Skocz do zawartości

Krótkie pytanie - krótka odpowiedź część 5

AreK

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 10,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Ja akurat używam Hozelocka 5 litrów kupionego około 10 lat temu, ale nada się pewnie każdy, nawet te najtańsze chyba dadzą radę. Kompresor pochodzi z mojego Citroena, jest dwukrotnie wydajniejszy od marketowych kompresorów, zasilam nim również pianownicę zbudowaną z Master - Blaster 3000 Marolexa.

Czym zdjąć jakiś nieznany specyfik do kolorowania skóry z fotela? Mam colourlocka, ale ta farba co leży schodzi pod palcami...

roztworem APC spróbuj (stężenie około 60%) a jeśli faktycznie pod palcem schodzi to nawet biały jeleń może iść na pierwszy strzał. Resztki dokładnie colourlock'iem dopieść :)

Panowie skończyło mi się IPA czym moge to zastąpić bo przez weekend nigdzie u siebie nie kupie?

Jak do wymywania pasty po korekcie, to zmywacz silikonowy. Co prawda wolę uzywać dwóch na raz dla większej pewności, ale jak się nie ma co się lubi... ;-)

Ja mam pytanie czy jako cleanera pod wosk mogę użyć http://allegro.pl/tenzi-ipa-cleaner-alk ... 88907.html

czy lepiej zakupić http://tuningkingzshop.pl/pl/p/Rewelacy ... 0-ml/29281 wosk jaki chciałbym położyć to Soft 99 king of gloss(chyba że coś lepszego na granatowy lakier opla :D ) oczywiście przed nałożeniem clenera całość wyczyściłbym glinką.

Z góry dziękuję za porady i przepraszam za ewentualne błędy ;)

Ja używałem takiego kleju z allegro, nie firmy K2.

Jeśli się przyłożysz do tego, to da radę wypełnić odprysk i ślad po nim znika. Najpierw bym się dowiedział jaka cena w zakładzie, bo u mnie zaśpiewali 150zł i bez gwarancji że się powiedzie albo wymiana szyby, to już wolałem sam za te 3 dyszki spróbować.

Mam pytanie odnośnie prania wykładzin w samochodzie. Odkurzacz piorący odpada, więc chciałbym to zrobić ręcznie. Posiadam opryskiwacz Marolex Master 1000 Plus. Myślałem żeby kupić Nielsen Nap Low Foam i nanosić go za pomocą opryskiwacza. A potem pianka Megsa.

Będzie jakiś efekt? Widziałem gdzieś efekty takiego połączenia i jak na pranie ręczne całkiem okej.

Mam na lakierze taki nalot i podejrzewam że to bezbarwny ponieważ auto z przodu było malowane i teraz mam pytanie czym to usunąć,glinka tego nie bierze,chciałem się wziąść za korektę w tym roku,trzeba by to usunąć przed, jeżeli nie da rady to myślę że pastą przy korekcie zejdzie tylko po usunięciu tego trzeba by od razu pad zmienić na nowy albo przynajmniej wyczyścić żeby nie rysować dalszych elementów tymi pozostałościami dobrze kombinuję czy macie jakieś inne pomysły?

Mam pytanie odnośnie prania wykładzin w samochodzie. Odkurzacz piorący odpada, więc chciałbym to zrobić ręcznie. Posiadam opryskiwacz Marolex Master 1000 Plus. Myślałem żeby kupić Nielsen Nap Low Foam i nanosić go za pomocą opryskiwacza. A potem pianka Megsa.

Będzie jakiś efekt? Widziałem gdzieś efekty takiego połączenia i jak na pranie ręczne całkiem okej.

Jeśli nie masz odkurzacza piorącego to taki sposób bonetowania da efekt. NLF lub APC dadzą sobie radę.

to chyba lepiej zrobic to vanishem do prania dywanow

Bez dostępu do ekstrakcji odradzam. Prałem kiedyś narożnik u klienta a na nim wielka plama po vanishu, który nie został ściągniety bo klient chciał plamę usunąć i wcierał a nie wyciągał vanisha i zrobił tylko gorzej. Vanish zasechł a ostała piana po nim zgromadziła brud po sobie.

Znalazłem ostatnio u siebie w piwnicy szapon - Power shine jak dobrze pamiętam lidlowski. Tylko ze jest po dacie :shock: ponad rok. Mogę go użyć jako lubrykantu pod glinke? Albo umyć chociaż raz samochód przed kladzeniem czegokolwiek? Coś złego się stanie?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.