jijx Opublikowano 4 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2016 A musi być firmowy karchera za 50zł czy wystarczy jakiś tańszy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
k@rto Opublikowano 4 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2016 nie musi . wystarczający z techkar za 15zł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wuha Opublikowano 4 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2016 Cześć planuje kupić glaze który byście polecili wosk to coli 467 BH Prima Amigo Auto finesse Ultra Glaze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jijx Opublikowano 4 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2016 Jaka glinka zamiast VALETpro YELLOW? Bo kupuje wszystko w jednym sklepie i akurat tej nie ma a nie chce osobno zamawiać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
W1Michal Opublikowano 4 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2016 Bilt hamber Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wuha Opublikowano 4 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2016 Np to masz 3 rózne http://showcarshine.pl/glinki-clay/308- ... fibra.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tommy Lee Opublikowano 4 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2016 jijx, Bilt Hamber, używałem wersji Soft i Regular, obie bardzo dobre Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jijx Opublikowano 4 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2016 Bilt Hamber szczerze mówiąc trochę droga jest Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pyzdra1 Opublikowano 4 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2016 Co polecacie do zabezpieczenia elementów pokrytych chromem? Chrom położony na stal i aluminium. Co na tłumiki? Tez chromowane + wysoka temperatura. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mbieniek Opublikowano 4 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2016 Bilt Hamber szczerze mówiąc trochę droga jest Pewien jesteś? Tamtej glinki jest 100g za 33, a BH 200g za 70. 4PLN to tak duża różnica? A dostajesz też plastikowe pudełko Auto będzie na weekendowe wypady. Nie chcę wydawać sporo - przynajmniej na początku póki jestem dość wypłukany po zakupie. Auto w domyśle będzie głównie na weekendy / wakacje. Większość czasu będzie spędzało w ogrzewanym garażu. Nie ma problemów by raz na miesiąc je porzadnie umyć. W zamyśle chciałem zrobić prewash, potem mycie zasadnicze i nałożyć wosk. Glinkowanie i polerowanie póki co wydaje się dla mnie zbyt trudne. Dość późno już i ciężko o światło ale zrobiłem kilka zdjęć. Ciężko mi te swirle dostrzec. Każde zdjęcie to inny element. Oczywiście nie linczujcie proszę jeśli się gdzieś mylę. Nie przejmuj się poszczególnymi komentarzami, niektórzy poprostu się nie wyspali;) Wygląda na to że kupiłeś piękne E39 Ja proponowałbym pomysł: im mniej będziesz jeździł, tym więcej czasu poświęć na prep. Opłaci się. Zrobisz raz a porządnie oczyszczanie. Dlatego z glinki bym nie rezygnował. Na taką akcję przeznaczyłbym dwa dni. Bez pośpiechu pierwszego dnia dobre mycie i glinkowanie. Powoli i spokojnie. Zależnie od własnych oczekiwań mycie zakamarków. Później cleaner, czy też glaze? Kto wie, jeśli auto rzeczywiście używane okazyjnie [przyjemny luksus] to najlepiej jakbyś się wybrał do sklepu z kosmetykami i wybrał te zapachy które Ci się podobają. To samo z woskiem, z tym, że szedłbym w używane sample z ebaya. Tym tropem możesz wyrwać piękne perełki w śmiesznych cenach, oraz zapoznać się z własną preferencją. A jak kupisz dużą puszkę, to po prawdzie będziesz się z nią kisił Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
W1Michal Opublikowano 4 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2016 spokojnie, najpierw niech sie nauczy nakłądać wosk itp itd a nie kupować nie wiadomo jakie woski na początek na ebayu, o ile wogóle ktoś świezy zauważy różnice pomiędzy woskami bo umówmy sie nie raz i nie dwa różnica jest prawie nie widoczna. Co do rozłożenia roboty na dwa dni to też jestem tego zdania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mareczek720 Opublikowano 4 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2016 W przyszłym tygodniu będę się zabierał za drewno w Mercedesie i chciałem się upewnić czy Aplikator Shiny Garage owalny aplikator, tnący będzie dobry do polerowania gdy polerował będę Meguiars'em SwirlX? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daxdj Opublikowano 5 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2016 Witajcie. Szybkie pytanie... mam zaciągniętą podsufitkę przez psa albo coś ostrego... jest taka zmechacona ( auto to skoda superb ) czym można to naprawić? Czy taka maszynka do usuwania pętelek z ubrań da radę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelpp Opublikowano 5 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2016 Właśnie miałem napisać o czymś takim. Gdzieś kiedyś widziałem, ze też "golić" można takie smechy ręczną, jednorazową maszynką do golenia, heh Z grubsza duże możesz ręczną a potem wygładzić tą do ubrań. Też takie mam i jakieś nitki na fotelach strzygłem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eidos71 Opublikowano 5 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2016 Pytanko - czy gdzieś w PL można jeszcze kupić Wolfgang Deep Gloss Spritz Sealant ? Szukałem u naszych sprzedawców i na portalu A... - jednak nigdzie nie znalazłem... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
W1Michal Opublikowano 5 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2016 testowałeś kiedyś ten sealant czy chcesz kupić w ciemno ? bo o ile aplikacja i wygląd jest ok to zjazd wody jest bardzo mizerny, wręcz bardzo kiepski i krótkotrwały. Ale jeśli ci to nie przeszkadza to po za tym pracuje sie z nim dobrze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Geniusz Opublikowano 5 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2016 Szukam czegoś czym mógłbym wyczyścić brud z okolic zawiasów klapy bagażnika itp tzn miejsca gdzie zwykle się człowiek nie tyka. Czy pędzelkując zwykłym szamponem też doczyszcze to zadowalająco czy tylko APC to robić ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IrekJO Opublikowano 5 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2016 620035 Czy pędzelkując zwykłym szamponem też doczyszcze to zadowalająco Jak nigdy nie myte to nie doczyścisz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eidos71 Opublikowano 5 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2016 testowałeś kiedyś ten sealant czy chcesz kupić w ciemno ? bo o ile aplikacja i wygląd jest ok to zjazd wody jest bardzo mizerny, wręcz bardzo kiepski i krótkotrwały. Ale jeśli ci to nie przeszkadza to po za tym pracuje sie z nim dobrze Chcę spróbować cały zestaw Wolfganga, czyli cleaner Paintwork Polish Enhancer, sealant Deep Gloss Paint Sealant 3.0 i właśnie Spiritz'a jako warstwę "wierzchnią" (podobno bardzo fajny i trwały zestaw). Używałem już zestawu od BF, a Wolfgang'a porównują do BF - z tym, że Wolfgang ma wygrywać trwałością. Jeśli nie znajdę nigdzie Spiritz'a, będę musiał szukać czegoś w zastępstwie - choć celem jest zastosowanie kompletu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
W1Michal Opublikowano 5 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2016 reszty nie testowałem ale spritz jak mówie wszystko fajnie ale zrzut wody lipa, bardziej robi show niż zabezpiecza. Dziwne bo w końcu to wosk a nie quik detailer Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eidos71 Opublikowano 5 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2016 No tak... Tylko nadal nie wiem, gdzie można nabyć Spiritz'a... W zagranicznych sklepach jest - jednak cena zakupu + koszty wysyłki powodują, że taki zakup jest nieopłacalny. W PL był kiedyś u Mariusza z SCS - jednak teraz "wisi" tylko w ofercie jako niedostępny... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
W1Michal Opublikowano 5 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2016 ile potrzebujesz ? ja gdzieś miałem chyba 100 ml około w orginalnym testerze w sprayu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bzyk Opublikowano 5 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2016 Która piana wg Was z tych o neutralnym PH jest najsilniejsza ? Mam wrażenie czasami, że nakładanie tych najbardziej popularnych pian to sztuka dla sztuki .... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michael MSTP Opublikowano 5 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2016 Bzyk, mam wrażenie ,że jednak Magifoam oczywiście wszystkiego nie domyje. No chyba ,że miałeś Magi i też zawiodła, nie napisałeś co próbowałeś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jijx Opublikowano 5 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2016 Czy ktoś w skrócie napiszę bądź podrzuci jakiś link na temat polerki? Tzn. co potrzeba kupić na początek żeby wgl zacząć zabawę z polerką? Nie chodzi mi o gotowe firmy produktów tylko wyszczególnienie elementów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi