paki112 Opublikowano 9 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2020 A ja się wczoraj bawiłem nowym produktem od Prostaff, który ma się pojawić na wiosnę. Próbka trafiła do mnie w ramach konkursu na fb. Jak już będzie premiera napiszę więcej w dziale testów Tu 50/50 z ADBL Light Oprócz tego poleciałem oprysk Citrus Foam @cleantechco z dodatkiem Bubble makera @ADBL A na koniec dałem roztwór Koch Chemie PW 1:33 Dach i maska/ błotnik po spłukaniu, wiecej zdjęć nie mam niestety
peciu Opublikowano 10 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2020 Z racji nie posiadania w aucie uchwytu na kubek, postanowiłem takowy przeszczepić z Vectry Uchwyt wmontowany w schowek pod radiem, do którego i tak niewiele się mieściło Tak to prezentowało się w aucie, rozwiązanie tymczasowe służyło ponad rok. Uchwyt jest nieco ukryty, więc jakoś to wyglądało Ale to "jakoś" nie dawało mi spokoju, coś trzeba było z tym zrobić. Trochę cięcia Szpachlowania Szlifowania Tutaj po malowaniu i doszlifowaniu Tak to wyszło 14 3 1
danielek. Opublikowano 10 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2020 @peciu Ładnie wyszło, ja też lubię własne konstrukcje które wyglądają na fabryczne,w każdym samochodzie muszę coś ulepszyć 1
Karbo Opublikowano 10 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2020 @peciu efekt-petarda ! Wrzuć proszę foto jak wyglądało to w finalnej wersji, oraz czym to malowałeś? Bollem do plastików czy jakaś czarna farba z puchy? 1
PawelRDM Opublikowano 10 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2020 Pierwsze mycie ONR za mną. Przed myciem norinsem pojechałem na bezdotyk: 1. Aktywna piana + płukanie na bezdotyku 2. NOrinse + BRS 3. Elixir 4. oponki Pearl 1:1 5. szyby soft99 glaco de cleaner 2 3
peciu Opublikowano 10 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2020 @danielek. dzięki, nie ma to jak zrobić coś samemu @Karbo dzięki, w aucie jeszcze nie zamontowałem, więc fotki nie mam. Do malowania posłużył spray Den Braven czarny mat.
FilipO Opublikowano 11 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2020 Umyłem auto na bezdotyku. SG CO oprysk & Excede UWC jako piana ADBL Shampoo GS Iron Remover Gel - o dziwo nic po myciu nie znalazł.. Auto 70k przebiegu , 6.5 roku.. nigdy nie widziało glinki Auto ładnie umyte Ale... Tak, lakier brzmi prawie jak papier ścierny.. + masa swirli i grubych rys.. jak czas pozwoli to do końca tygodnia ogarnę ten bajzel.. a przynajmniej maskę xd, dzisiaj tylko szybkie sprawdzenie czy wszystko schodzi. Tak, auto nr2 myte zmiotką ..
