Sztarkel Opublikowano 5 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2020 W dniu 2.02.2020 o 22:00, Sinus napisał: Również dziś w końcu wypucowałem swoje autko Co to za miejscówka? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomas-sg Opublikowano 5 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2020 @Sinus o tak widzę twoje zdjęcie na tel. Co to za kompakcik ? 1 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sinus Opublikowano 5 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2020 @Sinus o tak widzę twoje zdjęcie na tel. Co to za kompakcik ? Haha, nowy model VW CC hatchback Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Co to za miejscówka? Tesco Chełm ;)Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasz_byd Opublikowano 6 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2020 W dniu 2.02.2020 o 09:59, DaV napisał: @Mateo86 bardzo fajny saab, polujemy na takiego z znajomym Ale że ze znajomym na jednego ? Źle to brzmi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaV Opublikowano 6 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2020 @lukasz_byd on szuka a ja pomagam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danielek. Opublikowano 8 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2020 Opłukany, Fk 1000p kładziony z początkiem listopada na nie przygotowany lakier trzyma się zadziwiająco dobrze nawet na dolnych obszarach drzwi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D@ViD Opublikowano 9 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2020 Pobawiłem się w weekend w detailera Kumpla Gulf 6 pod sprzedaż. Chciał tylko aby zrobić szybkie odświeżenie wnętrza, ale nie było to zgodne z moim mniemaniem, tym bardziej że palił w aucie, więc burdno i śmierdząco Wnetrze: 1. Grube odkurzanie wnętrza z pedzelkami. A podłoga przy pomocy "ręcznego tornador" - szczotka druciana 2. Bonetowanie jasnej podsufitówki i słupków gdzie są pasy. Excede Encapsulator Cleaner 3. Czyszczenie plastików apc excede Bulldozer. 4. Pranie ekstrakcyjne przy pomocy odkurzacza puzzi 10/2 ( @V1RU$ dzięki za użyczenie) i środków maxifi 5. Na plastiki dressing @Funky Witch Gentleman Zewnątrz: 1. Pre-Wash Cleantech Citrus Foam 2. Pełna dekontaminacja chemiczna (T&G, SG D-ToX) 3. Mycie szamponem fx protec żółty 4. Glinkowanie rekawica z ali 5. Cleaner SOFT99 Micro Liquid Compound Dark 250ml - do ciemnego koloru ale można używać i na jasnych 6. Odtluszcznie - SG Scan Inspection 7. LSP - @Manufaktura Wosku Neon Night, wosk syntetyczny Tak to wygląda na dzień dobry. Nie obyło się bez demontażu foteli Jak przyszła pora na porządne odkurzanie, to widać że auto jest z zachodu a dodam że jeździ w pl już 4 lata Fotele przygotowane do prania A tu wnętrze już odszczurzone, wyprane, ale przed aplikacja dressingu To tyle jeśli chodzi o sobotnie zmagania. Niedziela rano - wyjeżdżamy z dziupli i bierzemy się za lakier. Po Pre-Washu i spłukaniu wjeżdżam z Apc Bulldozer we wnęki drzwi i inne zakamarki Lakier już sam sie osuszył między czasie wiec wrzucam T&G i biorę się za koła T&G w akcji: Piana Cleantech bezpośrednio na to i spłukanie. Czekam chwilę aż woda odparuje i wrzucam deironizer, który po 5 minutach wzruszam rękawicą. "Pokazowe" fotki z krwawiącym białym lakierem muszę być Spłukanie i na to wrzucam piane Good Stuff i wjeżdżam rekawica do glinkowania z Aliexpress. Szybko, łatwo trochę inaczej niż glinką. Kwestia przywyczajenia - niestety tutaj brak fot. Następnie wjazd do dziupli i suszenie. Szybki cleaner ręcznie na aplikatorze mikrofibrowy, który z białego zrobił się szary po tym etapie Odtłuszczenie i Neon Night na lakier oraz dressing na opony oraz mycie szyb - tutaj to jak droga przez mękę. Właściciel palił w aucie, więc solidna warstwa brudu była na szybach Finalnie wyszło tak 11 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
antek1987 Opublikowano 9 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2020 Ostatni tydzień pracowałem nad takim zwykłym Nissanem może uda się jakaś relacje złożyć, było co robić i Do Tego czarne Uni 3 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smerf91 Opublikowano 10 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2020 @david2888 "szybkie odświeżenie" i dwa dni zeszły :D gdzie kupowałeś odbojniki drzwi? :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D@ViD Opublikowano 10 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2020 49 minut temu, smerf91 napisał: @david2888 "szybkie odświeżenie" i dwa dni zeszły gdzie kupowałeś odbojniki drzwi? jak zawsze miało być szybko, ale tak się nie da a im dalej w las tym..... 49 minut temu, smerf91 napisał: gdzie kupowałeś odbojniki drzwi? A były gratis do jakiegoś zamówienia z kosmetykami by i 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał82 Opublikowano 10 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2020 @david2888 z tym Gofrem to nie ten dział moim zdaniem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D@ViD Opublikowano 10 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2020 5 minut temu, Michał82 napisał: @david2888 z tym Gofrem to nie ten dział moim zdaniem Zagadza się, ale na inny dział nie spełnia "warunków" ta relacja - za mało fot A wrzuciłem dla potomnych i żeby coś działo się na Forum 1 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sztarkel Opublikowano 10 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2020 W sobotę udało mi się pierwszy raz nałożyć na lakier lsp Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qlimaxss Opublikowano 10 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2020 @david2888 Nie lepiej jakies lsp Bilt Hamber DSW. ? Kojarze ze miałełeś.Troszke szkoda tyle roboty na zwykle qd. Chyba ze Neon taki mocarz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D@ViD Opublikowano 10 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2020 Godzinę temu, Qlimaxss napisał: Chyba ze Neon taki mocarz? Testy a druga sprawa... kolega nawet nie chciał aby myć, więc i tak za dużo zrobiłem już od siebie heh Szczerze ten biały lakier nawet po myciu słabo wyglądał, więc musiałem go oczyścić Nie wspomnę, że lakier do korekty jak nic, bo aż matowy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał82 Opublikowano 10 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2020 @david2888 biały mat teraz modny 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qlimaxss Opublikowano 11 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2020 @david2888 Aaa w sumie I racja a chociaż dobra flache za mycie z plusem dołożył. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xadamx Opublikowano 11 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2020 Nie tak dawno udało mi się skończyć moje czerwone uni. Lakier na obu błotnikach przednich i masce wyglądał tak: Na pozostałych elementach karoserii tak: Po korekcie na całym aucie obecnie lakier tak się prezentuje: Pacjent okazał się ciężkim zawodnikiem. Potrzeba było 2x ciąć lakier rotacją: niebieskie NAT i @ADBL + pasty KochH8.02, a po wyczerpaniu zapasów do gry wszedł 3D ACA500. Wszystko wykończone Kochem M2.01 + czarny @ADBL na DA 8mm ADBL-a (akurat zdjęcia przedstawiają stan po wymyciu IPA, przed antyhologramem). Przy okazji kolejny ciężki przypadek na tym aucie - aluminiowe relingi. Tutaj udało się pastą Mothers M&A + wełna stalowa w różnych gradacjach: Oczywiście zrobiony też cały środek (pranie tapicerki, czyszczenie plastików APC i na koniec dresing na plastiki). Tutaj zdjęć jakoś nie mam. Czysty nie był ale dramatu też nie było. A tak finalnie: PS. O tym jak fatalnie lakier wyglądał przed osobiście przekonał się @PiterG PS2. Czerwone uni do dzisiaj mi się śni po nocach 10 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator Streat Opublikowano 11 Lutego 2020 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2020 @xadamx nie ma to jak czerwone uni wiem cos o tym... tutaj to jeszcze w miare spoko bo twardy lakier a u mnie pasta 3800 menzerny plus pomaranczowy pad rrc i pięknie rysy znikały tylko nie mialem juz czym poprawic i zostałem przy one stepie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sT3VE Opublikowano 13 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2020 Pierwsze mycie outdoor w 2020 nowego, tymczasowego autka. Cleantech Citrus 1:20 --> Fotka --> Autoland aktywny --> SSW -->Oponki wcześniej wyczyszczone Cleantech Tire&Rubber i wrzucony CarPro Perl. 1 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dante05 Opublikowano 13 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2020 W dniu 11.02.2020 o 13:24, xadamx napisał: Potrzeba było 2x ciąć lakier rotacją: niebieskie NAT i @ADBL + pasty KochH8.02, a po wyczerpaniu zapasów do gry wszedł 3D ACA500 Która pasta lepiej się spisała? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D@ViD Opublikowano 13 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2020 Dziś byłem królem bezdotyku 18:00 i na spokojnie sobie umylem Pezo na dwa wiadra. Przyjeżdżający na myjke Janusze, ale sie patrzyli i zdziwieni co ten koles cuduje...jakies pianownice, jakieś wiadra 6 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crasher Opublikowano 13 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2020 Pasuje do tego taki cytat... "how far We can go?" Czy to juz choroba? Nie wiem, w sumie nie chce mi sie chce mi się szukać na to lekarstwa . Tutaj chyba nie ma ograniczeń... Na sprężyny i amor wleciał Metal Guard z @ultracoat Edit. Wziąłem się jeszcze za lampy, zacząłem od 320 zeby wyrżnąć odpryski. Ostatnia fotka 50/50 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xadamx Opublikowano 13 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2020 3 godziny temu, Dante05 napisał: Która pasta lepiej się spisała? Ja tam jakiejś wielkiej różnicy nie zauważyłem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał82 Opublikowano 13 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2020 @david2888 jak Ci się spisują pokrywki na wiadra WS? Wozisz wodę ze sobą? Zastanawiam się czy ma to sens bo do tej pory biorę 2x5l wody w baniaczkach (po jednym do wiadra) a resztę uzupełniam na myjni, bo jakoś do pustego wiadra nie potrafię wlać wody Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi