Moderator krd Opublikowano 8 Lutego 2016 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2016 620393 Który środek bedzie lepszy do mycia podwozia po zimie w samochodzie osobowym?NERTA TRUCK CLEANER 2000 TENZI TRUCK CLEAN Czy może jakiś inny środek będzie lepszy do mycia podwozia? Środek ten chciałbym nałożyć opryskiwaczem cisnieniowym na podwozie. A mi się wydaje, że oba produkty będą zdecydowanie za silne. My używamy zwykłego APC polączonego z pianą z neutralnym PH. Cały brud ładnie schodzi przy użyciu szczotki/pędzelka. Zauważ, że mocniejsza chemia, a taką są produkty w/w z reguły reaguje z delikatniejszymi materiałami, np. gumą... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
irekzzzzz Opublikowano 8 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2016 Jaki wosk na Ultimate Compound? Pacjent to Skoda Octavia II, czarny metalik 2007 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tommy Lee Opublikowano 8 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2016 irekzzzzz, Każdy wosk, tyle że wcześniej musisz wymyć UC zmywaczem albo IPĄ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelpp Opublikowano 8 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2016 Ja bym proponował poczytać tematy i samemu coś wybrać pod względem oczekiwań i grubości portfela. Do czarnego to pewnie jakiś wosk do ciemnych lakierów itd. viewtopic.php?f=12&t=121&view=unread#unread viewtopic.php?f=12&t=1649&view=unread#unread viewtopic.php?f=12&t=807&view=unread#unread Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radek_p14 Opublikowano 8 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2016 A mi się wydaje, że oba produkty będą zdecydowanie za silne. My używamy zwykłego APC polączonego z pianą z neutralnym PH. Cały brud ładnie schodzi przy użyciu szczotki/pędzelka. Zauważ, że mocniejsza chemia, a taką są produkty w/w z reguły reaguje z delikatniejszymi materiałami, np. gumą... Dzięki. Jakie stężenie piany i APC polecasz do opryskiwacza ciśnieniowego? Pianę aktywną mam Autobrite MagiFoam Blue, a APC Meguiar's. Nada się to czy kupić coś innego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mareczek720 Opublikowano 8 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2016 Chcę wyprać wykładziny w samochodzie lecz nie posiadam odkurzacza piorącego. Słyszałem, że dobrym rozwiązaniem będzie pianka STP do tego szczotka Colourlocka i mikrofibra/ pielucha tetrowa do zbierania brudu. Myślicie, że sprawdzi się taki zestaw? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
impex Opublikowano 8 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2016 Mareczek720, myślę,ze to leczenie syfa bandażem.Na pewno ktoś z Twoich znajomych posiada odkurzacz piorący i Ci go bez problemu użyczy,a jak nie to wypożycz.Nie wyrwie Cie z butów za 24h, a w tym czasie uda Ci się przeprać całą furkę i jeszcze dywan w domu.Efekt będzie nieporównywalny do ręcznej roboty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Viento Opublikowano 8 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2016 Koledzy pytanie. IPA przed DJ Lime Prime czy lepiej po? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kskej Opublikowano 8 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2016 Viento, ani przed, ani po. Po cleanerze nakładasz wosk, chyba że chcesz uzyskać jałową powierzchnię pod woski syntetyczne to IPA po cleanerze aby go wymyć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damian_acc Opublikowano 8 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2016 Zima niestety zostawiła po sobie ślad w postaci rdzawego nalotu na śrubach felg. Czy da się coś z tym zrobić czy pozostaje mi kupić nowe śruby? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dante05 Opublikowano 8 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2016 Gdzie znajdę serwis Kraussa w kraju? Moja DB 5800 dostała małych luzów przy mocowaniu do śroby. Można powiedzieć, że całość lekko się chybocze na bok. Łożysko? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WaxItCar Opublikowano 8 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2016 Gdzie znajdę serwis Kraussa w kraju? Moja DB 5800 dostała małych luzów przy mocowaniu do śroby. Można powiedzieć, że całość lekko się chybocze na bok. Łożysko? sklep@sklep.lak-auto.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dante05 Opublikowano 8 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2016 WaxItCar, Dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
W1Michal Opublikowano 8 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2016 damian_acc może najpierw spróbuj IronXem te śruby potraktować Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damian_acc Opublikowano 8 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2016 Czyli tak jak myślałem, ale ironx mi sie skończył. Będę musiał zamówić i do dzieła Jak nie pomoże to chyba tylko nowe śruby Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
simonamann Opublikowano 8 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2016 Hej, Przymierzam się do pierwszej polerki maszyna DA. Wybrałem system megsa na padach z mikrofibry. Cały czas myślałem o pastach 101 i 205, ale ostatnio zauważyłem coś takiego jak Meguiar's DA Microfiber Correction Compound oraz Meguiar's DA Microfiber Finishing Wax. Mam zatem pytanie czy te pasty są porównywalne z 101 i 205? Czy jest to jakaś ewolucja? Będę wdzięczny za informację. Pzdr, Szymon Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nikodemautofan Opublikowano 10 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2016 Szymon, M101 to pasta mocno ścierna a M205 wykończeniowa, po ich nałóż wosk. DA Microfiber System to Correction Compound - pasta ścierna, trochę mniej ścierna od M101, a Finishing Wax to wosk, który też ma lekkie właściwości czyszczące. Jeżeli chcesz wykonać polerkę na padach z mikrofibry to wybierz zestaw Microfiber System, do któego pady z microfibry zostały stworzone. Pasty polerskie M101 i M205 kładź na padach gąbkowych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaptoR Opublikowano 10 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2016 Jak zamontować klamkę kierowcy w BMW X6 F15? Rozbierał to ktoś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
W1Michal Opublikowano 10 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2016 co lepiej wziąć do felg Tuge czy ADBL vampire ? Czy vampire też śmierdzi tak jak Tuga czy troche mniej ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
powalla Opublikowano 10 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2016 Ja polecam ...K2 Rotona , działa jak Tuga , a kosztuje 18zł w każdym sklepie motoryzacyjnym Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hoffmann Opublikowano 10 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2016 czy przygotowując szybę do położenia powłoki Gtechniq G1 mogę zamiast GTechniq G4 GLASS NANO POLISH (którego nie mam) użyć AUTOGLYM CAR GLASS POLISH (który akurat posiadam) ?? z tego co widzę oba preparaty są z gatunku "polish" czyli powinny tak samo działać ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fireman Opublikowano 11 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2016 Pewnie, że możesz CGP, najlepiej jak masz możliwość to nawet maszynowo z jakimś średnim padem. Pamiętaj dobrze odtłuścić, czystą ipą nawet czy zmywaczem silikonowym. A dalej to na przedniej 3 warstwy G1 co 15min i będzie git Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej WTN Opublikowano 11 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2016 W jakiej proporcji rozcieńczać Optimum No Rise, żeby użyć poslizgu do glinki? I czy lepsze będzie Optimum czy może Valet Pro Citrus Bling? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
W1Michal Opublikowano 11 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2016 a nie lepiej sobie rozrobić wody z szamponem ? jak szampon ma dobry poslizg to nie ma lepszej i tańszej opcji, chyba że ktoś chce coś punktowo wyglinkować ale mi na całe auto szło ogrom wody do poślizgu (fakt faktem miałem la lakierze mnóstwo jakiegoś przylepionego syfu) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej WTN Opublikowano 11 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2016 Bardziej chodzi mi o to żeby po glinkowaniu nie myć już kolejny raz auta dlatego chciałbym spróbować jeden z tych preparatów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi