Michał126 Opublikowano 23 Czerwca 2017 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2017 Mamba wygląda super bezpośrednio po nałożeniu, a inne, święcące dressingi - po jakimś czasie po nałożeniu. Tak powinno brzmieć kryterium wyboru: teraz albo później.
Pływak Opublikowano 23 Czerwca 2017 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2017 Niestety endurance mi nie pasuje bo za duży połysk daje. Efekt po mambie jest idealny ale tylko na jakieś 100-200km
Fredi88 Opublikowano 23 Czerwca 2017 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2017 Mówię ci spróbuj adbla. Nie jest smalec a siedzi długo. Mamba shine też po kilku dniach robi się satynowa.
Gesiu_15 Opublikowano 23 Czerwca 2017 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2017 @Pływak jeśli Shine Mamba ci nie odpowiada to ADBL Tire Dressing będzie strzałem w 10siątkę Endurance kiepsko wygląda , znaczy mi się nie podoba za duży połysk opony
Michał126 Opublikowano 24 Czerwca 2017 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2017 A ja się powtórzę z Sonaxem Xtreme
DZIADZIA Opublikowano 24 Czerwca 2017 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2017 a dla mnie po ADBLu opona robi się plastikowa, ale z tego co widzę długo posiedzi.
zdanek Opublikowano 24 Czerwca 2017 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2017 Mi ADBL szybko umarł, ale zauważyłem, że dużo zależy od rodzaju gumy. U dziewczyny na Dębicach Passio siedzi 2x dłużej niż u mnie na ContiPremiumContact5. Opony tak samo przygotowane, jeżdzone mniej więcej podobnie, tak samo przygotowane APC i potem ADBL Tire and Rubber Cleanerem.
dalu Opublikowano 25 Czerwca 2017 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2017 mam problem z endurance, efekt nałożenia szybko znika, może jest coś bardziej trwałego?
Fredi88 Opublikowano 25 Czerwca 2017 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2017 6 minut temu, dalu napisał: mam problem z endurance, efekt nałożenia szybko znika, może jest coś bardziej trwałego? A jak przygotowałeś opony przed nałożeniem produktu? Kładłeś na suchą oponę? No i ile to jest krótko ? Dressing pół roku siedzieć nie będzie.
dalu Opublikowano 25 Czerwca 2017 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2017 1 minutę temu, Fredi88 napisał: A jak przygotowałeś opony przed nałożeniem produktu? Kładłeś na suchą oponę? No i ile to jest krótko ? Dressing pół roku siedzieć nie będzie. wyszczotkowałem je wodą z APC - ExceDe Bulldozer APC, poczekałem aż wyschną i ogień...no tak pojęcie krótko jest niejednoznaczne, bo ktoś w tydzień zrobi 100km a ktoś inny 1000km...to napiszę inaczej...czy są specyfiki o zauważanie zwiększonej trwałości od endurance ?
Eidos71 Opublikowano 25 Czerwca 2017 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2017 @dalu - Gyeon Q2 Tire, Fireball Ultimate Tire Coating Wax, SlickRims Slick Tyre Treatment. Te produkty ja stosuję i - wg mnie - trwałością przewyższają Endurance, który stoi na półce "w razie, jakby...".
Tomek1419 Opublikowano 27 Czerwca 2017 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2017 Używa ktoś dressingu do opon firmy Crystal Dew?
Yarecky24 Opublikowano 27 Czerwca 2017 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2017 Ja również polecam Sonaxa. Zaraz po nałożeniu faktycznie jest nienaturalny połysk, ale po odczekaniu paru godzin, na oponach pozostaje głębia czerni z lekkim satynowym połyskiem. Jeśli chodzi o trwałość to, to już zależy od warunków w jakich opony są eksploatowane. W moim przypadku taki efekt utrzymuje się około 3 tygodnie, z tym że codziennie robię kilkadziesiąt kilometrów po wiejskiej, zakurzonej drodze. W warunkach miejskich, myślę, że spokojnie miesiąc podobny efekt się utrzyma, być może nawet dłużej. A jeśli chodzi o kropelkowanie to utrzymuje się dłużej niż widoczny jest efekt.
a_rek Opublikowano 27 Czerwca 2017 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2017 Coś budżetowego oprócz Sonaxa? Dostałem od dziewczyny preparat z Lidla, ale opona wygląda dobrze tylko po aplikacji.
ktm950 Opublikowano 27 Czerwca 2017 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2017 Nielsen Brilliance. Prawie 2 razy tańszy, a zdecydowanie dłużej siedzi. Efekt podobny.
nexx Opublikowano 4 Lipca 2017 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2017 Dnia 18.06.2017 o 11:16, Tommymarine napisał: Gyeon Tire polecam. Jeżeli chcemy uzyskać efekt bardziej błyszczący to nie przecieramy, efekt bardziej satynowy przecieramy po 10,15 minutach. Rozumiem przecieramy zwykła mikrofibra a nie padem gąbkowym ? Jedna warstwa czy po odczekaniu nałożyć drugą?
Tommymarine Opublikowano 5 Lipca 2017 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2017 20 godzin temu, nexx napisał: Rozumiem przecieramy zwykła mikrofibra a nie padem gąbkowym ? Jedna warstwa czy po odczekaniu nałożyć drugą? Ja czekam 10-15 minut i nakładam drugą warstwę. I jeżeli nie chcę bardzo błyszczących opon to przecieram fibrą, ale zwykle to zostawiam.
DZIADZIA Opublikowano 5 Lipca 2017 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2017 osobiście przecieram na drugi dzień, jeżeli gamoń nie będzie musiał się przemieszczać.
pushkarev90 Opublikowano 18 Lipca 2017 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2017 szukam dressingu o efekcie zbliżonym do Angelwax Elixir, na maxa sczernione i matowe wykończenie, najlepiej o konsystencji wodnistej.
Qlimaxss Opublikowano 18 Lipca 2017 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2017 FUNKY WITCH MADEMOISELLE ?? Z tego co pamiętam on ma wodnista konsystencje . Nie wiem tylko czy efekt będzie zbliżony do Angelwaxa
Fredi88 Opublikowano 18 Lipca 2017 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2017 1 minutę temu, Qlimaxss napisał: FUNKY WITCH MADEMOISELLE ? To dressing do wnętrza a nie do opon czy plastików na zewnątrz.
Qlimaxss Opublikowano 18 Lipca 2017 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2017 Dnia 18.07.2017 o 10:51, Fredi88 napisał: To dressing do wnętrza a nie do opon czy plastików na zewnątrz. Woooo Pardon nie doczytałem To może GS Black Mamba ??
Rekomendowane odpowiedzi