'a @Funky Witch, wpadł jeszcze QD Botox, którego dawno nie używałem 1
Qlimaxss Opublikowano 23 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2020 @david2888 Nie tylko Ty jesteś Funboyem @Funky Witch. Ja jeszcze lubię @Detailer's Magic niestety ciężko z jej dostępności i Funky jednak na pierwszym miejscu 1
D@ViD Opublikowano 23 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2020 Też lubię DM co potrzeba od DM? Jak co, to pisz. Załatwi się Co za funboy, jak nie ma wosku od FW
Qlimaxss Opublikowano 23 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2020 @david2888 Czyli nie jestem Sam . Tire Cleaner i może ich Dressingi do.opon ale to w małej ilości . Bo za dużo tego mam a mało schodzi.
MMCzysci Opublikowano 23 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2020 @MMCzysci tak, co mi to tam posprzatasz znowu Że jak ?Wysłane z mojego SM-N910F przy użyciu Tapatalka
dareme89 Opublikowano 23 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2020 Pierwsze woskowanie w moim garażu :) nie ma nawet podłogi jest tyko wisząca żarówka ale radocha nie z tej ziemi :) no i krople oczywiście bo jakby nie mogło padać przy pierwszym wyjeździe :) Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 3 2
Moderator Streat Opublikowano 23 Maja 2020 Moderator Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2020 2 godziny temu, david2888 napisał: co potrzeba od DM? Jak co, to pisz. Załatwi się ja bym cos potrzebował bo dostepność mizerna a chętnie bym przetestował to i owo
iivo Opublikowano 23 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2020 W dniu 21.05.2020 o 23:36, RoBee napisał: No i była też zabawa Profi 50.1C Mógłbyś coś więcej napisać o tym odkurzaczu( jak wykonanie, plastiki, węże , siła ssania ) , przymierzam się do zakupu a za dużo opinii o 50.1C nie ma. Większość osób poleca Puziego, osobiście skłaniałbym się bardziej w stronę Profi ze względu na to że to Polska firma a należę do osób które wolą wspierać rodzime biznesy
RoBee Opublikowano 23 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2020 Mógłbyś coś więcej napisać o tym odkurzaczu( jak wykonanie, plastiki, węże , siła ssania ) , przymierzam się do zakupu a za dużo opinii o 50.1C nie ma. Większość osób poleca Puziego, osobiście skłaniałbym się bardziej w stronę Profi ze względu na to że to Polska firma a należę do osób które wolą wspierać rodzime biznesy Myślę, że naskrobię o nim co nieco jak już się nim pobawię. Niestety nie mam porównania do innych urządzeń tego typu na rynku w tym ubóstwianego Georga.Na szybko: +robi robotę+Duży zbiornik na brudną wodę i prespray+Cena+Duża i mała ssawka, więc i dywan trzaśniesz+Łatwość czyszczenia po pracy-jakość wykonania- dno. Mam wrażenie, że to powrót do wczesnych lat 90 i zalewu taniego plastiku z Chin-już mam problem ze spustem natrysku (twardy, nie odbija, jeżeli tak ma być, to słabo)-w aucie nieporęczny. Niejednokrotnie musiałem odsysać samym wężem bo konstrukcja małej ssawki umożliwia pracę tylko pod jednym kątem, a na to często miejsca brak.Najbardziej razi mnie nieporęczność. No mogę niby dokupić sobie mniejszą ssawkę do ekstrakcji i będzie wygodniej, ale wtedy stracę natrysk, a skoro tak, to po co mi on? Jaki sens wtedy brać Profi skoro George też nie ma natrysku a i na sucho odkurzy. Chciałbym popracować Georgem żeby mieć porównanie w sile i jakości odsysania, bo czyszczenie robisz ty i twoja chemia.Poczekajmy do jutra i może@MMCzysci wrzuci swoje przeżycia po pierwszym razie z Georgem, to da Ci jakiś pogląd.Generalnie Profi to taka tańsza wersja Puzzi. 1
iivo Opublikowano 23 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2020 6 minut temu, RoBee napisał: Myślę, że naskrobię o nim co nieco jak już się nim pobawię. Niestety nie mam porównania do innych urządzeń tego typu na rynku w tym ubóstwianego Georga. Na szybko: +robi robotę +Duży zbiornik na brudną wodę i prespray +Cena +Duża i mała ssawka, więc i dywan trzaśniesz +Łatwość czyszczenia po pracy -jakość wykonania- dno. Mam wrażenie, że to powrót do wczesnych lat 90 i zalewu taniego plastiku z Chin -już mam problem ze spustem natrysku (twardy, nie odbija, jeżeli tak ma być, to słabo) -w aucie nieporęczny. Niejednokrotnie musiałem odsysać samym wężem bo konstrukcja małej ssawki umożliwia pracę tylko pod jednym kątem, a na to często miejsca brak. Najbardziej razi mnie nieporęczność. No mogę niby dokupić sobie mniejszą ssawkę do ekstrakcji i będzie wygodniej, ale wtedy stracę natrysk, a skoro tak, to po co mi on? Jaki sens wtedy brać Profi skoro George też nie ma natrysku a i na sucho odkurzy. Chciałbym popracować Georgem żeby mieć porównanie w sile i jakości odsysania, bo czyszczenie robisz ty i twoja chemia. Poczekajmy do jutra i może@MMCzysci wrzuci swoje przeżycia po pierwszym razie z Georgem, to da Ci jakiś pogląd. Generalnie Profi to taka tańsza wersja Puzzi. Dziękuje bardzo za odpowiedź . Generalnie odkurzacz będzie służył do ogarniania własnych aut ewentualnie wpadnie coś od znajomych na przepranie. Na odkurzaniu na sucho mi nie zależy mam inny sprzęt najważniejsze dla mnie żeby były duże zbiorniki na wodę czystą i brudną i dobra siła ssania i cenowo też wychodzi wg mnie ok. Myślę że się zdecyduje. Jeszcze raz dzięki za rozjaśnienie sprawy. Pozdrawiam
RoBee Opublikowano 23 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2020 Dziękuje bardzo za odpowiedź . Generalnie odkurzacz będzie służył do ogarniania własnych aut ewentualnie wpadnie coś od znajomych na przepranie. Na odkurzaniu na sucho mi nie zależy mam inny sprzęt najważniejsze dla mnie żeby były duże zbiorniki na wodę czystą i brudną i dobra siła ssania i cenowo też wychodzi wg mnie ok. Myślę że się zdecyduje. Jeszcze raz dzięki za rozjaśnienie sprawy. Pozdrawiam Spoko. Jeżeli to jest do użytku sporadycznego, to warto. Kupiłem bezpośrednio od K-Trade (sprzedają też na allegro), bo przez telefon ugadałem rabat 100pln na zakup zestawu z 10l KT22 i 10kg EX-1 (duuuuużo prań). Choć samego sprzedającego nie polecam, bo źle wysłał paczkę, a potem ociągał się z ponowną wysyłka, tak oferta jest spoko. 1
Rekomendowane odpowiedzi