rudi0018 Opublikowano 3 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2019 @kudlaty86 czym ogarnialeś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kudlaty86 Opublikowano 3 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2019 Vasco tixotrop na smołę i asfaltKrwawa felga z MpConcept na lotną rdzę (i fajne zdjęcia )Kwas w rozcieńczeniu ok 1:4 na pozostałe zabrudzeniaI jeszcze Tire & Rubber Cleaner z Excede do czyszczenia opon Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaV Opublikowano 4 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2019 Majówka dobiega końca, sufit już w aucie. Nie wyszło idealnie ale jak na pierwszą styczność z takimi pracami to uznaje efekt za zadowalający bo gorzej i tak być już nie mogło Ciężko ukazać na zdjęciu podsufitkę. Maskownice głośników nie zakładane celowo bo całkiem przypadkiem została wykryta awaria. Jakiś majster już to próbował ratować butaprenen No i na koniec dorzuciłem brakujące gumki do bagażnika 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qdlatyNH Opublikowano 4 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2019 Przy okazji rozbiórki deski trochę ogarnąłem środek. APC, a na kokpit SG. Na koniec mycie z zewnątrz Wysłane z mojego EVA-L19 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrsjackdan Opublikowano 4 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2019 Umyty pierwszy raz po 3 msc postoju w ASO ( Seat uznał gwarancję na perforację blachy i wymienił na nową lewą podłużnicę) Przygotowany zgodnie ze sztuką, liźnięte maszyną maska oraz słupek przy lewym błotniku, odkurz lakieniczy. Zabezpieczony Gliptone The Original Carnauba Wax Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrek305 Opublikowano 4 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2019 do końca serwisowany w ASO że uznali ? wszystkie przeglądy blacharskie robione w ASO ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawid_Bojarski Opublikowano 4 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2019 Powoli ogarniam pod maską bo był syf że masakra... Nadal jest brud ale nie chce nawet wrzucać zdjęć jak było wcześniej bo niektórzy tutaj mogliby dostać zawału... Oczywiście było grane piaskowanie, a reszta mocowań i cały silnik będzie robiony w lipcu jak będzie więcej czasu wolnegoWysłane z mojego LG-H870 przy użyciu Tapatalka 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrsjackdan Opublikowano 4 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2019 @piotrek305 Cały czas serwisowany w ASO, na początku u autoryzowanego sprzedawcy, po zbankrutowaniu sprzedawcy, serwisowany w ASO VW, który to przejął sprawy gwarancyjne, na czas naprawy auto zastępcze, importer dał zgodę, więc jest wymienione, chociaż długo to trwało bo od stycznia auto stało u nich, co daje 3 msc oczekiwania na decyzje, potem to już 3/4 dni i auto ogarnięte. PS. Tak wyglądała lewa podłużnica w samochodzie z 2008 roku, żadnej historii powypadkowej. Źle wymyślone mocowanie nadkola które wchodzi tam na wcisk, przez co podczas jazdy cały czas rusza się góra-dół-góra, z prawej strony było to samo, tylko że tam nie było dziur. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
edek86 Opublikowano 4 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2019 Dziś moje pierwsze mycie detailingowe i położenie wosku Fusso do jasnych. Mocno zaskoczyła mnie ilość lotnej rdzy na samochodzie. Robiłem dwie aplikacje pierwszy raz poszedł Rednox(jak dla mnie za gęsty na lakier) a później Tenzi krwawa felga( do teraz mnie łeb boli z tego smrodu). Wcześnie był Prickbrot, ale nie było jakiś dużych ilości smoły. Średnio jestem zadowolony z tych środków, muszę poszukać czegoś innego na smołę i rdzę. Może jakieś rady? Czym rozprowadzacie irona po lakierze? Ogólnie dość dużo poszło Pricka i irona. Ile zużywacie do ogarnięcia całego samochodu? Efekt końcowy: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zajkos10 Opublikowano 4 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2019 w ostatnim czasie wpadlo odswiezenie Qd , ogarniecie środka z wypraniem oraz na szybko komora silnika (nie do konca detailingowo :/ ) ale na koniec pare fotek ustrzeliłem 2 2 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrek233 Opublikowano 5 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2019 Co to za dolot i zadowolony jesteś? Szukam czegoś co swojej Cupry Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zajkos10 Opublikowano 5 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2019 1 godzinę temu, piotrek233 napisał: Co to za dolot i zadowolony jesteś? Szukam czegoś co swojej Cupry Dolot hg motorsport a filtr pipercrossa. Jestem zadowolony , w środku cisza jedynie słychać go na zewnątrz śmiało polecam. Sporo osób też jeździ na dolocie vwr albo ramair. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peciu Opublikowano 5 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2019 Umyłem i nawoskowałem cytryne.Jako wosk poszedł Old Schook Detailing Wax 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qlimaxss Opublikowano 5 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2019 @edek86 Prickbort jest jednym z lepszych. Jak nie on to Vasco Tixtrop .Ale on z kolei jest gestawy. Prickbort ma bardziej płynna kosystencje. A z Deironizerów to jednym z lepszych na rynku jest nasz polski Adbl Vampire Liquid . Aaa rozetrzeć po lakierze deirona. Możesz gabka soft99 . Ale to tylko na wcześniej umyty lakier. Mnie schodzi tak po 300-400 ml. Zależy od ilosci zanieczyszczeń. A tak wgl to fajnie wyszło . 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gesiu_15 Opublikowano 5 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2019 Udało się dziś zrobić kilka fotek mimo kiepskiej pogody 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaV Opublikowano 5 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2019 Chromowane nerki poprawiły by znacznie wygląd Czarne strasznie się gryzą z chromowanymi ramkami na drzwiach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gesiu_15 Opublikowano 5 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2019 @DaV kiedys były chromowane nerki Nie długo wpadną listwy shadow Line i będzie super Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał126 Opublikowano 6 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2019 Ale te ramki pod tablicami wyjątkowo szpecą ten minimalistyczny w wyglądzie samochód. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaV Opublikowano 6 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2019 11 godzin temu, Gesiu_15 napisał: Nie długo wpadną listwy shadow Line i będzie super No właśnie jak robić na czarno to całość Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADZIA Opublikowano 8 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2019 pokazałem gruzowi do czego służy, 240kg na pokładzie + 2 os po 90kg 3 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zdanek Opublikowano 8 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2019 @rygryss kombi musi targać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukaso Opublikowano 8 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2019 @rygryss 240 kg na dach? Czym wrzucone, manitou? Czy dwie koks osoby? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADZIA Opublikowano 8 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2019 @Lukaso , na dachu 140kg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukaso Opublikowano 8 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2019 @rygryss Aa ok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dudek_t Opublikowano 11 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2019 Odpaliłem Alhambre po miesiącu stania. Jeszcze tydzień i zacznie regularnie ciągać budę. W MX-5 dolałem płynu do spryskiwaczy i umyłem na bezdotyku pierwszy raz po 5 tygodniach, znów jak nowa W Civicu odkurzyłem w środku bo po wyjeździe majówkowym nowe formy życia już wynalazły koło. Caddy umówiłem do blacharza w celu likwidacji rudej na progu, masce i rancie drzwi (sic! 10 letnie auto a gnije masakrycznie). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi