proximo Opublikowano 5 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2011 Dziś pierwszy raz użyłem Nielsena Brilance. Nakładany pędzelkiem a właściwie to dwoma, bo miedzy felge a rant zabezpieczający musiałem dojsc bez malowanie po feldze a duzym nie dalo rade. W porównaniu do Bold and Bright 'a PB to świeci sie jak psu jajca jeszcze nie wiem jak z trwaloscia ale mam nadzieje ze jest lepsza od B&B
npiotr Opublikowano 5 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2011 też mam Brillance do opon i nakładałem zawsze gąbka i efekt był matowy. Teraz spróbuję pędzlem, bo chcę trochę połysku, zobaczymy jak wyjdzie:)
Romekkk Opublikowano 5 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2011 Z własnego doświadczenia powiem Ci, że trwałość jest naprawdę dobra (w porównaniu np: do nabłyszczacza CarValet) Jazda w ulewy Nielsena nie wzrusza. wystarczy poźniej delikatnie spłukać wodą i opona znów jak nowa [ Dodano: 5 Kwiecień 2011, 22:47 ] też mam Brillance do opon i nakładałem zawsze gąbka i efekt był matowy. Teraz spróbuję pędzlem, bo chcę trochę połysku, zobaczymy jak wyjdzie:) Od jakiegoś czasu też tak robie i efekt o niebo ciekawszy. Poza tym zauważyłem większą trwałość środka na oponie przy aplikacji pędzlem
mar_1981 Opublikowano 7 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2011 Ja również Brillance odlewam w mniejszy słoiczek tak by wygodnie było pędzelkiem nakładać, później rozprowadzam równomiernie gąbką. Ostatnio Smartdressing sprawdzałem i po nałożeniu gąbką trzyma od 2,5 tygodnia. Efekt nie jest juz tak piorunujący jak na początku ale nie jest źle, no i tylko jedną warstwę nałożyłem.
Beny.rac Opublikowano 17 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2011 Witam, Ja wczoraj nałożyłem POORBOY'S WORLD BOLD N BRIGHT TIRE DRESSING po wcześniejszym umyciu oponek ( myjka ciśnieniowa tzn spłukanie , APC 1;10 ) i PB i po przejechaniu kilku km efekt taki sam ... Dzisiaj zrobię 80 km w trasie i ciekaw jestem jaki będzie stan oponek ...
m1chal Opublikowano 17 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2011 Cartec Vinyl po 3 godzinach od nałożenia: troche zdjecia ciemne
firmek Opublikowano 18 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2011 Dzisiaj zrobię 80 km w trasie i ciekaw jestem jaki będzie stan oponek ... Daj znac Chociaz na dressing i tak najbardziej dewastacyjnie wplywa deszcz.
Beny.rac Opublikowano 18 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2011 Daj znac Chociaz na dressing i tak najbardziej dewastacyjnie wplywa deszcz Deszczu nie było - zrobiłem jakieś 160 km i jak nie zapomne zrobię foty a po powrocie z trasy ok 180 km zrobię kolejne ...
bobas Opublikowano 18 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2011 Co polecacie do matowego wykończenia opony: 1. SV Pneu Matt 2. Zaino Z-16 3. 3M tyre restorer 4... Szukam czegoś co nie spłynie po pierwszym deszczu. Ma wytrzymać jakieś 2-4 tygodnie. Osobiście skłaniam się do SV lub Zaino bardziej z chęci wypróbowania marki bo jeszcze nic od nich nie mam
Beny.rac Opublikowano 22 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2011 Witam, Tak wyglądają opony po przejechaniu jakiś 350 km ... A tak po spłukaniu wodą na myjce samoobsługowej : Psss Wiem że ta tarcza coś zardzewiała ale to tylko pozory ... Moim zdaniem trzeba aplikować ten środek po każdym myciu bo nie wiele po nim zostaje ...
m1chal Opublikowano 24 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2011 Wiem że ta tarcza coś zardzewiała ale to tylko pozory ... po splukaniu wody zawsze zardzewieje
michal788 Opublikowano 24 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2011 po przeczytaniu całego wątku wyłonili się dwaj zwycięzcy Nielsen brilance i Megs'a Endurance High Gloss. Teraz pytanie który lepszy i wydajniejszy?
Administrator AreK Opublikowano 24 Kwietnia 2011 Administrator Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2011 michal788, Mam Megsa i zużyłem przez rok około 1/3 butelki. Myte dwa auta i za każdym razem nowa warstwa (chociaż nie trzeba bo jest bardzo trwały) Mycie dwa ,trzy razy w miesiącu minimum
kaffel123 Opublikowano 24 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2011 Ja mam megasa endurance. Jak dla mnie jest super, pozostawia na oponie widoczny błysk ale nie jest to jakoś super mocne błyszczenie. Mega wydajny i co najważniejsze w miarę długo trzyma się na oponie. Polecam w 100%.
adii Opublikowano 27 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2011 może ktoś napisać jaką konsystencję ma nielsen briliance, oleisty czy jak woda ?
LukaszK Opublikowano 27 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2011 może ktoś napisać jaką konsystencję ma nielsen briliance, oleisty czy jak woda ? Jeśli już to bliżej mu do konsystencji wody. Wizualnie również jak woda, bezbarwny
adii Opublikowano 27 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2011 LukaszK, czyli da rade go używać z atomizerem ? ma jakiś zapach ?
proximo Opublikowano 28 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2011 LukaszK, czyli da rade go używać z atomizerem ? ma jakiś zapach ? da radę ale mysle ze na gąbeczke lub pędzlem to jest wygodniejsza metoda. zapach silnie chemiczny, nie pachnie fiołkami
m1chal Opublikowano 28 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2011 lub pędzlem to jest wygodniejsza metoda. ostatnio nałożylem Carteca pędzelkiem... auto stało chwile.. pozniej pojechalem to jak skonczylem jazde to zoabczylem ze pochlapało mi na karoserie z opon tym carteciem...
LukaszK Opublikowano 28 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2011 LukaszK, czyli da rade go używać z atomizerem ? ma jakiś zapach ? Ja mam tester od MrCleaner'a i właśnie sprzedaje on z atomizerem. Także ciecz ma taką konsystencję, że można psikać ja osobiście spryskuję sobie gąbeczkę i dopiero nią rozprowadzam na oponie. A o zapachu już napisał kolega proximo, chemiczny, Bold & Bright to to nie jest
gomez Opublikowano 28 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2011 a ja polecam srodek opona z firmy bioline na początku opony się świecą do 1 mycia później ładnie wygladają i dalej kropelkują
ble Opublikowano 2 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2011 Ja używałem do tej pory Blag'a z Autolandu i byłem zadowolony. Aczkolwiek teraz zastanawiam się nad jakimś lepszym środkiem. nakładany 23 kwietnia zdjęcie robione po deszczu 1 maja. tutaj jakieś wcześniejsze nie pamiętam kiedy było robione ale nie długo po aplikacji.
banknot Opublikowano 10 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2011 A ja zrobiłem eksperyment i uzyłem jakiegos taniego silikonu w sprayu za 8 zł którego uzywam w zimie na uszczelki i efekt jest niezły, wyszło tak jak lubie czyli matowo, niektóre produkty według mnie za bardzo nabłyszczają opone
Marco Opublikowano 12 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2011 Megs hot shine tyre SPRAY i Megs Endurance SPRAY. Testowal ktos? Interesuje mnie trwalosc.
Rekomendowane odpowiedzi