Bare Shine Opublikowano 12 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2020 Przyznaje sie... lubie polerowac szyby 1
Tomas-sg Opublikowano 12 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2020 @Bare Shine stary ale będziesz miał prze****ne... Auto Trzeba całe zabezpieczyć do szyb. Raz taki błąd zrobiłem i nigdy więcej
Bare Shine Opublikowano 12 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2020 @Tomas-sg spoko spoko auto cale juz jest cale umyte i wszystko fajnie zeszlo bo i tak robilem dekontaminacje jedjedyne co to plastik z podszybia chcial robic problemy ale wzialem interior cleaner pedzel wyplukalem karcherem i wszystko gra teraz tylko czekac zeby nalozyc druga warstwe NW. Normalnie oklejam folia pol auta bo tez kiedys pozwolilem tlenkowi zaschnac
Chochlik437 Opublikowano 12 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2020 A ja właśnie się przymierzam do spolerowania szyby czołowej u siebie i się zastanawiałem jakie szkody może wyrządzić taki tlenek ale jednak nie zaryzykuję
Bare Shine Opublikowano 12 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2020 @Chochlik437 a zaryzykuj co ci szkodzi, kolejny krok rozwoju i zdobyte doswiadczenie. Kilka rzeczy trzeba przestrzegac ale generalnie jie ma soe czego bac tylko to troche zmudna robota i dlugo trwa zazwyczaj ale efekty wynagradzaja trud;)
Chochlik437 Opublikowano 12 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2020 @Bare Shine Polerowania szyby na pewno się podejmę ale chodziło mi o nie zabezpieczeniu foliami samochodu podczas tego procesu
lukasz_byd Opublikowano 12 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2020 1 godzinę temu, Bare Shine napisał: Przyznaje sie... lubie polerowac szyby Wyzaczam trase z Bydgosczy do Krapkowic. 1
Bare Shine Opublikowano 12 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2020 @Chochlik437 ah to to najprostsze w tym wszystkim dobra tasma do lakieru zwykla folia malarska i tyle, wazne zeby folie na czyste auto dawac @lukasz_byd zapraszam, niech mi tylko zakwasy po dzisiaj przejda 1
Kukson Opublikowano 14 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2020 Przednia oraz tylna szyba dostała świeżą NW ultra glaco a przed tym cleaner też soft99 compoud z
danielek. Opublikowano 14 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2020 Obmyłem i wrzuciłem letnie koła 1
FilipO Opublikowano 14 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2020 Ciąg dalszy pierwszego grubszego onestepa. W środę auto umyte, czwartek kilka h zabawy z maską, piątek kolejne parę godzin zabawy z dachem A dzisiaj reszta auta. Jutro jeszcze kolejne mycie odtluszczenie i wpada wosk + czyszczenie wnętrza. Udało się wyciąć dosyć dużo rys, zgubić parę uszkodzeń lakieru, coś tam jeszcze zostało ale jest o niebo lepiej niż było. Do tego polerka tylnych lamp, wnęki bagażnika, usunięcie nadmiarow Fusso.. Kolor srebrny także fotek praktycznie nie robiłem bo i tak nic nie widać :(. Jak na razie wyszło coś koło 15h.. 1
mld Opublikowano 15 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2020 Wczoraj montaż, dzisiaj będzie mycie. 1 1
Moderator Streat Opublikowano 15 Marca 2020 Moderator Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2020 @mld jakiej firmy dystanse?
piotrek233 Opublikowano 15 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2020 32 minuty temu, Streat napisał: @mld jakiej firmy dystanse? z tego co widzę żadne firmowe, ja jeździłem na różnych. Jednak polecam coś markowego H&R czy Eibach, w czasie wypadku też nikt nie nie przyczepi...
Moderator Streat Opublikowano 15 Marca 2020 Moderator Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2020 @piotrek233 no zastanawiam sie meidzy H&R, Eibachem a Tegiwa i chyba skłanieałbym sie ku tym producentą bo jednak to jest nasze bezpieczeństwo
piotrek233 Opublikowano 15 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2020 Tegiwa nie znam, HR wydaje mi się trochę lepszy niz eibach. ale obie firmy godne polecenia. P.s. Do jakiego auta szukasz dystansów? mam kilka par w domu, głównie VAG i bmw
Moderator Streat Opublikowano 15 Marca 2020 Moderator Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2020 @piotrek233 do hondy
piotrek233 Opublikowano 15 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2020 28 minut temu, Malwin41 napisał: @piotrek233 Możesz napisać czsmu Twoim zdaniem HR lepsze niz Eibach? wydaje mi się, że z lepszego materiału są wykonane HR, ale jest to tylko moje zdanie, nie potwierdzone żądnymi badaniami, jeździłem i na eibachach i hr, z żadnym nie miałem problemów.
Rekomendowane odpowiedzi