Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
714864 Zdecyduję się na Cartec'a chyba
714864 Po aplikacji i teście dam znać o wynikach. 8-)

Koniecznie, bo niedługo będę szukał czegoś nowego.

• Moderator
Opublikowano
Czy wszystkie dressingi jak ADBL szybko łapią kurz i brud ?

zdefiniuj "szybko"

Sent from my Redmi Note 2 using Tapatalk

Opublikowano

chodzi mi że 5 dni od nałożenia jeździłem noralnie szosą i jakieś zabrudzenia szybko się łapią i trudno je domyć na myjce. Chyba że co tydzień trzeba używać dedykowane np. ADBL tire & Rubber Cleaner ale to chyba usunie dressing ??

Opublikowano

hmm. :o no troszkę daje nakładam aplikatorem BOLL'a ten takie duży niby do mleczka nabłyszczającego :/

I tak nie długo kupuję mambe shine i aplikator do opon to może coś lepiej będzie

Opublikowano

Witam panowie, może któryś z kolegów podpowiedzieć preparat do konserwacji opon jednak żeby efekt po użyciu nie był mega błyszczący a dawał fajne satynowo-matowe wykończenie.

Ponadto biorę pod uwagę Gyeon Tire , fakt że produkt jest dość drogi ale do użytku prywatnego każda pojemność wystarczy na relatywnie długi czas.

Opublikowano
Dnia 4.06.2017 o 11:48, vhs napisał:

Czy ktoś testował Surf City Garage Black Edge Tire Gloss ??

Może powiedzieć coś o trwałości, aplikacji i wyglądzie opony po nałożeniu ?

Nikt nie testował w/w produktu ?

Opublikowano

Również polecam Black Mambe od GS jeśli ktoś lubi naturalny mat :) wydajność również na duży plus ! 

Opublikowano

Ja polecam Slick Rims ale chyba zmienili nazwe i teraz jest Waxaddict Slicks Tyre Dressing.

Dodatkowo Waxaddict Slicks Tyre Dressing też pozostawia ładny, satynowy efekt.

Opublikowano
Godzinę temu, Malinek napisał:

Również polecam Black Mambe od GS jeśli ktoś lubi naturalny mat :) wydajność również na duży plus ! 

Ale niekoniecznie trwałość, tudzież: trwałość efektu po zastosowaniu. :) Na bardzo duży plus - obojętność na luźne nawierzchnie. Np. Sonax wykazuje zwiększoną lepkość dla pyłów długo, długo po smarowaniu.

Opublikowano
Dnia 13.06.2017 o 09:37, nexx napisał:

Ponadto biorę pod uwagę Gyeon Tire

Mam u siebie od długieeeego czasu i nie mogę zmęczyć butelki. Bardzo wydajny i trwały. Mogę polecić.

Opublikowano

Mi jakos black mamba nie przypadla do gustu... Slabo współgra z dressingiem na plastikach zewnetrznych. Następny zakup bedzie w wersji z połyskiem

Opublikowano

Może ktoś porównać Sg b2b (używam obecnie) do Black mamby? Bardzo lubię efekt satyny, matu. Wcześniej po endurance świeciły się jak psu ..... ;)

Opublikowano
5 minut temu, sparco0 napisał:

Może ktoś porównać Sg b2b (używam obecnie) do Black mamby? Bardzo lubię efekt satyny, matu. Wcześniej po endurance świeciły się jak psu ..... ;)

Ja mialem SG b2b w porówaniu do Black mamby słabo wypadał . Black mamba łatwo się aplikuje , i wytrzymałość jeszcze lepsza :) Ostatnio wyszła wersja Black Mamba Shine . Bardzo przypadła mi do gustu , efekt mocniejszy od Black mamby :)

Opublikowano

To kończę b2b i trzeba próbować bm shine, dzięki za info :)

tylko mam nadzieję, że mniej się błyszczy niż endurance

Opublikowano
Dnia 13.06.2017 o 09:37, nexx napisał:

Witam panowie, może któryś z kolegów podpowiedzieć preparat do konserwacji opon jednak żeby efekt po użyciu nie był mega błyszczący a dawał fajne satynowo-matowe wykończenie.

Ponadto biorę pod uwagę Gyeon Tire , fakt że produkt jest dość drogi ale do użytku prywatnego każda pojemność wystarczy na relatywnie długi czas.

Gyeon Tire polecam. Jeżeli chcemy uzyskać efekt bardziej błyszczący to nie przecieramy, efekt bardziej satynowy przecieramy po 10,15 minutach.

Opublikowano

Poleci ktoś jakiś jeden z trwalszych dressingow do opon? Obecnie na arsenale jest ; mamba,mamba shine,megs endurance,nanolex tire and rubber, adbl tire.

Opublikowano
10 minut temu, Arkeolowy napisał:

Poleci ktoś jakiś jeden z trwalszych dressingow do opon? Obecnie na arsenale jest ; mamba,mamba shine,megs endurance,nanolex tire and rubber, adbl tire.

Mam wszystkie poza nanolexem... Bardzo fajny look dawał i długo siedział... PB Trim Restorer. Tak wiem, to nie dressing do opon a do plastików zewnętrznych, ale tak jak ludzie dressingami do opon smarują plastiki tak kiedyś robiłem na odwrót. Możesz kupić tester i sam się przekonać. Teraz już trochę kosmetyk zapomniany, ale te 5-6 lat temu był bardzo popularny :)

Opublikowano

Ja do mycia używam DG #701 (naprawdę bardzo dobry). Jako dressing DG #253. Nie jest błyszczący. Siedzi dłużej niż mamba i megs endurance.

Opublikowano

To ile wam schodzi tej mamby na komplet opon? Ja ostatnio na szesnastki o profilu 55 zuzylem 80ml i wydaje mi się sporo. Spsikalem cala oponę i po minutce przetarlem fibra. Efekt w porządku ale nie powiedział bym ze wydajność na plus. Porównując np z bardziej zelowym TuningKingz 100ml miałem na trzy takie komplety aplikujac piankowym aplikatorem do opon