Michał126 Opublikowano 10 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2019 1 godzinę temu, Grzechu23 napisał: ale dorzuciłem ot tak jednego z moich ulubionych QD'ow - CarPro Ech20 1:15 To nie QD, tylko poślizg pod glinkę 1 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukaso Opublikowano 10 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2019 A na butelce napis Quick Detailer Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
edek86 Opublikowano 10 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2019 Pełna dekontaminacja, mycie zasadnicze, cleaner PB Professional Polish, Ipa, stare Fusso do jasnych. Pierwszy i ostatni raz nakładałem cleaner ręcznie, ręce bolą jak cholera. Muszę kupić sprzęt... 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Birkhof Opublikowano 10 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2019 To nie QD, tylko poślizg pod glinkę Immolube masz pod glinkę ;) ten zostawia na lakierze sporo ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ghost Opublikowano 10 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2019 6 godzin temu, Michał126 napisał: To nie QD, tylko poślizg pod glinkę A właśnie, że szampon do mycia bezwodnego hehe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał126 Opublikowano 10 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2019 40 minut temu, Birkhof napisał: Immolube masz pod glinkę ten zostawia na lakierze sporo Zostawia, ale fajnie się nim robi - nie widzę różnicy względem dedykowanych produktów. U mnie dalsze etapy są stałe (cleaner maszynowo i przetarcie IPA z wodą 1:1), więc w sumie to bez znaczenia. 22 minuty temu, ghost napisał: A właśnie, że szampon do mycia bezwodnego hehe W to też jestem w stanie uwierzyć, ale jako QD to jest porażka i gdybym nie znalazł dla niego swojego zastosowania (poślizg pod glinkę, ew. do miksu z BSD), to bym żałował, że uległem zachwytom na forum. Z waterspotami radzi sobie fatalnie, bo nie jest w ogóle tłusty. Kiedyś miałem awaryjną sytuację, że po umyciu auta (z UNCr) musiałem szybko pojechać do popsutego auta mojej mamy - z waterspotami poradziło sobie dopiero kolejne mycie, a próbowałem je usunąć EcH2O 1:10. Generalnie jego sprawdzalność kończy się tam, gdzie nie trzeba walić na lakier produktu tyle, że jest aż mokry. Niestety nie ma cudów i jak ktoś chce sobie psiknąć czymś, co mu da wymierne efekty, to to muszą być produkty w stylu QD1 czy Fusso Speed&Barrier, albo chociaż te kwarcowe QD-ki - w każdym razie nie coś, co się bardzo mocno rozcieńcza. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qlimaxss Opublikowano 10 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2019 @Michał126 Mainz Hype też sobie z waterspotami nie radzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemek2000 Opublikowano 11 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2019 Przywróciłem hydro CT tech cleanerem. Super szampon.Na lakierze 2 miesięczne fusso f7 light, na relingach różne preparaty do plastiku i gumy ( dla testu). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lol19pl Opublikowano 11 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2019 41 minut temu, przemek2000 napisał: Na lakierze 2 miesięczne fusso f7 light Nie wiem ile KM zrobiłeś, ale to fusso siedzi wcale nie lepiej niż 2 miesięczne BSD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemek2000 Opublikowano 11 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2019 2 godziny temu, lol19pl napisał: Nie wiem ile KM zrobiłeś, ale to fusso siedzi wcale nie lepiej niż 2 miesięczne BSD Jakieś 2.5 tysięcy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
audicoupe Opublikowano 12 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2019 Małe zakupy Oraz polerka lamp ale wpadłem w wir pracy i zapomniałem o fotce przed 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slovak Opublikowano 12 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2019 Poskładałem po małej awarii 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danielek. Opublikowano 13 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2019 Zawitała współczesność Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manolito77 Opublikowano 13 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2019 13 godzin temu, audicoupe napisał: Małe zakupy Oraz polerka lamp ale wpadłem w wir pracy i zapomniałem o fotce przed Archoila też stosuję od około 2 m-cy (wcześniej dolewałem do paliwa oleju 2T syntetycznego ze specyfikacją bezpieczną dla DPFa). Co prawda za dużo się ten Archoil nie narobi bo korekcje wtrysków na poziomie 0,2 - 0,4 a i z DPFem nie mam póki co utrapień bo często dłuższe trasy jeżdżę ale zalewam aby taki stan pozostał jak najdłużej. Polerka wyszła bardzo ok. Niestety bardzo częsta przypadłość lamp, które górną krawędź mają wysoko pociągniętą na maskę - tam w pierwszej kolejności słońce wypala lakier i uszkodzenie idzie coraz bardziej w dół lampy - często góra lampy jest już masakrycznie wypalona, żółta, matowa a dół lampy całkiem przyzwoity. Typowe dla Renault z takimi lampami i gamy Opla z modelami Vectra, Signum itp, gdzie dzieje się to samo. Pzdr. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasz_byd Opublikowano 13 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2019 Tez stosuje tego Archoila ale bardziej zauważalne zmiany są jednak po 2T od Liqui Moly (1052) Pewnie wsio zależy od kondycji układu paliwowego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manolito77 Opublikowano 13 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2019 W poprzednim aucie olej 2T korekcje wtrysków z 1,2 - 1,5 wyciągnął na tyle skutecznie, że po około 5 tygodniach stosowania nie wychodziły poza 0,5 (przed i po sprawdzane kompem i programem diagnostycznym). W obecnym aucie sprawdzę na dniach kompem czy jeszcze coś się poprawiło choć jak pisałem wyżej - tu odchyłów większych z korekcjami wtrysków nie miałem. Zalewam to bardziej dla spokoju, że jest w paliwie taki "ulepszacz". Co do spalania to jakieś 0,1-0,2 l spadło i delikatnie bardziej gładka praca silnika (podobnie jak przy oleju 2T). Myślę, że to podobne rezultaty do 2T tyle, że Archoil niby jeszcze wspomaga trochę pracę DPFa więc to jakaś tam dodatkowa korzyść. Ile w tym prawdy - nie wiem ale gość, od którego kupuję mówił, że miał już parę przypadków, że ludzie przyjeżdżali z DPFami, które się bardzo często wypalały (o wiele częściej niż przewidziane jest to w konkretnym modelu auta) i po regularnym stosowaniu tego dodatku interwał wypalania filtra wrócił do normy. Pzdr. 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał126 Opublikowano 13 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2019 @Manolito77, po oleju 2T liczba cetanowa może polecieć (w każdym razie na pewno się nie podniesie), a Archoil AR6900-D Max ją podnosi. Ja ogólnie stosuję różne siuwaksy do paliwa i oleju i spostrzeżenia mam jednakowe. Generalnie uważam, że relatywnie najskuteczniejsze dodatki robi Archoil i Amsoil. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
audicoupe Opublikowano 13 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2019 @Manolito77 podeślij jakoś link do tego oleju LM 2t. Lampy nie mogły wyjść źle w końcu twoja szkoła. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kedar Opublikowano 13 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2019 2 godziny temu, Michał126 napisał: Generalnie uważam, że relatywnie najskuteczniejsze dodatki robi Archoil i Amsoil. Dlatego latem używam Archoil 6900D-max, zimą Amsoil All-in-One i jest git. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manolito77 Opublikowano 13 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2019 Ja nie używałem oleju 2T od LM tylko Motula 2T (710). Pzdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darecki78 Opublikowano 13 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2019 11 godzin temu, Manolito77 napisał: Typowe dla Renault z takimi lampami He he dokładnie. Ostatnio robiłem u siebie w Lagunie III Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jedrek1980 Opublikowano 13 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2019 W dniu 12.09.2019 o 19:43, audicoupe napisał: Małe zakupy Oraz polerka lamp ale wpadłem w wir pracy i zapomniałem o fotce przed Ta nowa receptura AR 6900 wymiata poprostu.Auta lepiej chodzą niż na Vervie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danielek. Opublikowano 13 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2019 Czym zabezpieczacie lampy po polerce? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KZFR Opublikowano 13 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2019 Tankujecie zazwyczaj "zwykły" ON + Archoil czy "lepszy" + Archoil? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
audicoupe Opublikowano 13 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2019 @danielek. W tym przypadku poszedł megs UV ale można jakoś powłokę typu soft 99 lub popularny dlux. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi