Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja to czyszczę ścieraczkami z W5 matt (Lidl) albo tymi ściereczkami Plak matt i jest elegancko ;)

Dodane po 6 minutach 27 sekundach:

glinką jak najbardziej bym spróbował, być może pomoże. Co do rysek to albo chcesz je usunąć albo albo zamaskować, zależy co wolisz. Ręcznie bez maszyny każdej ryski nie usuniesz, aczkolwiek można jak sie chce i ręcznie zrobić wiele. Ostatnio na aucie kolego przećwiczylismy Meguiarsa SwirlX + Cleaner DJ PLUS + wosk i wyszło całkiem całkiem jak na ręczną robote. Jak sie chcesz mniej narobić to AF Tripple i zamaskujesz bardzo duzo, ale efekt w zależności od myć itp nie jest oszałamiająco długi (pomaga troche położenie wosku jeśli chodzi o przedłużenie efektu) ale za to auto robi sie bardzo szybko :)

Od razu polecę z Meguiarsa SwirlX + wosk. O wosku myślałem MENZERNA LIQUID CARNAUBA PROTECTION. Dobry pomysł? Nie chciałbym za oba specyfiki przekroczyć 100zł ;)

• Odpowiedzi 10,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Opublikowano

nie stosowałem go, ale w płynie jak nie masz doświadczenia na pewno dasz za dużo i się bedzie cięzko polerowało. Radziłbym coś w postaci twardego wosku w słoiczku

Opublikowano

Dzięki za cenną radę. Czy taka carnauba w cenie 20-30zł (np. K2) w słoiczku ma rację bytu czy nie bardzo? :)

Zastanawia mnie jeszcze ultimate compound vs SwirlX do usunięcia rys i przede wszystkim pyłu lakiernicznego?

Opublikowano
Dzięki za cenną radę. Czy taka carnauba w cenie 20-30zł (np. K2) w słoiczku ma rację bytu czy nie bardzo? :)

Zastanawia mnie jeszcze ultimate compound vs SwirlX do usunięcia rys i przede wszystkim pyłu lakiernicznego?

k2 miałem, polecam( a trochę wosków już miałem :D)

Opublikowano

k2 miałem, polecam( a trochę wosków już miałem :D)

mówisz o k2 ultra wax? cena ~20zł :D

Opublikowano

wszystko miałem serii k2, niektóre są naprawdę dobre jak za te cenę, wiadomo więcej roboty (bo nie jest tak długotrwały) ale polecam z ich serii

- aluchrom

- czernidło do opon

- ultra wax

- quantum i spid wax :)

Opublikowano

też bym odpuścił K2, trwałość jest znikoma. Lepiej kupić jakąś używke na forum np Collinite, Co do SwirlX vs UC to UC potrafi zostawić spore hologramy, zależy od lakieru, SwirlX jest troche delikatniejszy, lekkie rysy zejdą i po SwirlX, UC jest raczej do mega zapuszczonych aut

Opublikowano

witam, coś w kwestii hydrowosku, wosku na mokro, osuszacza. Wiem o tenzi rollex, k2 też coś tam ma, a coś z wyższej półki co poprawi look i wspomoże na mokro osuszyć lakier po myciu? cos do stosowania na mokry lakier...

z góry dzięki za odp.

Opublikowano

Z innej beczki :)

Czy są na forum pasjonaci z Belgii, którzy mogliby rzucić okiem na moja Madzię i pomysleć nad odmłodzeniem lakieru tej zacnej 13-latki?:):kox::ad:

Opublikowano
Co polecacie na plastiki jak na zdjęciu? To jest golf V plastik gładki matowy. Do kokpitu zazwyczaj używam pb nl ale na tych plastik ach zostawia smugi

Mam podobny problem. Sonax matowy do kokpitu i Mainz Cherish niestety też zostawiają smugi... To chyba te tworzywo jakieś dziwne. Macie na nie jakieś pomysły?

Opublikowano

Panowie, jak wygląda sprawa z użytkowaniem małej hali namiotowej albo pawilonu ogrodowego jako garażu ? Zakładając że będzie dobrze wentylowany nie będzie problemu z korozją ?

Opublikowano

Pomoże ale najpierw po prostu dobrze je przewietrz bo może siedzieć wilgoć w ładny dzień otwórz wszystkie drzwi i niech się wietrzy czym dłużej tym lepiej

Wysłane z mojego Tornado 348 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Przy polerowaniu lamp moge zrobić to w tej kolejności .Oszywiście usunąć wszystkie zabrudzenia. Najpierw Papier 2500>3000>Menzerna PF2500>MenzernaFF3000 i wszystko na finiszu czy coś zmienić ?

Opublikowano

Mam pytanie czy warto kupić powłokę do plastyku? czy lepiej zwykły żel do plastyków? Bo u mnie Carchem nie przyjmuje platyki boczne pomiędzy szyby słupek i podszybia gdzie są wycieraczki. A grill przedni okolice lusterka boczne jest ok....

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.