maciek-drummer Opublikowano 3 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2019 Ja ze swojej strony zdecydowanie polecam Tire Dressing od ADBL.
D@ViD Opublikowano 3 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2019 Ja ze swojej strony polecam ADBL Tire Dressing jako "baza", a potem jako QD do opon - ADBL Black Water. BW potem jako odświeżenie dressingu Obydwa produktu współpracują ze sobą genialnie 1
maciek-drummer Opublikowano 3 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2019 @david2888 też używam czasami w ten sposób
MlodyKoguT Opublikowano 3 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2019 Ogolnie hydro po b2b super. Tak jak pisal @alexander.p bez mycia czern 2tyg siedzi ladnie ale przy myciu "dotykowym" raczej niewiele mi z niego zostalo. Adbl planuje wprowadzic 250ml z tego co pisali takze dla porownania napewno kupie tire dressing
Michał126 Opublikowano 3 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2019 12 godzin temu, rudi0018 napisał: Który z nich najlepiej wybrać? A może inne macie dla mnie propozycje? Sonax Xtreme. Z niezrozumiałych dla mnie przyczyn niedoceniany na forum. 2 godziny temu, adek1983 napisał: Właśnie wykańczam Nielsen Brillance. Generalnie jestem z tego produktu zadowolony. Łatwa aplikacja trwałość znośna, ale strasznie się klei do niego kurz. Co polecicie zamiast tego, może być trochę droższe ale by zmiana była na plus? Nie używałem Nielsena, ale porównywałem w ten sposób (na przyciąganie kurzu) wspomnianego Sonaxa z K2 Sigma, nazywaną "Endurance dla ubogich" (mocno żelowa, mocno klejąca, mocno świecąca). Wówczas Sonax zdał ten egzamin dużo lepiej. Zresztą ta taka błyszcząca warstewka szybko zanika, ergo uważam, że nie ciągnie kurzu (a zużywam trzecią butelkę), więc polecam. 1
SebastianURL Opublikowano 4 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2019 @Michał126 Też ostatnio przetestowałem Sonaxa i również mogę polecić. Kupiony z ciekawości na stacji paliw. Używam go obecnie naprzemienne z ADBL Black Water.
rudi0018 Opublikowano 4 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2019 @SebastianURL i jak trwałość i mniejsze brudzenie się opony u sonaxa w porównaniu do black water?
kier Opublikowano 5 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2019 Z rzeczy które przyczyniaja się do dobrej kondycji opon można jeszcze wymienić działania poprawiające ich żywotność a więc opona powinna być konserwowana i zabezpieczana przed wpływem działania warunków atmosferycznych, zniszczenia w wyniku jazdy po różnego rodzaju kiepskiej jakości podłożu. Nie bez znaczenia jest też wpływ zbyt niskich oraz zbyt wysokich temperatur - a umówmy się, różnice mogą być na poziomie 30 st C, co dla tworzywa sztucznego jakim jest opona, jest zjawiskiem bardzo niekorzystnym. Odsyłam jeszcze pod linka: http://redrider.pl/wybieramy-wlasciwe-opony/jak-obchodzic-sie-z-oponami/
SebastianURL Opublikowano 5 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2019 @rudi0018 Moim zdaniem opona się mniej brudzi po Sonax ale trwałość wydaje się być podobna. Aplikowałem jak narazie też na starsze opony (5 letnie). Od środy zakładam zupełnie nowe kapcie Vredestein do Seata więc będę mógł jednoznacznie określić co się dłużej trzyma na oponie Black Water również aplikuje na zewnętrze plastiki i super siedzi, o SONAXie na plastikach nie mogę tego powiedzieć
Michał126 Opublikowano 5 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2019 Trwałość jest nieporównywalna. 1
SebastianURL Opublikowano 5 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2019 @Michał126 Czyszczę opony zgodnie ze sztuką i aplikuje obwicie na suche oponki. U mnie trwałość wygląda podobnie, być może wynika to z tego że opony są już niestety stare i mocno zmęczone. Przetestuje na nowych, mówimy o tym samym czyli o tym poniżej: ? ;-)
Michał126 Opublikowano 5 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2019 @SebastianURL, dokładnie Używałem testera Black Water na tych samych oponach i nie ma o czym mówić, zresztą to produkty z dwóch kategorii. Sonax to mi latem dwa miesiące siedzi przyczerniając opony i hydrofobując, oczywiście przy normalnej jeździe po ulicy. 1
Viento Opublikowano 6 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2019 Zacząłem właśnie używać nowego B2B Polymer i powiem szczerze, że jest to dressing jakiego długo szukałem. O ile poprzednie wersje średnio mi leżały to nowa po prostu urywa tyłek. Aplikacja wręcz banalna, bo ma fajną kremową konsystencję. Wykończenie na pograniczu satyny/lekkiego połysku. Kropelki eleganckie. Wytrzymałość ponadprzeciętna. Do tego jest mega wydajny (długo będę męczył butelkę 0,5 l) i świetnie pachnie Coca Colą. Czego chcieć więcej? 2
Moderator Domel Opublikowano 6 Kwietnia 2019 Moderator Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2019 1 godzinę temu, Viento napisał: Zacząłem właśnie używać nowego B2B Polymer i powiem szczerze, że jest to dressing jakiego długo szukałem. O ile poprzednie wersje średnio mi leżały to nowa po prostu urywa tyłek. Aplikacja wręcz banalna, bo ma fajną kremową konsystencję. Wykończenie na pograniczu satyny/lekkiego połysku. Kropelki eleganckie. Wytrzymałość ponadprzeciętna. Do tego jest mega wydajny (długo będę męczył butelkę 0,5 l) i świetnie pachnie Coca Colą. Czego chcieć więcej? Potwierdzam Świeny dressing. Zapach, aplikacja. Trwałość zalezy od kilometrów i warunków. 3
tazman Opublikowano 6 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2019 również polecam, super aplikacja i zapach, shine/satyna fajnie wypośrodkowane 2
D@ViD Opublikowano 7 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2019 A mi tylek urwał funky witch. Lewa strona po dotarciu. Prawa bez dotarcia. Środek bez niczego
Viento Opublikowano 10 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2019 @Gesiu_15 W dniu 6.04.2019 o 13:49, Gesiu_15 napisał: @Viento zapodaj jakieś foty 4 1
DZIADZIA Opublikowano 10 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2019 @Viento, zajebiście usiadło
sparco0 Opublikowano 10 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2019 Muszę wykończyć b2b i biorę polymera, świetnie to siada.
Gesiu_15 Opublikowano 10 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2019 @Viento ładnie wyszło Chyba muszę sprzedać Tire Dressing na rzecz B2b Polymer
maciek_ Opublikowano 15 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2019 Co polecicie jako dressing do opon uzywany po samym myciu na bezdotyku? I nakladac zaraz po myciu na jeszcze mokra opone (moge przetrzec recznikiem papierowym lub fibra) czy np dac oponom wyschnac (tylko wtedy musze dojechac pod dom, wiec opona sie troche ubrudzi w te 20 minut jazdy)? Zalezy mi na tym zeby byl: - trwaly (najlepiej gdyby wytrzymywal miesiac (ok. 1000km jazdy, samochod zaparkowany na ulicy)) - bardzo prosty w nakladaniu (nie mam garazu, moze to tylko zrobic na szybko na ulicy i raczej nie chce spedzac wiecej niz 5-10 minut na wszystkie opony)) - zeby mozna go bylo nalozyc na niedokladnie doczyszczone opony (myte tylko szamponem z lancy na bezdotyku, ewentualnie jeszcze uzyty srodek do mycia felg i opon, ale bez dokladnego szorowania szczotka lub fibra) - Sonax, ADBL i SG odpadaja, tylko rzeczy dostepne w UK Myslalem nad zelem od Auto Glym, ale moze znacie cos lepszego
Eidos71 Opublikowano 15 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2019 3 godziny temu, maciek_ napisał: Zalezy mi na tym zeby byl: - trwaly (najlepiej gdyby wytrzymywal miesiac (ok. 1000km jazdy, samochod zaparkowany na ulicy)) - bardzo prosty w nakladaniu (nie mam garazu, moze to tylko zrobic na szybko na ulicy i raczej nie chce spedzac wiecej niz 5-10 minut na wszystkie opony)) - zeby mozna go bylo nalozyc na niedokladnie doczyszczone opony (myte tylko szamponem z lancy na bezdotyku, ewentualnie jeszcze uzyty srodek do mycia felg i opon, ale bez dokladnego szorowania szczotka lub fibra) Napisałeś o trzech różnych produktach... Ja przynajmniej nie znam dressingu, który spełniałby te trzy warunki (a nawet dwa z nich)... Jeśli znajdziesz taki produkt - daj znać, bo będzie to oznaczało, że odkryłeś "Świętego Gralla" dressingów do opon. 1
Moderator Domel Opublikowano 15 Kwietnia 2019 Moderator Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2019 5 minut temu, Eidos71 napisał: Napisałeś o trzech różnych produktach... Ja przynajmniej nie znam dressingu, który spełniałby te trzy warunki (a nawet dwa z nich)... Jeśli znajdziesz taki produkt - daj znać, bo będzie to oznaczało, że odkryłeś "Świętego Gralla" dressingów do opon. Plak w sprayu. Zakonserwuje tak opony i nabłyszczy, że już im nic nie pomoże
alexander Opublikowano 16 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2019 11 godzin temu, Eidos71 napisał: Napisałeś o trzech różnych produktach... Ja przynajmniej nie znam dressingu, który spełniałby te trzy warunki (a nawet dwa z nich)... Jeśli znajdziesz taki produkt - daj znać, bo będzie to oznaczało, że odkryłeś "Świętego Gralla" dressingów do opon. Zastanawiam się czy może Optimum Tire Dressing & Coating spełnia chociaż dwa? - producent opisuje ekstremalną wytrzymałość - nakłada się go podobnie do wszystkich dressingów Niestety ma chyba parę wad: - nie wiadomo gdzie to kupić? - opony mimo wszystko muszą być czyste
Rekomendowane odpowiedzi