Moderator Domel Opublikowano 21 Marca 2020 Moderator Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2020 7 minut temu, Sztarkel napisał: Opony też tylko waterless? Nieee opony świeżo po podmiance kilka dni temu. Auto stoi pod chmurką od kilku dni 1
kamil598 Opublikowano 22 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2020 Ogarnąłem w piątek kanapę bo w końcu miałem możliwość Sprawcą okazały się kanistry, które woziłem w bagażniku. Z powodu różnicy temperatur skraplała się na nich woda ale w bagażniku było sucho. Postanowiłem odkurzyć i wymyć całe auto APC ale po wyjęciu zapasu zastała mnie taka niespodzianka Wnętrze ogarnąłem APC i w końcu mam czyste pedały, na umyte autko wleciało SSW, plastiki FW Plastic Fantastic a oponki ADBL TD PS: Wiem wiem lampy spolerować 3 1
Dante05 Opublikowano 22 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2020 Z cyklu zostań w garażu. Zawitało nowe Q8 znajomego na ceramikę. Fatalnie wydany samochód, było co robić bo po nad 6h polerowania. Pełno hologramów oraz głębszych rys. Finalnie siadła Aqua 9H. 1
kicaj Opublikowano 22 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2020 W dniu 16.03.2020 o 22:02, Gardor napisał: Orientuje się ktoś może czy folia PPF na reflektorach jest zgodna z przepisami czy również nie możemy dawać przeźroczystych folii? Nie sądze żeby którykolwiek diagnosta w ogóle zauważył polożoną na lampach przeźroczystą folię ppf. Nie wiem ile procent i czy w ogóle taka folia pochłania światło. Sprawdzalismy to kiedys na białej scianie na jednej oklejonej lampie i nowych żarówkach w obydwu lampach. Ludzkie oko nie zobaczy roznicy.
kurdziaszek Opublikowano 23 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2020 Odebrałem wkońcu koła na lato. Wrzucony póki co mr fix bo był pod ręką. Zobaczymy jak to będzie.Wysłane z mojego VTR-L29 przy użyciu Tapatalka
Chochlik437 Opublikowano 23 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2020 Tak jak i wszyscy to tak i ja zgodnie z zaleceniami zostałem w garażu, tzn wiacie Miniak doczekał się obklejenia chromów z przodu, jak już miałem dostęp to i doczyszczenie i zabezpieczenie wpadło Efekt... Łobuz Zostało parę chromów na które mam inny plan Zająłem się letnimi kołami mojego taty, wpadło odświeżenie i zabezpieczenie fixem, co prawda kładziony rok temu fix jeszcze dawał radę
DZIADZIA Opublikowano 23 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2020 @Chochlik437 podoba mi się griil, a są takie bez s-ki
Slovak Opublikowano 23 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2020 @rygryss, S najpewniej można bez problemu ściągnąć
DZIADZIA Opublikowano 24 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2020 @Slovak no to muszę poszukać na necie
Stolaar Opublikowano 24 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2020 Ode mnie w te chłodne dni trochę węgla do wnętrza 2 1 1
Lukasek13 Opublikowano 24 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2020 BajkaSuper robota. Kładzie się to na jakiejś żywicy i później jeszcze raz pokrywa, czy na czym? Jak możesz zdradzić
Stolaar Opublikowano 24 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2020 1 godzinę temu, Lukasek13 napisał: BajkaSuper robota. Kładzie się to na jakiejś żywicy i później jeszcze raz pokrywa, czy na czym? Jak możesz zdradzić Niestety takiej informacji udzielić nie mogę w jaki sposób to robię Za dużo czasu poświęciłem nad znalezieniem optymalnego systemu do tego typu prac
Michał82 Opublikowano 24 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2020 @Stolaar zajebista robota. Rozumiem że to trwalsze od hydrografiki i efekt lepszy? I pytanie Nr2 : Za jak "drobną" opłatą wykonujesz takie coś dla zainteresowanych? Chodzi mi głównie w porównaniu do hydro bo domyślam się, że ewentualne koszta ustala się indywidualnie.
Moderator Streat Opublikowano 24 Marca 2020 Moderator Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2020 @Stolaar a testowałeś juz jak zachowuje sie po czasie taki carbon? Kolega kiedys okleił mi w taki sam sposób konsole w moim aucie i po czasie tak sie zamgliła że nei było widac struktury carbonu... Próbowałem to polerowac nawet ale nic nie dało...
b0l5 Opublikowano 24 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2020 Ja dziś w pracy, z racji braku klientów zacząłem ogarniać końcówki od zagłówków, które słabo wyglądały
Stolaar Opublikowano 24 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2020 6 godzin temu, Michał82 napisał: @Stolaar zajebista robota. Rozumiem że to trwalsze od hydrografiki i efekt lepszy? I pytanie Nr2 : Za jak "drobną" opłatą wykonujesz takie coś dla zainteresowanych? Chodzi mi głównie w porównaniu do hydro bo domyślam się, że ewentualne koszta ustala się indywidualnie. Do hydrografiki to nawet nie ma podejścia, efekt masz stały - to nie jest chwilowe. Nie robię tego praktycznie dla innych osób, mam to w ofercie do naprawdę grubych projektów. Na przykładzie elementów ze zdjęcia (3szt ) okolice 1000/1200zł Cały środek jeśli chodzi o dekory podchodzi pod 2500zł. Nie jest to tanie jeśli chodzi o sam materiał, a wiedza i czas kosztuje, a jest to bardzo czasochłonne @Streat, problem wystąpił podczas wykonania elementu, epoksyd nie lubi wilgoci, staje się wtedy mleczny, dodatkowo obowiązkowo musi zostać wygrzany. Jeśli pominiemy wygrzanie materiału to po prostu latem po nagrzaniu będzie wszystko pracować i mogą wystąpić zamglenia. Poniżej prace z mojego poprzedniego auta 350Z, na drugim zdjęciu licznik był zakurzony.
Moderator Streat Opublikowano 24 Marca 2020 Moderator Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2020 @Stolaar no własnie u mnie wystapiło zamglenie ktorego nei dało sie usunąć, co prawda sam efekt oklejenia nie było oszałamiający... Prawdziwy carbon to prawdziwy carbon a nie hydro ktore rozjedzie sie wzór albo bedzie odłazić... Dobrze to wyglada
antek1987 Opublikowano 24 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2020 @lukeu tak, na testy klient nie chciał nawet one stepa a lakier prosił sie o to, więc zastosowałem taką kanapkę 1
Michał82 Opublikowano 24 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2020 @Malwin41 ale kooza @Stolaar dzięki za wyjaśnienie. Powiem Ci, że cena to nie wszystko. Są rzeczy za które warto zapłacić. Tak jak z malowaniem areografem. Niby po cholere przepłacać jak można okleić? Prawie nie widać różnicy. Właśnie PRAWIE!
Chochlik437 Opublikowano 24 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2020 @rygryss S to tylko dodatkowy emblemat mocowany na śrubkę 1
Stolaar Opublikowano 25 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2020 9 godzin temu, Michał82 napisał: @Malwin41 ale kooza @Stolaar dzięki za wyjaśnienie. Powiem Ci, że cena to nie wszystko. Są rzeczy za które warto zapłacić. Tak jak z malowaniem areografem. Niby po cholere przepłacać jak można okleić? Prawie nie widać różnicy. Właśnie PRAWIE! z tym się w pełni zgodzę, powiem tak - gdy raz weźmiesz do ręki prawdziwy carbon to nie będziesz chciał nawet patrzeć na te tandetne okleiny czy hydrografikę, różnicę zobaczysz wtedy od razu Kolejny element prawie gotowy
Karbo Opublikowano 25 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2020 7 godzin temu, Stolaar napisał: hydrografikę Z tym się troszkę nie zgodzę, ale troszkę tylko co bym nie dostał taczki hejtu na pape Większość osób robiących hydrografikę robi dwie rzeczy do bani naprzemiennie. Pierwsza to często gęsto nie ma dobrych aktywatorów pod folie na których pracuje, bo choć jest to temat już dość starawy, nikt tego nie dopracował konkretnie. Pracowałem na aktywatorach z USA gdzie ściągnięcie ich kosztuje sporo pieniążków i tylko one dały zamierzony efekt - ale ! Nikt nie zapłaci osobie wykonującej hydrografikę tyle aby mu się to zwróciło, więc robi to na aktywatorze dostępnym w PL. Druga to zwyczajnie błąd/niewiedza podczas nanoszenia ostatniej (najważniejszej) warstwy, czyli lakieru bezbarwnego. Nie wiem czy wiecie ale niektórzy lakierują z puchy... a jeśli nawet z pistoletu to nie ma tam za wiele talentu. Widziałem, robiłem karbon baaardzo podobny do Twojego! I rozumiem wszystkie aspekty, lecz kwotowo wychodzi to znacznie przyjemniej, a powiem Ci szczerze, że mistrz który uczył mnie tej sztuki robi to na tyle dobrze, że wieeele osób na gotowcu nie dostzegłoby różnicy Jedynie portfel. Ot, takie moje małe wtrącenie.
damiann88 Opublikowano 25 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2020 W dniu 16.03.2020 o 22:02, Gardor napisał: Orientuje się ktoś może czy folia PPF na reflektorach jest zgodna z przepisami czy również nie możemy dawać przeźroczystych folii? W dniu 22.03.2020 o 15:20, kicaj napisał: Nie sądze żeby którykolwiek diagnosta w ogóle zauważył polożoną na lampach przeźroczystą folię ppf. Nie wiem ile procent i czy w ogóle taka folia pochłania światło. Sprawdzalismy to kiedys na białej scianie na jednej oklejonej lampie i nowych żarówkach w obydwu lampach. Ludzkie oko nie zobaczy roznicy. Diagnosta nie zauważy. Ale policjant/ubezpieczyciel przy ewentualnej szkodzie już tak.... Sam chciałem zakładać, ale po obeznaniu się w temacie odpuszczam.
CarlosBlack Opublikowano 25 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2020 diagności starają się nie wnikać za bardzo. policjant na drodze też nie będzie się spuszczał nad "działającymi" lampami. problem może się pojawić w razie wypadku gdzie "biegły" będzie wskazywał co mogło być składową wypadku.
Rekomendowane odpowiedzi